kelab blogger ben ashaari, KBBA,

19 April 2012

KENDURI : SALAH RUMAH LAH!!

selamat petang semua
 

ade 1 citer nk bgtau u alls nih! hehe...me terkenang satu kisah pada 2 bln yg lepas! (cerita lama dah ni, dah basi rasanya..hukhuk..)Pergi kenduri kt rumah kawan ofis a.k.a wan.dia buat solat hajat sempena majlis melenggang perut isterinya.majlis selepas isyak.

Me sekeluarga 1buah kete, pastu member ofis sorg lagi a.k.a ana pon follow 1 keta…nak di jd kan kisah kitorng telah tersalah rumah! Sbb me pnah pegi skali jer umah member tu, mmg x berapa nak hengat!

Rumah member tu jenis kawasan perumahan. Byk le lorong2 kecik dan rumah pun lebih kurang aja, sume jenis banglo besar2….Masuk je terus tnampak 1 rumah tu meriah aja, berderet kete duk parking…me intai tgk pak-pak alim, org2 masjid ramai lagi dlm umah tu, terus je yakin yg itu mmg rumah member, lpas parking jeketa, org masjid semua bersurai!

Kami pun apalagi lagi terus masuk dlm halaman umah dan bagi salam.
“assalamualaikum..”
me tnya  ni rumah wan kan?”
Dgn tsenyum tuan rumah ckp “bkn!”
me tanya lagi “eh ni bkn rumah Mohamed azami ke” (nama ayah wan)
dengan hairan dia jwb “ x ni rumah mohamad”
hati me plak duk bkata2 “ ishh…main2 btul laa dia ni”

tnya lagi, “ ni buat majlis lenggang perut ke?”
dgn geli hati diorg semua tbahak ketawa… “ nk kemana sebenarnya ni?
Awak salah rumah laa, sini buat majlis tahlil dah 3 hari tuan rumah (tok imam) meninggal!” aduuhaaaiii….malunya….. En.suami tertunduk malu trus ucap maaf kt tuan rumah !

Mood: Lucu+malu+marah semua dah bercampur gaul!

Masa tu rasa nk menyorok jer, nasib baik  x diberi lagi buah tgn yg dibawa kpd tuan rumah tu, kalau x alamatnya kena beli yg lain le, member me yg duk follow tu pulak a.k.a ana siap dah tanggalkan selipar lagi tuu malu..woo…maluuu!!! sepantas kilat terus dia sarungkan balik!

Dgn pantasnya terus calling wan tnya “ oii mana umah engko hah?? Skali aku dah tsilap masuk rumah org laa…..ooiiii haru…siootttt…..”  setelah bgtau kat umah mana kitorg sekarang, dia pun ckp la la umah aku kan lorong lagi satu ni, dia pun trus kuar umah sambil melambai2 tangan ktkitorang…… aduuhaaiiii… tergelak sakan kitorang semua kt atas jalan…….rupenye dekat sgt dah pun…..!! nasib baik blom makan lagi!.....huhu…kalo x mau nye tkeluar semua…sbb terkejut!! malu weii.... maluuu sgt2....

Moral of the story:
* lain kali check betul2 ok sebelom masuk umah orang
* I promise dah x mau banana fruit two times!!

psstt...psssttt.....dah abis baca ke? meh klik sini pulak yer....





13 comments:

  1. ya Allah.. kalau ena, dah malu gila..hahaha.. tak mengapalah, semua itu pengalaman dlm kehidupan.... heeeeee

    ReplyDelete
  2. haha. mcm nk gelak jek .malu seyh~ tapi takpela . setiap org ade penglmn masing2x .hehek

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe, jd pgajaran kan..haha...len kali mesti lebih hati2!

      Delete
  3. he3...sib baik la tanye dulu kan? sy pon slalu gak takut tersilap rumah kenduri...hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntahh ler, terdetik di hati rasa nk tnya masa tu...mungkin ALLAH nk bg petunjuk kot...haha

      Delete
  4. bila jd mcm ni mula2 malu pastu bila lama2 kita kenang balik jd lucu..senyum sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pon,jd pgalaman manis pulak..bila teringat tgelak sorg2!

      Delete
  5. hehehe..tergelak sengsorang hana baca ..xper,tu semua kan pengalaman :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaALLAH xkan berlaku lagik! hehehe... hrp2 gitu lah!

      Delete
  6. amboi3..lucu la cito mu..ngan sapo la 2 kan..??hihii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh na....pandai pon mu komen2 sini dop?

      Delete
  7. hahaha. nak gelak guling guling, boleh dakkkk. :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...