kelab blogger ben ashaari, KBBA,

27 November 2016

Percutian Lebih Jimat Dengan TRAVELOKA


booking flight dengan traveloka, booking hotel dengan traveloka, TRAVELOKA

Alhamdulillah dah sebulan aku Konvo di USM. since dah graduate ni, dalam kepala aku rasa nak rehaaaaaaaaaaat jer, rasa nak flyyyyyyy jauh-jauh tenangkan fikiran dan nak lariii dari dunia kerja. seriously i need vacation as rewards for diri sendiri!!

But sebelum tu kena tengok bajet jugalah. nak bercuti ni, kata dedekat pun, kena ada duit. kannn? kena bajet dan berjimat selagi boleh. nak yang terbaik, nak yang ohsem, but dalam masa yang sama nak yang murahhhh jugak. so bincang-bincang dengan En.Yie dia kata pergi dekat-dekat je udah. leh save bajet. ermmm ke Tok Aman Bali kah kitaaa???

So marilah kita survey dalam internet, agen atau website mana yang boleh tawarkan harga yang lebih murah untuk stay di Tok Aman Bali Beach Resort... makanya, aku terjumpa satu website yang sangat menarik, yang menjanjikan harga yang super murah;


BOOKING HOTEL DENGAN TRAVELOKA


booking flight dengan traveloka, booking hotel dengan traveloka, TRAVELOKA
TRAVELOKA : https://www.traveloka.com/en-my

Dalam banyak-banyak pencarian, TRAVELOKA menawarkan harga paling cun. hanya RM150.47 per night uolls. murah gilaaa! aku try survey melalui website Tok Aman Bali sendiri pun mahal kot. RM200++ per night. kalau tak caya, korang boleh check sekarang.. 

Bukan saja murah, malah proses nak search  Hotel at Traveloka   ni pun semudah ABC. just masukkan destinasi atau nama hotel, jumlah berapa hari nak stay, then tekan button search.. then pilih je mana-mana bilik yang berkenan and wat payment.. 

Bagi korang yang takde kad kredit jangan risau. korang boleh buat payment dengan service online banking seperti Maybank2u, CIMBCliks, RHBNow dan lain-lain lagi. asalkan dalam akaun korang ada RM yang cukup! 


Dan katalah korang nak ke PD contohnya, dan korang tak tahu hotel mana yang best, korang boleh taip aje "Port Dickson", lepas tu akan keluar list
 hotel dengan tawaran harga yang pelbagai. ada yang bawah RM100, ada yang RM200-300++. depends on bajet korang lah, samada nak yang mahal atau yang murah.

Sebagai platform pencarian tiket penerbangan dan hotel yang paling best, Website Traveloka Malaysia dilengkapi dengan pelbagai ciri-ciri yang memudahkan pengguna. bukan tu je, search result juga boleh disusun mengikut apa yang korang nak. sebagai contoh, mengikut review ke, mengikut harga bilik ke atau mengikut bintang hotel. 

BOOKING FLIGHT DENGAN TRAVELOKA
booking flight dengan traveloka, booking hotel dengan traveloka, TRAVELOKA


Bukan setakat hotel, nak booking tiket flight pon boleh dengan Traveloka ni. complete solutions sangat bila dapat book flight tickets and hotels at the same time with great savings. thats why aku kata, Percutian Menjadi Jadi Lebih Mudah dengan Traveloka. hanya 4 langkah mudah saja untuk booking tiket flight dengan Traveloka :

               1. Pilih Flight Destination
               2. Pilih Date of Flight
               3. Masukkan jumlah passengger 
               4. Kemudian tekan "Search Flight"

Kemudian akan terpapar beberapa pilihan harga yang berbeza, syarikat penerbangan yang berbeza pada tarikh yang sama. traveloka dah tolong kita bandingkan harga. so kita just pilih aje yang mana sesuai dengan bajet kita, refer pic dibawah;

booking flight dengan traveloka, booking hotel dengan traveloka, TRAVELOKA



Kat atas ni im looking for flight ticket online Kuala Lumpur > Penang (28 Dis 2016). bersusun haaa keluar. ada macam-macam rate harga. nak pilih flight Air Asia ke, Malindo ke, FireFly ke, MAS ke, semuaaaanya boleh.. traveloka dah bandingkan harga siap-siap untuk kita.. tak perlu lagi kita nak buka web Air Asia, Firefly, Malindo or MAS secara berasingan untuk compare harga. 

PROMO TRAVELOKA (DISCOUNT CODE)


booking flight dengan traveloka, booking hotel dengan traveloka, TRAVELOKA

Yang paling best lagi Traveloka ni selalu ada Promo! adaaaa je diskaun penjimatan for customer. diskaun kaw-kaw daripada Traveloka ni memang ohsem sangat.. harga asal dah murahhh, pastu ditambah pulak diskaun, siapa tak happy oii??

Layari : https://www.traveloka.com/en-my/promotion

Contoh kata aku amik flight Air Asia yang harga RM69.27, jika aku masukkan Coupon Code: FUNFLIGHT, aku akan dapat 20% diskaun. RM69.27 ditolak diskaun 20%, aku perlu bayar RM55.42 aje, refer pic dibawah ;

TRAVELOKA JAAKECHIK


Okay ulang sekali lagi, after diskaun aku perlu bayar RM55.42 sahaja uolls. ni dah termasuk Tax, GST bagai nie. traveloka will show you honest price. what you see is what you pay. no hiddens fee. memang best book hotel dan flight melalui Traveloka nie.  eh korang pun try lah yer. recommended sangat!


Dan if nak booking hotel/bilik, boleh guna Coupon Code: FUNSTAY, kita akan dapat diskaun sebanyak 30%. so RM150.47 tu, after discount just bayar RM105.33 sahaja! now aku dah pun selesai booking bilik di Tok Aman Bali. kat atas tu haa resitnya. aku siap attach resit lagi, risau kot ada yang tak percaya. tapiiii 2H1M je pung! but okay laa dari non hadooo. kannn?? bajet i ciput. *SyukurSelalu*

Image result for jaakechik tambun

Actually bercuti ni perlu untuk release tension dan untuk rapatkan hubungan dgn pasangan jugak. tido di hotel ni bestttt, feeeeling honeymoon gituuu!! "bersejuk-sejuk" di hotel seronok jugakkk.. asyik kat rumah jer, sesekali kita tukar tempat!! baru enjoyyy, barulah energy menjadi luar biasaaaaa sikit. *Gediksss!!*

Ada baaaanyak Traveloka hotel yang tengah promo nie. so, for those yang sedang merancang nak bercuti, jangan lupa guna khidmat Traveloka untuk booking flight dan hotel yer. kalau boleh BOOK SEKARANG, dan guna Code FUNFLIGHT (untuk potongan 30% tiket flight) dan Code FUNSTAY (untuk potongan 20% harga hotel/bilik). promosi ni bermula 22-28 November 2016.


For more info, please visit : https://www.traveloka.com/en-my



Regards,
Jaakechik.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...