16 April 2014

Makan di Kenny Rogers Roaster Guna Voucher Groupon



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Tiga belas April lepas jaa offday... my en.suami pun ngengada ajak aii ngedate ngan dia... ngedate bukan sebab miang... tapi nak ajak survey kasut for hadiah besday.... besday sape? besday dia ler... besday dia 15hb April... tapi semangat giler nak mencari hadiah... 3 bulan sebelum besday dah siap request nak kasut okeh.... panggg sebijik kang baru tahu.... huuu! tapi aii kan isteri mithali so, kerana sayang ku turutkan juaaa.... (^_^)





Tapi citer pasal drama carik kasut besday boy di next entry aku cerita yer... ada benda lain yang aku nak citer dulu... ianya pasal kisah Makan di Kenny Rogers Roaster Guna Voucher Groupon. korang masih ingat entry yg lepasss yang aku citer pasal aku beli Voucher KRR Dengan Groupon. okeh kalau belum... gi baca sekali lagi.... dan hari tu kami pilih untuk ke Kenny Rogers Cawangan Tesco Kota Bharu...




Masuk jer dalam ni.. terus teruja... teruja sebab dekorasi dia sume kaler merahhhh.... nampak super gojes dan super moden... plus the merahhh is my pebreto kaler... so memang aku suka.... dah laa kami laki bini pun berbaju merah hari tu... ter-sedondon ngan kerusi pulak... kekeke... sekaligus kaler kerusi tu berjaya menenggelamkan warna baju kitorang...(^_^)


 


En.suami sibuk posing ngan menu book... eleh.... eksyen jer tuh.. padahal dah tahu apa yang nak di makan... hikhik... takleh nak pilih dah pon.. segalanya dah tertulis di voucher... just pilih menu untuk side dishes jer... dan masa tu, mungkinkah en.suami ku cakap begini "Next time kita order yg ini yekk?"

Eh, korang.... percaya tak kalau aku cakap ini first time kami makan di KRR?? okeh sila percaya yer... ini lawatan pestaim kami... tapi aku tak jakun.. sebab aku dah google banyak info dah mengenai KRR ni... apa menu best dan apa air best.... hahahaa... sesungguhnya google sentiasa ada di kala aku kebingungan!!! macehhh!!!




Okeh ini ler voucher makanan yang aku beli dengan WWW.GROUPON.MY aku beli hujung bulan lepas time duit gaji masih banyak berbaki dalam bank rimau... sekarang baki non-hadoo dah... hikhik... voucher ini untuk 2 person (RM38). apa yang kami dapat dengan harga sebanyak tu? berbaloi ke tidak? okey sila baca sampai habis entry aku ni yekk... pastu cer korang compare dengan apa yang aku sepatutnya dapat dalam ENTRY INI. dannnn bagi aku tersangat la berbaloi...!! bagaimana cara nak beli voucher groupon yang murah ni? okehhh refer entry yang aku pernah buat ini : KAT SINI




Untuk air... kami order seperti di atas tu... yang kiri Air Berkarbonat Unlimited Refill (RM5.90). air ni untungggg sebab boleh refilll bebanyak kali tanpa had.... punggah le banyak mana pung... hok kanan tu air Chocolate Extreme Ice Blended (RM12.50). pekat likat melekat... tapi kalau dia buat manisss sikit lebih sedappp.... tapi biasa laa sesuai ler dengan tagline KRR kan...? "Kurang lemak, kurang garam, kurang kalori.." menu mereka sihat dan berkhasiat katanya... (^_^)

Ohye kat sini aku nak citer... voucher yang kami beli tu bernilai RM38 dah siap with tax yer... tapi voucher kami tu belum termasuk air.. so kami kena pilih air dan perlu bayar harga secara ala-carte. untuk 2 gelas air ni setelah dikenakan goverment tax (6%) dan service charge (10%) segala aku kena banyar sebanyak RM21.35. untuk air sahaja okey...




Lepas tu sampai pulak ice cream ni... kami pilih 1 vanilla dan 1 coklat...




Ini menu utama kami...  yang kat atas ni Kenny Quarter Meal (harga RM18.50). 1/4 ayam, 1 muffin dan 3 side dishes. bestnya makan di KRR ni ialah kita bebas untuk memilih apa side dishes-nya. makanya, en.suami jaa pilih Mashed Potato, Aromatic Rice dan Fruit Salad. untuk gravy ayam en.suami jaa pilih Black Pepper Sauce. ermmm dia puji sedapp ayam panggang KRR ni... sos tu pun sedap..




Yang ini pulak yang jaa punya... yang jaa punya ni.. menu terbaru dari KRR... Kenny's Chicken Porridge (harga RM17.50). 1/4 ayam, 1 muffin, 1 chicken porridge dan 1 side dish. untuk side dishes jaa pilih Garden Pasta Salad. kekonon nak fefeling omputeh ala-ala ke-itali-an. nasib baik sedappp... cuma pasta tu agak lembik sedikit.. maybe terlebih rebusss! huhu... apapun tetap licin gak aku balun...untuk gravy ayam panggang jaa pilih Original Mushroom. sedappp!!




Sebanyak 10 jenis side dishes yang disediakan. kita boleh pilihhhh mana-mana sahaja... haaa macam-macam ado weiii.... Potato Salad, Coleslaw, Crips Garden Salad, Garden Pasta Salad, Macaroni Cheese, BBQ Baked Bean, Mashed Potato dan Golden Corn & Salad. kalau side dished kita ada 3, kita boleh pilih 3. kalau hanya 2, pilih ler 2. macam hok jaa tu hanya boleh pilih 1 side dish sajoo sebab dah ada Porridge (bubur nasi) dan en.suami lak boleh pilih 3... 

Nak tengok menu apa lagi yang sedap? Pilih Kat Sini.




Menu sampingan lain yang dah termasuk dalam Voucher Groupon ini ialah Rock n Roll Lite Meals (harga RM10.90) hok ni aku diberi pilihan untuk pilih samada mahu Chicken Meatball or Cocktail Sausage. so kami pilih yang cocktail sosej ni... gravy yang dia curah kat atas tu ialah Sos BBQ. tapi sos tu tak berapa kena pulak ngan tekak aku.. so tak habis kitorang makan... sos tu rasa terlebih masyammm...




Makanya aku tapau wat balik rumah... cuci sosej tu bersih-bersih dari sos asal... dan aku cicah ngan Sos Cili Life yang memang alwez ada stok kat umah aku... kejappp je licin... sedappp!!! hehehe.... tak baik membazir ye dakk??




So marilah kita makan... bismilahhirahmanirrahim....




Syok makan-makan hari tu wehh.... bubur nasi tu aku suapkan untuk fikri.. sedap gak Bubur Nasi Kenny Rogers Roaster ni... buleh tahan ler... idok ler tawar cam bubur nasi Mekdi tuuu....


 


Sebelum kitorang makan, aku diberi satu borang oleh staff KRR untuk isi borang pendaftaran BCARD... bayaran RM10 sekali seumur hidup... tak perlu nak renew bagai... aku mulanya taknak... tapi bila diorang cakap, lepas daftar aku akan dapat PERCUMA 6 BIJI MUFFIN makanya aku setuju!!1 hahaha... harga 1/2 dozen muffin tu RM13.50 (before tax)... so super jimattt.... bayar RM10, dapat kad dan dapat muffin FREE!!


 


Apa kelebihan daftar BCARD?? kelebihannya ialah setiap RM1 yang kita belanjakan di KRR kita akan dapat kumpul 1 point. jika berbelanja RM50 bersamaan 50 point. dan setiap 100 point kita boleh redeem RM1 utk next pembelian. so, okey ler kan? bukan setakat di KRR aje, di kedai-kedai lain yang berdaftar bekerjasama dgn BCARD pun boleh... (cth : caltex, zalora, lazada, chatime , dll) cer lawati webiste ini : www.bcard.com.my





Hah, ini dia 6 Biji Muffin Kenny Rogers yang kami dapat. 2 ketul perisa vanilla dan 4 ketul perisa coklat. panas-panas lagi hokey... lebih sedap dan lembut berbanding muffin yang kami dapat dalam set menu kami tadi... sebab kami dapat yang dah sejukkkk...antara vanilla dan coklat mana lebih sedap? bagi aku muffin coklat lebih sedappp!!!




Pemegang Bcard ni jugak akan mendapat tawaran istimewa pada setiap hari rabu. sebabnya KKR akan mengadakan Wednesday Treats dimana setiap hari rabu KRR akan buat Promo Beli 1 Percuma 1. Refer gambar atas tu yer cik kak semua...

Cuba tengok pada 16 April tuuu.. beli 1 Chocolate Extreme Ice Blends kita akan dapat 1 lagi percuma (harga asal RM12.50 segelas). dan tengok pulak pada 23 April nanti, beli 1 Kenny's Chicken Porridge Meal, kita akan dapat percuma sepinggan lagi menu yg sama. (harga asal RM17.50 sepinggan) 

Berbaloi-baloi okey!!!

Korang yang belum ada BCARD ni jangan lupa gi daftar nanti yek.. nanti kalau ada promo best boleh gi makan lagi... hehehhee... bayaran daftar kad hanya RM10 dan setiap pendaftaran korang akan dapat FREE 6 Biji Muffin yang berharga RM13.50..

Penutup kata.... bagi aku sedapppp sungguh Ayam Panggang KKR ni. pestaim makan dah memuji, nampak gaya ada harapan ler tu kami nak repeat lagi nanti... muehehe... 23 April ye bang??? beli voucher ngan groupon berbaloi, daftar BCARD pun berbaloi... (^_^) oklah dah penat aku tulis pasal Kenny Rogers ni, sungguh tak perasan dah berjela aku menulisss rupanya... haha... okbai!!!!



Jom Follow Facebook Jaakechik. KLIK button dibawah :

15 April 2014

Happy Besday ke-33 Abang!!




birthday, hadiah birthday, kad happy birthday, ucapan happy birthday,


15 April 2014 Hari Selasa



HAPPY BIRTHDAY KE-33

BUAT SUAMIKU : MOHD SUKRI ZAKARIA


Semoga menjadi SUAMI yang baik untukku... menjadi AYAH yang baik untuk anak-anak kita...... semoga hidup abang sentiasa berada dalam rahmat Allah swt..... semoga abang sentiasa berada disisi jaa di kala susah dan senang dan semoga jodoh dan kebahagiaan kita kekal berpanjangan. Amin ya rabbal alamin....



p/s : Besday Boy nak celebrate besday ngan Nasi Arab malam ni!!!



DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...