kelab blogger ben ashaari, KBBA,

28 May 2012

bila en.suami jadik bibik!



kasih ibu membawa ke syurga, 
kasih ayah sepanjang masa


hari ni entah mimpi apa, dalam pukul 1.30ptg en.suami call bagitau dia dah amik fikri di rumah pengasuh. eh, buang tebiat ke amik fikri awal-awal ni? kalau nak susu ke ukk ukk ke camana? pandai ke? en.suami jawab, alah pandai la abang buat nanti. jaa kan balik jap lagi pukul 3.


otak jaa berkata-kata, wahh....satu perkembangan yang bagus! maybe nak start belajar jaga anak sendiri kot. jaa kan bakal ke USM penang nanti. tgk entry INI. mungkin dia nak try slow-slow kot. dalam hati, ohh.. alhamdulillah!


fikri bersama sepupunya, syafiza.


tapi.............................bila sampai aje di rumah, tengok fikri tak berbaju :

"fikri uuk uuk....abang dah basuh dah. pampers duk kat dapur"
wow ...hebat 1st time ni! haha. pecah rekod!  
 "fikri dah minum susu sebotol kecik (4oz) habis dah pun."
 hati bertepuk riang! "wahh...suamiku hebat!" "bapa mithali". hehehe.



**********************************************

15 minit kemudian :


"fikri ni taknak duduk la sekarang kan? payah jugak abang nak handle tadi." 

alolo...pandai mengadu dah sekarang! jaa jawab : memang laa.. gitu lah dia hari-hari biasa la budak kecik. en.suami pun cerita la saat anak nak susu, dia pun cuci la botol susu sambil dukung, tapi fikri tak duk diam susah le dia nak cuci.

letak dalam walker tak nak, dalam buaian pun tak nak, letak atas lantai pun still tak nak. so, dia pun naik fenatt dah duk layan. last-last dukung jugak fikri sambil cuci botol. tapi dia kata still susah nak pegang berus lagi, pegang botol lagi. haisshhh...ngada-ngada!

dia pun cakap tetiba dapat idea yang bagus, dia pun letak laa fikri kat satu tempat berhampiran sinki....fikri pun suka laa....duk berdiri siap senyum-senyum lagi. langsung tak nangis. jaa tanya laa, "abang letak fikri kat mana?"

 sepantas kilat en.suami amik henset dan tunjuk pic tu....

-

-

-

-

-

-

-

-

-


......ni haa......


YA ALLAH ANAK AKU!

 "sekali duk dalam mesin basuh daaaa....."

aduhaiii....nak tergelak, terkencing pun ada. tak tau nak kata apa. kalau hari ni hari rabu. memang dah jadi wordless wednesday dah! camana la boleh jadi gini ni abang oii??

alasan en.suami : "susah nak cuci botol susu tadi, so abang letak dalam mesin ni dulu"

huh! sabar je laa suami ku oii.... boleh dia terpikir macam ni. jaa jaga anak 7 bulan tak penah buat macam ni tau. adoooiiiiii.......fening...fening....

fikri bersama abah mithali nya..haha..

24 comments:

  1. hahah, kelakar la bila orang laki mengasuh budk ni . macam ayah teya !

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayah teya pun mcm ni. hehe. boley geng ngn en.suami ja laa..

      Delete
  2. hahaha comel betul si anak dlm tu.
    ok lah tu.bkn senang laki nak tolong2 huluq nih.
    Alhamdulillah.kekal lah begini

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. ni pon 1st time dia mgasuh. xsampai 3 jam pun...hehe

      Delete
  3. hehe..lawak la husband kak jaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lawak tahap gaban ke mithali tahap gaban? muahahaha...

      Delete
  4. astaghfirullahala'zim.... hahahah... kelakar pulak... mula2 terkejut tgk gmbr tu... lps tu tergelak pulak :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. jaa pon mula2 tkejut...terasa gak nak mrh..tp bila fikir2 cam lucu le plak. hhehee.

      Delete
  5. kakaka.. kalau dh lelaki buat keja kan. tp xpela at least dia usaha gak cari tmpt utk letak fikri. hikhik.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempat yg very2 strategik kan.. haha..

      Delete
  6. haha lucu je, xpe2 lama2 dia mesti akan okkk kann. bestnya dapat suami mcm ni, bertuah tau ;)

    jemput join giveaway ni ;) tarikh tutup : 7jun 2012.

    http://anakmama89.blogspot.com/2012/05/topup-giveaway-by-noor-fatin.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hrp jaa mmg btuah...hehe..
      anyway tq invite!

      Delete
  7. banyak tempat mesin basuh jugak letak anak ye.hahaha

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. haha. ni da terlebih kreatip! haha.

      Delete
  9. hahahaaa.. comel je baby duduk dalam mesin basuh.. kik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hrmm...pelik kan fikri siap senyum2 keriangan lagi en.suami kata. sedap kot duk dlm tu. hehe.

      Delete
  10. singgah si ni dan follow..nt follow me ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak follow saya? mana? takdak pon...hukhuk...

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...