18 December 2014

Perpustakaan Awam Negeri Kelantan


Bulan Disember bulan mengerikan bagi aku. sebab bulan disember adalah bulan assignment aku bertingkek-tingkek. nak lagi bila dah nak masuk bulan Januari, pon bertingkek tingkek. memang jammed otak bila kenangkan assignment. but mujur laa aku punya geng assignment banyak membantu!


Perpustaakan Awam Negeri Kelantan, pustaka negeri kelantan, perpustakaan awam kota bharu, pustaka awam, pustaka awam kelantan,


So, marilah kita ke Perpustaakan Awam Kelantan untuk mencari bahan rujukan untuk assignment JKA319E, JKA314, JKA315. library ni memang best, banyak bahan yang kitorang boleh dapat. boleh fostostat dan ada perkhidmatan bilik komputer secara percuma lagi. terbaikkk!!


Perpustaakan Awam Negeri Kelantan, pustaka negeri kelantan, perpustakaan awam kota bharu, pustaka awam, pustaka awam kelantan,


Kaunter depan. kaunter untuk pinjam buku ni.


Perpustaakan Awam Negeri Kelantan, pustaka negeri kelantan, perpustakaan awam kota bharu, pustaka awam, pustaka awam kelantan,


Duk di level 1 boleh nampak ground tingkat bawah. luassss dan kemas tersusun! belah kanan yang ada kerusi kecik-kecik tu for kiddos melepak kat situ. ohsemm!!


Perpustaakan Awam Negeri Kelantan, pustaka negeri kelantan, perpustakaan awam kota bharu, pustaka awam, pustaka awam kelantan,


Ohh silauuu lah pulak pic nie. hrmmm redooo je laa... hahaha... ni aku tengah memilih buku kat level 1. kat sini khas untuk geng lelaki je untuk melepak. but kalau geng pompuan nak datang pilih buku, takde masalah. boleh jer. cuma tak dibenarkan membaca kat meja yang disediakan. 




Perempuan hanya dibenarkan study di level 2 sahaja. bagus ler Library kat sini. tak campur adukkan boys and girls. tempat ko adoooo? takde kan? hanya di kelate. This Is Kota Bharu. lalala.


Perpustaakan Awam Negeri Kelantan, pustaka negeri kelantan, perpustakaan awam kota bharu, pustaka awam, pustaka awam kelantan,


Ada juga disediakan 3-4 ketul meja untuk geng lelaki dan pompuan duduk study bersama-sama. tapi mejanya terhad lah... duk dalam ruang yang kecik saja sambil dipantau staff library. so, takde chance la sesape yang cuba2 nak dating kat sini ye. bhahaha. 


Perpustaakan Awam Negeri Kelantan, pustaka negeri kelantan, perpustakaan awam kota bharu, pustaka awam, pustaka awam kelantan,


Kat level 2 ni ada 1 bilik khas yang dinamakan "Koleksi Kelantan". kat sini terdapatnya pelbagai jurnal, buku-buku mengenai sejarah negeri kelantan, dan pelbagai jenis buku lain. ianya boleh digunakan, tapi tak boleh pinjam bawak balik. 

Nak guna buku-buku kat sini kena tulis nama, kena tinggalkan IC dan kena isi form khas beserta judul buku. nak buku apa, boleh pilih pada buku yang aku letak pen tu. ada memacam tajuk buku kat situ. nak yang mana, terus request je ngan staff kat situ. 

Staff kat sini friendly!! suka betul aku!!


Perpustaakan Awam Negeri Kelantan, pustaka negeri kelantan, perpustakaan awam kota bharu, pustaka awam, pustaka awam kelantan,


Antara buku yang aku requested. ni untuk esaimen JKA319E untuk buat proposal. aku nak buat pasal "Main Puteri". so, ni lah yang aku pilih untuk bahan esaimen aku. completed ada dalam tu. so aku boleh tiru bulat-bulat. kahkahkah. 

Bagi aku, aku lebih suka ke library ni berbanding library USM di kubang kerian tuh. kat sana tak banyak bahan rujukan untuk student PJJ. dua tiga hari nanti pon aku akan ke sini lagi untuk mencari bahan rujukan untuk esaimen JKA315. 

Pening pala dah aku ni. esaimen bertingkek-tingkek lagi ni. pelan-pelan kayuh. semoga aku dapat siapkan dengan penuh semangat. hehehe. masuk tahun ketiga ni, makin susahhhhh pulak esaimen nih. huwaaaaa streessssss rasanya.... grrrr....!!!!!



Thanks and Regards,
Jaakechik.



DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...