kelab blogger ben ashaari, KBBA,

21 May 2012

tiada idea untuk update entry?


 Untung bagi yang update blog dengan banyak entry setiap hari. Macam mana korang boleh dapat idea tu ye. Kadang-kadang me buntu nak fikir, nak update apa hari ni? Taknak la korang datang sini jenguk citer basi jer.




Idea ni bila datang zupp zapp zupp zapp masuk. Tapi….kadang-kadang kering kontang! Malas sungguh otak me ni kan! Korang pernah macam ni tak? Camana nak dapatkan idea yang segar hari-hari? Dan cara nak buat entry yang orang suka baca dan minat ngan blog kita?

 

Nak buat tutorial alahai, memang tak reti. Nak cakap pasal artis oh, memang tak mau. Hal politik? Huh! jauh sekali. Nak cakap resepi? Jarang masak! Hari-hari cakap hal peribadi, hal anak jer tau. Korang bosan tak?

Harap sangat korang dapat bagi tips berguna!


   >> >> >> Pengumuman << << <<

* 3 pengomen yang paling banyak me akan letak kat blog list bulan depan nanti! *
* Jom tinggalkan komen banyak-banyak *


 

21 comments:

  1. same goes wif me... sebb tu ena kadang2 lmbat post new entry... nk tnggu idea yg best2 mencurah ke ladang gandum..hikhik... xpew, kalau xde sgt, share je gambar2 kenangan..^.^

    ReplyDelete
    Replies
    1. share gambar2 kenangan? hrmmm...bgus jgk tu.

      Delete
  2. nk buat entri hari2 memang perah otak la kn kak hehe
    so eyla update entri 1 mggu 2 3 kali jer..

    ReplyDelete
  3. hari2 yatt pon tak termampu deh..haha

    ReplyDelete
  4. hihi. sme la kite. shu smpai mse blur mmg xtaw nk update ape. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau la penyakit takdak idea ni ada ubat kan senang!

      Delete
  5. haha...samelah kite...bile nak tulis tu macam nak hempuk kepala kat dinding je :p

    ReplyDelete
  6. Ada time mmg kering idea tapi satu tips yg biasa saya buat...tulis eje apa yg terlintas kt kepala...lama2 flow tu dtg sendiri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau main tulis yg ada dlm kepala, nanti terabur pulak entry. ayat pulak tunggang langgang!.

      Delete
  7. rasanya mmg ramai yg x ada idea kn klau nk buat entry baru..
    tmasuk lah azie jgak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom sama2 rajinkan diri, cari idea nak?

      Delete
  8. sy pilih hari yg sesuai bru publish new en3, hikk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus jgk cadangan tu? kkira tetapkan hari tertentu la ek?

      Delete
  9. saya pergi mana-mana mesti bawak camera.nanti adalah idea untuk buat entry dari gambar-gambar yang saya snap tu :)

    ReplyDelete
  10. cite pasal diri sendiri pun boleh. janji kretip dlm brcerita tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kamu takpe la. mmg da kreatif. thats why ramai followers. tp takpa jaa pun akan try lebih krestif mcm kamu.

      Delete
  11. oh tak perasan pengumuman tu. agaknya cik na terlepas entry ni. :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...