kelab blogger ben ashaari, KBBA,

11 May 2012

tak up-to-date ke aku ni?


berapa umur korang masa memula pakai handset?
Mesti masa sekolah rendah lagi kan?

Untung korang kecik-kecik dah merasa! Me pulak kenal handset memang masa kecik lagi tengok dlm gambar,hoho.. dapat guna pun masa darjah enam kalau tak silap tu pun handset mak..huhu..masa tu korang tau tak handset punya lah besar. Besar gedabak! dah la besar, tebal pulak tuh, arial pulak toksah cerita panjang sungguh! masa tu mak pakai yang jenama Motorola, rangkaian pulak TMtouch O13…nombor dah tak hengat dah..hehe..

lebih kurang macam ni, credit untuk tuan gambar  


Masuk tingkatan  lima baru ada handset sendiri tu pun dapat selepas spm, hasil pemberian abangku tersayang MUHD HILMI, dapat ler nokia 6100. Kenal ke model mana? Kalau nak kenal cer..google… cer..google…6100  tu skrin kaler dah, kamera pun ada. hehe…masa memula dapat tak hengat dunia pakai, rasa nak gantung-gantung aje kat leher, nak bagi tunjuk kat orang, yang aku pun ade lah!!hoho.. punye la eksaited rasa masa tuh…


ni ler, nokia 6100. kira okey la kan dari 3310 tuu..ngee...?

Dulu sebelum kawin sibuk sms, bergayut 24jam, sekarang tak macam tu dah, tengok handset pun dh takdak mood dah. Handset murah biasa laa…haha…kalau dapat Samsung S2 mesti tangan sibuk duk mengodek-godek jugak kan, sebab handset tu canggih! Handset me sekarang nokia C3 je..biasa-biasa aja..tangkap gambar pun asyik kabur aja.  Tapi tak pe asalkan jangan sampai, biar papa asal bergaya….tak gitu??


Ipad vs galaxy tab ---->> korang mesti ada dua-dua kan? hrmm..dengki wehh...

Bebudak sekarang bukan main lagi canggihnya dengan handset, ipad, Iphone segala tuh, sorang satu pulak tuh, mak bapak pulak macam tak risau jer tengok anak dia duk kelek entah kemana-kemana. Haii…me yang duk nengok ni, naik rungsing jadinya,


duk pikir, tak jatuh ke? Tak rosak ke? Pandai ke? Tapi bila tengok dekat-dekat memang diorang expert sangat. Terasa diri ni mundur laa pulak? Hrmm..bila la nak merasa pakai tablet canggih ni ek? Kan untung kalau besday  tahun ni, ade yang sudi bagi hadiah ipad, iphone? Haha….Wahai….en.suami baca tak ni?? Cepat laaaa beli sekarang…..

Nota kaki :
Entry ada udang disebalik mee nih…hahahaa….
Moga-moga dapat jugak nanti..amin..amin..amin….
 


 

22 comments:

  1. tu la..budak2 skrg ni kecik2 dah ade jnphone..

    tringin jugak nak ada ipad tu.. tpi xmmpu.. hnset biase je la ..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila boleh pakai ni ek?
      jom pakat duit nak? hehe

      Delete
  2. nak jugakk ipad n galaxy tab tu ! hehe :D

    ReplyDelete
  3. cik yatt 1st pkai time form 3.. tab tu lom ade lagi..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tab takdak pun takpe la. hset mesti canggih manggih kan? ngeee...jealousnya...

      Delete
  4. sy pakai masa form1 2002.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira okey la tu, beruntung la jgk kan?

      Delete
  5. kehkeh...hana pun lepas spm baru pakai fon...tu pun sebab terpaksa sebab mak n ayah susah nak contact kalau kuar pi mana2.. :)

    ReplyDelete
  6. Untung budak2 sekarang ni. Kecil2 dah ada phone sendiri. Canggih pulak tu

    ReplyDelete
  7. hehe, dulu masa f3 baru parents bagi pakai hp. tu pun lepas dapat result pmr. :) budak2 sekarang ni kecik2 dah tau pakai hp kot. sekolah darjah 1 pun rasanya mak ayah dah bagi pakai hp

    ReplyDelete
  8. tahu xpe..zaman-zaman kite je dapat phone lps spm..huu~

    ReplyDelete
  9. heehheee..tau xpe..kdg2 geram tgok bdk2 skrg mudahnye dpt gune hp..kiter dlu smpi kne ikt perot klu nk sgt hp tuh..tuh mse remaje la..da kwen neh..dpt hp canggeh pun da xde function sbb stkat pndg jer..nk msg...org tuh da dpn mata 24jam...hahahaha.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...mmg pun lpas kwin takdak istilah nk gayut lam2 dah, sepatah dua terus letak, kdg2 xabis ckp lg dah letak dah...huhu

      Delete
  10. kakaka, ayah alin pernah pakai henset yg lebih kurang macam kat atas skali tu tapi jenama Siemen kalau xsalah. aaa epiknya epiknya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... slpas motorola, my mom btukar pakai sagem plak....sagem kecik dah masa tu.

      Delete
  11. untung la form 5 dah pgg handphone. aku masuk matriks baru merasa pgg handphone tau.

    ReplyDelete
  12. bdk2 skg henfon canggih2..kalah cikguuuuu

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...