kelab blogger ben ashaari, KBBA,

22 March 2012

IMPIAN 1 JUTA……

Kalaulah……aku kaya aku nak…dot..dot..dot!
andainya…..aku kaya aku nak…dot..dot..dot!

misalnya……aku kaya aku nak…dot..dot..dot!
contohlah….aku kaya aku nak…dot..dot..dot!

Pernah x anda ckp begini?? Hek..eleh…Tipu kalau kata x pernah! Sekaya mana pun kita, kita x kan merasa cukup, yg miskin nak jadi kaya, yang kaya, nak btambah kaya! syokkan berangan! Bila berangan terasa dunia ini kita yang punya!

  
wah...banyaknya duit....suka..suka..suka....!!!

Berangan x salah biarpun kita tau terkadang anganan kita itu terlampau! X dinafikan, Impian kita mengunung, harapan kita melangit tingginya!Tanpa angan2 semua x kan menjadi nyata. dengan angan2 yang ada lah kita akan berusaha untuk mencapainya! yer tak??

Soalan cepumas : Jika ditakdirkan orang bagi anda duit free 1 juta, apa anda nak buat??

Jawapan me:
KALAU LAH AKU KAYA, aku nak:
1.       Beli rumah dulu sebijik! RM300K
2.       Daftar pergi haji suami isteri bwk mak ayah & mertua RM100K
3.       Beli kereta dua bijik rm100k
4.       Beli 1 lot rumah teres utk bt sewa @ homestay rm200k
5.       Melabur 100k!
6.       Beli emas 100k simpan bank!
7.       Simpanan peribadi 100k
Total semua : 1juta

Aikkk…dah cukup 1juta! mak aihh…sikit nyer boleh beli! Banyak lagi impian ni! Hrmmmmm….berderet lagi yang belum me senarai nie…Mana nak beli hanpon baru, laptop, ipad, kamera dslr, shopping, nak bercuti lagi,simpanan anak2 lagi!

Aduhaii….nampak jer banyak tapi skit jer boleh guna?? Terpikir plak, barang mahal ke nilai duit kecik ke? Atau angan2 kita yang terlampau besar????? Haaa….cuba korang bagi pandangan!! Tapi nk tau jgk apa impian 1 juta korang tuuu?? Jom survey!!

p/s : Jgn lupa klik klik disini tau!

1 comment:

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...