kelab blogger ben ashaari, KBBA,

08 May 2012

sengkek di tengah bulan

 
Haii…semua…sihat ke? Dah makan? Dah mandi? Haha..banyak soalan nak tanya ni. Me nak tanya, sape kat sini dah keje? Alahai…mudahnya soalan! Mesti semua dah keje kan. Eh, japp..japp…ada yang masih menganggur ke? Takpa slow-slow carik keje ok?


boleh cuba keje part time


Cakap pasal keje nih, pelik kan, dapat gaji bulanan bukan main lagi rasanya banyak, suami/isteri pun dua-dua keje, tapi masih tak cukup kan? Hai…kenapa ek? Gaji korang brape? Mesti ribu riban kan…kannn? Alolo…takdak yang nak ngaku pulak dah….


selepas gaji seronok sgt..tapi kejap aje..


Keje pagi balik petang, ada jugak dari pagi sampai ke tengah malam, dapat gaji, tolak itu, tolak ini, tinggal hanya beberapa hinggit aje kan? Tapi bukan korang la kan, korang kan kaya? Heheh….pada yang kaya raya nie untung la tak pernah merasa situasi sengkek di hujung bulan tengah bulan.


Bila dah tengah bulan sakit kepala + tension

Kalaulah aku kaya, kalaulah aku anak orang kaya….haha…..pakat start nak berangan dah! Hari ni baru 8hb tapi duit dah semakin ciput, gaji baru lambat lagi…adoii laaa…. nasib sungguh keje makan gaji nie….sama je nilainya tetiap bulan tak turun tak naik. tapi bila dah naik, gini lah jadinya :


he..he..he..


Nota kaki:
**Korang pernah rasa sengkek macam ni tak?
**jom baca ini IMPIAN SATU JUTA


 

14 comments:

  1. Biasa la tu...:) mane2 org pon same jugak! lagik besau gaji..lagik banyak belanja...banyak hutangnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. masuk besar, keluar pun besar kan?

      Delete
  2. huhu .. sekarang nie nak carik kerja part time pun susah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah takpe asalkan kita rajin usaha carik keje, insyaALLAH sampai masa adalah tu...

      Delete
  3. yup..me lau ade byk duit sik tak cukup aje...cuba ade sikit, pandai pulak jimat cermat! hahaahha :P fitrah manusia la

    ReplyDelete
    Replies
    1. nafsu berbelanja kita yg besar sbnrnya!

      Delete
  4. bese la klu name pn mkn gji..dpt gji sat je abis..klu de bisnes ok la..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mu xpo la mamamia, kaya asal..keh..keh..

      Delete
  5. hehe, biasa la tu kalau sengkek. hazfee memang rasa mcm tu jadi mula sekarang kena berjimat.ekeke :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena buat tabung buluh la pulak utk bekal hjung bulan..hehe

      Delete
  6. Pernah Rasa sengkek sehinggakan duit tabung pun habis dikorek. Tapi mulai dari hari itu, saya sendiri mula melakukan satu disiplin untuk mengawal duit daripada terus mengalir. Al-maklumlah, duit dapat hanya dari makan gaji.

    Tapi, kalau duit dapat berjuta sebulan pun, kalau tidak dikawl pun boleh sengkek hujungnya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal, masuk besar keluar pun besar,
      jom pakat jimat cermat

      Delete
  7. [(:] Ini adalah apa yg saya lalui sekarang - poket kosong, tapi sekarang pelahan2 cuba bertapak mencari rezeki di dunia tuhan yg luas ini.... [(:]

    ReplyDelete
    Replies
    1. hrp sabar yer, insyaALLH rezki akn melimpah ruah kalau kita rajin usaha,

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...