kelab blogger ben ashaari, KBBA,

02 May 2012

Barang yang selalu hilang

-          Kunci
Tak kira kunci rumah,kunci kete, ini memang selalu terjadi, merata-rata duk cari, atas rak, tempat letak kunci, atas peti, almari bilik, dalam laci, last2 terselit celah sofa!
 
-          Spek mata
 Spek ni pun satu hal, suka sangat ghaibnya, terutama time bangun tido, huh! Kelam kabut mencari, first time beli dulu kemain lagi simpan comel2 dalam box dia, bila dah lama main letak-letak jer dimana-dimana!
 
-          Contact lens
Pernah jugak mencari benda alah ni, susah betul, bila pakai dalam kelam kabut tak mustahil akan jatuh, dah la nak carik susah, sbb kecik sesangat. Pastu, kaki pulak diam tak bergerak bagai dipaku, sebab takut terpijak.
 
-          handphone
ni pun selalu jugak hilang tapi okey la sebab hanset ni boleh di miscall..hehe…satu kelebihan disitu! Melainkan kalau tercicir di tempat lain. Alamatnya memang tak kan jumpa lah, mesti HILANG punyerrr…..hrmm…nanges tak berlagu laa kamu….
 
Selalu terjadi bukan? Mencari segenap rumah sedangkan kadang-kadang tu, tempat duduk barang tersebut senang sangat. Cuma kita aje yang tak mencari dengan teliti oleh kerana nak cepat dan dalam kelam kabut!
 
 
 
**************************************************************************************
 
tapi kan
 
 nasib baik rumah kita tak pernah hilangkan? Keh..keh…keh…

**************************************************************************************


Kalaulah kita ada superhero yang dapat membantu kita tu kan ke seronok? Hehe…tak payah nak susah-susah mencari dah, bagitau jer diorang.hahahaha…tau ke saper superhero tu?? tengok lah kat bawah tuh :

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

-- ini --


…..Hehehheheheee…..

 

2 comments:

  1. kalau saya ,,spek mata tu memang benda wajib hilang,..bile nak cari,,susah gile,,,sebab x nampak,,dah la rabun..jenuh teraba2..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la sama laa kita....biasa time bgun tido la...kelam kabut mcari,kdg2 tertindih pun ada...

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...