07 February 2016

Berakhirnya Kursus Intensif 2016


Assalamualaikum




Alhamdulillah, Kursus Intensif PJJ USM aku dah berakhir. masa aku taip entry ni, aku dah ada kat rumah aku di Kelate dah nie. dah banyak hari balik. hehe. 

Sepatutnya aku tak boleh balik lagi, sebab aku kena siapkan esaimen dan perlu siapkan Projek Akhir. masih banyak lagi perlu disiapkan. perlu jumpa lecturer selalu di bilik dia. tapi aku malassss... hahaha... 

Awal-awal lagi aku dah cabut balik... :D




Ni kuliah terakhir aku kat sana. kuliah lain malas nak pergi. aku ponteng je. hihihi. itu ler untong nya belajar secara jarak jauh, bebasssss... nak datang kelas ke tidak, no probs! :)




Selfie.. ehhhh dah kenapa Zainun macam tu pulak ko? :P




Bergambar kenangan dengan Dr.Suresh Kumar N Nellymalay again and again. masa ni tak ramai dah student yang datang kuliah, majoriti student yang hadir ni memang ProjekAkhir mereka dibawah seliaan DrSuresh, student yang dibawah seliaan lecturer lain tak datang... 

Sekali tengok macam jenis serius je DrSuresh ni, tapi yang sebenarnya memang dia agak humble dan jenis sporting dan gila gila jugak. so nanti sesapa yang duk bawah seliaan DrSuresh (buat junior), korang jangan gentar la yer... okay jer dia benornyaaa... :)

Jangan tak tahu dia pon ada FB gak, search je nama penuh dia... 




Dah kenapa tetiba badmood aku nie? :P




Masa ni dah tak badmood. senyum meleret je sebab En.Yie dan Fikri dah datang melawat aku kat sini. muehehe. every intensif diorang akan datang amik aku. yang baju oren tu biras aku, yang belakang fikri tu anak sulong dia, Fahmi. 




Posing atas tangga cafe pon, kira aci lahh... haha... petang tu aku tak terus ikut balik, sebab sebelah malam masih ada exam... so, tak dapat nak balik lagi, En.Yie datang melawat sekejap aje... rindu puan bini lettewww... ahaks!




Sempena tahun last intensif ni, batch kitorang (2012/2016) ada planning untuk buat baju GROUP ANSOS yang diambil nama sempena course major kami iaitu, Antropologi Sosiologi. sebelum intensif, memasing dah discuss dalam group whatsapp pasal agenda nak buat baju nie....

Akhirnya semua setuju dan ni la baju yang dah siap tu. kaler purple ribena. lebih kurang dalam 200 helai rasanya jumlahnya. masa ni aku tolong amikkan untuk geng-geng aku, PW Kota Bharu sebanyak 12 helai... harga tak mahal pun, RM20/pcs... geng boboy amik jenis berkolar lengan pendek, geng gegirl amik jenis round neck lengan panjang..




Santapan terakhir di asrama before paper terakhir exam PB. nasi ni member yang tapaukan dari Restoran Nazri yang kat luar USM nun. sup daging dia, alhamdulilah sedap... berselera aku makan hari tu... hehehe... 




Paper last aku adalah pada sebelah malam. so malam tu semua sepakat nak pakai baju yang kitorang beli sedondon tu... semangat aku selfie tapi sayang pic gegar, jenis parkinson ke ape aku ni, time selfie sokmo gambar tak berapa clear...




Paper terkahir malam tu adalah Subjek JKA414E, alhamdulillah agak senang di goreng... hahaha... tak apa la agaknya aku duk goreng, berhelai helai jugak laa yang mampu ditulis, but tak tahu ler menjawab soalan ke idok... ntah ntah hasil gorengan banyak yang kelaut... hahahaha... subjek ni mengenai perihal Orang Asli... kena hurai pasal kegiatan ekonomi dia (memburu dan meramu)... :)




Selfie dengan rakan sekerja. semuanya di bawah agensi yang sama, cuma ofis berlainan (cawangan lain2)... kecuali sorang jer tak sama, dia under JKM. tuuuuu, yang duk belah kanan aku tu... 




Habis jer exam, semua pakat berkumpul untuk sesi bergambar beramai-ramai... perhimpunan purple... hehehe... semuanya memang sporting lah, seronok gilaaaa rasanya... ni baru habis exam PB nih, kalau dah grad nanti tak tahu lah aku cemana gaya.. mesti meriahhh lagi feelnya... hahaha... 




 Sains Kemasyarakatan Antropologi Sosiologi batch 2012/2016




Yang kat depan tu raja selfieeeeee...hahaha... kalau ada pertandingan malam tu, tobat ko menang Zek... champion of selfie... muahaha...



kenangan terindah bersama geng Ansos




Semalam waktu aku duk scroll henpon aku carik gambar, tetiba ternampak pic naik basikal ni. alahaiaku terlupa upload rupanya dalam entry yang lepas... terlepas pandang.. so, aku upload dalam entry ni je lah eh... 

Actually ramai yang tak tahu yang basikal kat sini nukan kena bayar duit pun kalau nak sewa.. percuma je.. just letak kad matrik jer... ramai yang bertanya, RM berapa kalau nak sewa, disebabkan ingat kena bayar itu yang ramai tak naik agaknya.. hehe...




Aku naik pusing keliling Tasik Fajar Harapan je pun.. mendapat la 3 round... pastu dah lenguh betis dan sakit bontot... hahaha... sesaje nak keluarkan peluh je pun... riadah petang...




Ana main menda nie.. aku langsung tak cuba... tak gheti.. hiks!




Dah penat kayuh beskal, bergambar pulak kat Tasik Fajar ni. kebanyakkan student usm tak panggil pun tasik fajar, sebab tasik ni lebih popular dengan nama Tasik Biawak Komodo... sebab kat sini ada banyak bewok besar, sekali tengok macam anak buaya... masa aku duk kayuh tu, tetiba dia melintas kat sebelah, terkejut gila aku, nasib tak tebalik beskal...




Bergambar dengan orang Sabahan




Aku nak lompat, tapi tak menjadi.. haha




Pun tak menjadiiii, choiii!!




semuanya jenis friendly, suka je aku ngan diorang!




Pemandangan pokok kat belakang kami tu cantik gilaaa...!!




Terima kasih USM sebab bagi kemudahan sewa basikal percuma!




Lepas exam malam tu aku gi tido rumah adik ipar aku. esok pagi, terus pakat ke dapur untuk buat Nasi Kerabu. wahh sedappppp okay... makan kenyang-kenyang sebelum ke Bukit Bendera...  ye, kami ke bendera again and again... next entry lah ye aku share gegambar sepanjang kat sana.. doakan aku rajin menaip.. kih kih kih...




Setelah beberapa hari bermalam di dua buah rumah adik ipar aku secara gilir-gilir, aku akhirnya datang semula ke USM untuk amik semula bembarang aku kat asrama, dan settlekan urusan check out bilik, penyerahan kunci.. dah sesiap punggah barang-barang lepak sekejap kat cafe makan Kuey Teow Sup... 




lepak kat tasik fajar juga




Alololooooo anje sangat ni... hahahaha... liuk lentok habis kepala... muncul biawak dari tasik tu mahu lari tercabut kain rasanya aku nie... hihi... tu je la citer sepanjang intensif kali ni... sebelum ni dah 2 entry aku upkan, gi baca eh SINI dan SINI... entry jenjalan sekitar penang, akan aku citer di next entry ok. 

Dan kat sini gak aku nak say tenkiuuuu to readers yang menegur aku di USM. ada gak yang PM kata, terserempak ngan aku di sekian sekian tempat, tapi malu nak tegur, huk aloh, pasai apa? i is friendly okay. tak makan orang pun. hehe. 

Pada readers yang ngajak lepak mengopi dan makan makan tu, im sory tak dapat tunaikan, if kebetulan terserempak atau terjumpa kat cafe, okay la kan nak makan semeja, if sesaje nak planning date and place tu, memang cannot ler... bukan sombong tau... tapi kita saling tak kenal, acaner nak keluar hangouts bersama, kennn?? kite segan.. huhu.. hope awak paham k...  :P

Semoga bertemu lagi di next entry...!! i love my readers, eh tetiba je kan.. hahaha... lenguh dah jari aku menaip ni... ntah apa yang aku tulis aku pun tak tahu.. harap-harap takde yang mengantuk plak bila baca eh... kikiki....



Regards,
Jaakechik.



DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...