kelab blogger ben ashaari, KBBA,

12 May 2012

Kisah tutti frutti


Tutti frutti baru aja dibuka di kelantan. Sekarang dah ada 3 yang me dah pernah tengok. Di taman tengku anis, dekat tesco, dan dekat mydin mall kat tempat lain tak tau la pulak kalau-kalau dah dibuka jugak. Kalau ada tolong inform yer. ada kisah menarik antara me ngn tutti fruitti ni, nak tau jom baca sampai abis okeh :

Pada suatu petang di mydin mall kubang kerian :
En.suami : jom kita singgah tutti frutti
Me : eh, taknaklah. orang cakap mahal sangat lah! (kedekut)
En. Suami : ye ke? Alaa..try laa sekali.
Me : kita try lain kali lah, bulan depan ke, jaa belanja. Okey.

--->> trick kali ni berjaya. horreeyy…. tapi….
**********************************************************


Sebulan kemudian ke Hospital Kubang kerian melawat kawan, dalam kete :
En.suami : jom kita ke tutti frutti.
Me : eh, kata lapar ke tutti frutti mana kenyang. Takdak nasi.
En.suami : Takpe kita makan aiskrim dulu pastu kita ke kfc pulak.
Me : Lain kali je lah.
En.suami : lain kali sokmo. Hari tu kata nak belanja..
Me : eh ye ke? (adoiii…kantoii…)
--->> trick kali ni tak berjaya lah! adehh..
* sokmo = selalu , always *



masuk je dalam tu, tengok takdak orang, ade 4 beranak jer. Kami 3 beranak. So, jadik segan nak makan kat situ, en.suami terus decided suruh bungkus aje. So, amik 1 cup je la, zrettt…zreett….buh aiskrim perisa coklat sikit, mango sikit, kiwi sikit, strawberry sikit. Tabur corn flakes, chip coklat, kacang, hias ngn biskut gulung satu, letak coklat cair sikit, strwabeery 3 hiris, konon nak decorate aiskrim tuh nak bagi comel, nak tengok?



Zappp….gi timbang…..trettt…trettt…keluar resit….

RM14.85

Adehh.. mahal sungguh, tak berbaloi untuk aiskrim 1 cup kecik kemetot tuh! Hrmmm… ketar tangan nak bayar…(tipu-tipu jer tu) hehe…en.suami terus posing ngn aiskrim idaman nya tuh! Huh…suke ler tuuuu….dapat apa yang nak. Nasib fikri kecik lagi kalau tau mau nye abis rm50 untuk 2 cup aiskrim. Kitorang tak makan kat situ pon, makan dalam kete aje.


Fikri pun nak jugak eh?

Ada gaya maher zain tak?


 
Ulasan en.suami :
takpe la at least kita dah rasa sedap ke tak tutti frutti ni,


p/s : Lepas kitorang ke tutti frutti, kami ke kfc kubang kerian pulak, so nantikan entry seterusnya ya. Jangan lupa datang baca tau.

12 comments:

  1. Replies
    1. x sedap, sbb dia bkn aiskrim lemak manis mcm walls tu, dia frozen yogurt, rasa masam

      Delete
  2. penah makan 2x.lps tu terbaca kt fb.
    UAI kata benda ni dlm siasatan menetukan kehalalan nya
    (ayat apa niii) jd elok di henti kan dr makan seketika,
    wallahualam.

    ReplyDelete
  3. wah.. ramai da makan da benda ni.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. x sedap ppon, nama mcm sedap, rasa hampeh

      Delete
  4. untungla dapat makan tutti fruitti...~

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa tak sehebat nama pon, nyesal mkn

      Delete
  5. sedaplaa , tutti fruitti . memang mahal, serious ! hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap ke? x sedap pun, maybe sbb jaa tak suka yogurt kot. mmg mahal giler, x berbaloi!

      Delete
  6. untung ada husband ajak pegi tutti fruitti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha...ajak sbb nk tuntut janji yg dulu..ngeee

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...