31 January 2015

Cerita Kursus Intensif Tahun Tiga #4





28 Januari 2015 -  Ehem! awal-awal lagi dah tayang gambar makanan. haha. sajeeeee nak buat korang lapar. hihihi. ni Bihun Sup di Cafe Saujana USM ni. RM3.00 sajo semangkuk! pagi ni takde kuliah apapun. so, aku turun makan lewat sikit dalam pukul 3 petang rasanya kot masa nie.




Hai awakkk...jom makan bihun sup ngan ittew...!!!




Lepas makan mai ke DSTP pulak untuk dengar kuliah JKA315 (Dr.Suresh) bermula 4-6pm. agak tak ramai student petang tu, tatau la kenape maybe ramai yang bertindih jadual ngan kuliah lain or ada exam kot. banyak kerusi kosong petang tu.




Ini dinamakan pose gedikkkkkkkkk perasan retisss....! kui3




Dimana ada aku, disitu ada dia. ada je dia, adaaaa lah aku. muahaha!!




Pukul 6 petang balik ke hostel. mandi solat. pukul 8 kena gi kuliah pulak.




Pukul 8-10mlm ni kuliah JKA315 gak. alhamdulillah lecturer ada bagi tips exam sikit untuk student. so, tak perlu nak hafal bebanyak, baca je apa tajuk2 yang dia bagi tu... alhamdulillah.... terbaik Dr.Suresh nie...!!!




Pukul 10 malam rempit ngan skuter balik ke hostel pulak. gini la hari-hari dah macam pesta lumba motor pulak aku tengok. sume naik lelaju nak cepat sampai ke bilik. kikiki.




29 Januari 2015 - Pagi ni takde kuliah gak. just ada exam JKA315 pada pukul 8-10mlm. so pepagi ni lepak kat bilik je laa.. duk study nota-nota untuk bekal nak goreng-gorenggg dalam exam malam nanti... jap study, jap tido, rasanya antara study ngan tido, tido yang banyakkkkk kot.... hahahaha.... nak turun makan pon berperang ngan tido! malas nak bersiap turun. nasib baik ada maggi, ada milo, ada jajan! heee! 




Hai la bilis goreng, nasib baik aku bawak ko mai USM. boleh kunyah2 time lapar... time makan bihun sup pon aku taruk bilis, makan maggi pon aku taruk bilis, nasi biasa pon aku makan ngan bilis gak... garinggggg krup krap krup krappp.... alhamdulillah sedap!!! berselera sikit aku makan... heee!




Pepagi hari lagi bangun mandi segarkan diri untuk sambung study. 




antara nota-nota yang perlu dibaca untuk exam JKA315.
BANYAKKKKKK weeiii....!!! *pitam*




Haaa tengok tu.... aku dah selamat mem-pitam-kan diri selepas beberapa minit hadap nota-nota tuu!! hahahaha. memang ngantuk time study ni weh... asal nak study jer, mata layuuuuu... ni la masalahnya kalau study sambil baring... ko jangan ler tiru pangai aku nie yer... :p




Tengahari turun makan Nasi Bawal Panas-Panas lagi di cafe saujana. kali kiotrang keluar berempat. baca elok-elok ye, ber-empat bukan merempat! cik akak sebelah aku tu nama dia Siti Munirah. pusat wilayah kota bharu gak ni... aku start kamceng sejak 1st year lagi ngn dia nie... 




Sebelah ana tu namanya Misbah. PW Kota bharu gak! selepas magrib, kitorang laju-laju ke DPA pulak untuk exam paper JKA315. memang rushing gila bersiap. 7.30 baru magrib, mana nak solat mana nak bersiap, ngam-ngam sampai orang dah penuh dalam dewan! fuhhh kelam kabut rasanya kalau ada exam kul 8pm.





After exam, kitorang keluar makan di luar USM pulak sesambil mencari kek untuk Misbah. ekceli hari ni besday dia. so, kitorang plan nak celebrate kecik-kecik untuk happykan Misbah. cukup ada kek kecik sebijik, pastu belanja dinner kat luar. hee!




Kami singgah makan di Nazri Cafe yang berada luar sikittttt je dari pagar RST (Restu-Saujana-Tekun). pestaim aku mai makan kat sini. aku ikut jer kat mana besday girl ni nak makan kat mana. asalkan dia happy!




Bandung cincau 1...!! ermmmmm dapnyeeee....!!!




ini yang kami order malam tu. 




alhamdulillah semuanya sedapppp!!!




Licinnnnn tinggal tulang kena balun dek mulut tecik aku! kahhhh3




Settled makan terus balik ke bilik untuk belah kek. nak belah kat kedai eh segan pulok rasanya. hahahaha. so lebih kurang pukul 1 pagi baru potong kek tu. terpaksa potong lewat sikit sebab semuanya dah kekenyangannnnnnn makan di Nazri Cafe... hehehehe...


Happy birthday Misbah. May all your wishes will come true!!!!



Thanks and Regards,
Jaakehik.
DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...