24 April 2014

Kenangan Manis di Pantai Irama Bachok



21 April 2014 hari tu, jaa offday. so jaa balik ke rumah MIL jaa di Gunong, Bachok. en.suami masih lagi dalam misi membantu kerja-kerja renovate untuk rumah mak dia... 

Tapi masa kami balik tu, MIL jaa mintak kitorang bawak dia ke Tenaga Nasional Berhad (TNB) di Bachok, sebab ada masalah dengan bil letrik bagi bulan lepas..

Kebiasaannya bil letrik rumah MIL jaa sekitar RM40 - RM50 sahaja... tapi kali ni naik mendadak hingga memcecah RM258.40. aikkk ko dah kenapa TNB wehhh?? tersilap baca meter kah???




Pastu lebih kurang jam 3.45pm kitorang sampai di TNB. terus jumpa ngan staff mereka dan terangkan masalah yang berlaku. then dia suruh naik tingkat satu untuk jumpa staff bahagian "baca meter" (En. Kamaruddin). after disscusion lebih kurang 20 minit, terus settled masalah!

Pihak TNB mengaku akan kecuaian dari pihak mereka. katanya maybe yang baca meter hari tu "staff baru" makanya En. Kamaruddin tu cakap dia akan datang ke rumah MIL jaa untuk hantar bil letrik yang lain pada hari esok. so, settled masalah TNB. 

Nasib baik gi tanya... kalau tak melayang RM258.40. dah boleh cover untuk 5 bulan bil letrik tuh. semoga pasni kes begini tak berulang lagi. kesian pada kami as a pengguna yang menanggung bil tu nanti. hope TNB lebih teliti nanti!




Lepas settled masalah di TNB Cawangan Bachok, kami singgah sebentar ke Pantai Irama Bachok untuk minum air nyiur dan makan colek goreng-goreng yang macam gambar kat atas tuuu... 


  


Byk fishball, hotdog, isi udang, keropok disediakan kat gerai2 yg menghadap pantai ni.... kitorang amik sesikit je pun sebab memasing dah kenyang bantai nasik sebelum ke TNB tadi... 





Saje melepak kat sini sebentar kunun nak amik angin pantai... sambil imbau kenangan manis yg pernah tercipta disini dulu... hehehehe...  kaalu nak tahu, di Pantai Bachok ini lah tempat DATING PERTAMA kami masa couple dulu-dulu...

Masa tu 2 januari 2006 kot... lupa nak belek dairy... kekeke... yg pastinya kami laki bini declare couple pada 30 Disember 2005... cewahhhh tarikh tu mudah pulak aku ingat.... sekeh kangg baru tau!!! kami ni pelik tau... declare as couple selama 2-3 hari dulu baru keluar ngedate.... heee!




Tiap kali mai sini terus aku teringat kenangan lalu.... hahahaa... memang  kelakar habis... waktu tu kitorang keluar takdak sorang pun tahu... especially family aku laa.. puas aku cipta alasan utk kelentong mak aku kunun aku ada hal nak jumpa ngan kawan sekolah... padahal nak gi dating.... (^_^)

Hari itu adalah pestaim aku jumpa dia.. pestaim naik kete ngan dia... pestaim kami berborak depan-depan... (sebelum ni sembang melalui telefon) pendek kata dating hari itu segalanya adalah pestaim aku berdepan ngan dia!!! itu yg buat aku nerbes habis... tersenyum sorang-sorang aku bila ingat ingat balik... (^_^)




Abang... oooo... abanggg...!!! abang ingat lagi tak Kenangan First Date kita duluuuuu???? abang ingat lagi tak ayat yg abang karang masa nak suruh jaa ikut abang keluar ngedate hari tu?? Penuh berbunga ngn 1000 harapan kan??

Penuh pujuk rayu supaya sudi keluar ngan dia... meleleh air mata aku bila kenang kembali ayat sedih dia.. hahahhahaaha.... saat aku tulis entry ni aku tersenyum mcm orang giler dah ni.... rasa nak gelak berguling-guling ingat kisah lama.... hahahahaha.... ok dah full stop! nanti malu lak laki aku.... kekekee!!



p/s : Dear Fikri, do u know how i met your father in real life??

23 April 2014

OPPO - Eh, Berkenan Pulak Rasanya!!



Assalamualaikum


Masa kitorang 3 beranak duk melilau mencari kasut di KBMALL kami ushar gak kedai henpon... bukan nak beli Smartphone Baru... tapi saja cuci mata... takleh beli.. boleh jeling-jeling pun jaaaaadi ler!!


TABLET PHONE HKV, note 3, samsung note 3, smartphone lenovo, lenovo, oppo, telefon oppo, harga oppo, smartphone,


Memula tengok Smartphone Lenovo ni... hrmmm macam berkenan aja... bukan nak tukar ngan Samsung Note 3 aku... tapi rasa nak tukar ngan Tablet HKV yang aku penah beli duluuu...

Tablet HKV yang aku beli tak lama dulu dah jahanammm wehhh... bukan sebab terhempas atau hanggg tapi dirosakkan oleh Fikri.. dia curah susu dia ke henpon HKV tu.. terus kong!!! 


TABLET PHONE HKV, note 3, samsung note 3, smartphone lenovo, lenovo, oppo, telefon oppo, harga oppo, smartphone,


Sekarang ni rasa nak gak beli smartphone baru untuk fikri main game.. yang memurah pun takpe.. asalkan dia tak berebut main henpon kami laki bini... seriauuuu aku tengok dia pegang henpon aku sebelah tangan tau... huhu...


TABLET PHONE HKV, note 3, samsung note 3, smartphone lenovo, lenovo, oppo, telefon oppo, harga oppo, smartphone, oppo n1,


Dalam pada duk cuci mata tu, terlihat pulak Smartphone Jenama OPPO. wahhh comelnya.... harga terkini RM1798. OPPO ni comel okey.. kamera siap boleh pusing-pusing dan ada remote lagi... abang aku dah rembat seketul... uuiii jelesssss lak aku tengok dia duk tayang OPPO dia tuuu... melelehhhh ailio aku!! (^_^)


TABLET PHONE HKV, note 3, samsung note 3, smartphone lenovo, lenovo, oppo, telefon oppo, harga oppo, smartphone,


Ini pun hok jenama OPPO gak.. hok ni hok murah sikit.. spesifikasi pun jauh berbeza ngan harga OPPO yang 1.7K tu... ermmm telan ailio jer aku tengok phone comel-comel ni tau... kalau nak beli kena kumpul duit dari sekarang ler... hrmmmm...!!




Dalam pada sibuk ushar kasut dan henpon sempat gak tengok Restoran Seoul Garden yang baru di buka di KBMALL ni... wahhhh makin maju KBMALL sekarang ni yer... sume ada... banggg ooo banggg... bila kita nak mai dinner kat sini nih???? bulan depan jommmmm!!




Sushi King pun hadoooo... aku ada google pasal status Sushi King ni... sebab ada yang kata halal.. ada yang kata tak halal... mana satu betul nih? status halal dan haram jangan dibuat main ooo... setiap apa yang kita makan jadik darah daging okey... eee seram aku kalau orang islam termakan benda yang tak halal... huuu! mintak jauhhhh ler....!!



p/s : tak sabar nak tunggu Pawagam KBMALL dibuka!!!!


DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...