kelab blogger ben ashaari, KBBA,

17 May 2012

Kenapa buat blog?



Salam..untuk semua pengunjung jaakechik corner.dah masuk 3 bulan me serius berblogging. Baru 3 bulan? Eh ye ke? amboii...barunya! hrmmm...newbie lagi ni... ekceli, blog ni dah lama usianya, tak percaya bleh *baca sini*.
 
Masa tu memang tak tau pun, main tulis aje, buat blog konon nak promote bisnes. Sebab tu lah url blog ni jaakechik-e-niaga.blogspot.com...haha...pecah rahsia! Nak tau ke bisnes apa? Jom *baca sini* tu adalah 1st entry. Tengoklah dah berapa lama usia blog ni.
 
 
  From julai 2010 lagik!


Tapi sayang blog ni tersadai begitu sahaja. Entry takdak, deko pun tak menarik, no widget-widget. Hrmmm.... rasanya takdak yang terjah pon. Followers pon takdak! Sekarang dah serius? Tau ke kenapa? Sebab...sebab dengki ngan blog korang lah! Asyik duk baca entry korang jer, nak jugak buat blog lawa-lawa, ramai pengunjung, ramai komentor,

Bermula dari situ, bermula lembaran baru jaakechik corner, setelah bertahun tersadai, berhabuk, bersawang, kembali dengan entry baru, best ke tak tu korang nilai sendiri la yer. Apapun me bersyukur, sekarang dah ada ramai followers. tengkiu ya semua. sayang korang tau!




14 comments:

  1. wah...umur blog kite lbh kurg la..sy august 2010..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp blog sy ni, hrp je lama, tp bru 3 blan yg btl2 serios!

      Delete
  2. 3 bulan dah ramai follower?
    woweiii~
    melecun gitu!!!
    cayalah...keh keh ^_^

    ReplyDelete
  3. wah lama da rupanya... ckj baru lgi.. tahniah.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama tersadai? hehe
      mmg lama tp masih baru!

      Delete
  4. klau blog x bole paksa diri, nanti stress sbb x dpt update new en3 tiap2 hari mcm org lain, huh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermmm...betul tu..
      kdg2 susah rasa nak bt entry,
      walaupun simple, tp perlu menarik!

      Delete
  5. ramai la follower...dalam masa 3 bulan je...salute lah..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai ke? terima kasih la sudi follow sini yer...

      Delete
  6. wah wah.lamanya blogging. ekeke. bila blogging ni kena rajin dan tak putus asa, jangan tak ada yang singgah dah komen entri terus tak blogging dah. hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu mmg dah putus asa!
      tapi skang dah tanam azam baru,
      nak serius!

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...