kelab blogger ben ashaari, KBBA,

03 May 2012

Kelebihan ramai adik beradik


Pada ENTRY INI me ada bercerita serba sedikit tentang keluarga me kan? Kalau terlepas baca bleh semula yer kat sini “wahh..16 beradik?”  ni sambungan untuk entry itu ok. Me nak cerita kelebihan ada adik beradik yang ramai kat korang pada yang takdak adik beradik tu (I mean anak tunggal) maaf yer kalau buat korang sedih bila baca, niat me just nak kongsikan dengan yang lain pasal kebahagiaan kami yang ada family besar nie…

ANTARA KELEBIHANNYA :

-   Segala kerja dilakukan secara bergotong royong
-   mempunyai ramai anak buah
-   pakat membantu ibu ayah dari segi kewangan dll.
-   pakat membantu adik-adik yang ada masalah kewangan
-   dapat share barang, cth bergilir baju, mainan dan kongsi make up juga
-   riuh dgn gurau senda dikala berkumpul di hujung minggu
-   sekali masak penuh lauk dan 2 periuk sekali tanak nasik.
-   tabik spring dgn mak ayah susah payah jaga kami dari kecil sehingga hari ini
-   walau hanya penjual sayur  dan buah kami adik beradik tidak pernah berlapar!
 -   main sesame sendiri, tak perlu sibuk nak mencari kawan untuk penuhkan korum.
-   akan tersasul nama bila memanggil, memang perkara biasa.
nota kaki :
* Sayangilah adik-beradik selagi mereka masih ada. Air yang dicincang tidak akan putus. 
* kerana itu ibu bapa menjadi inspirasi dan idola hidupku kerana sangat cekal dan tabah!
* pada yang ramai adik beradik, boleh kongsikan dengan me disini pasal family korang ya!




 
 

No comments:

Post a Comment

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...