kelab blogger ben ashaari, KBBA,

18 June 2012

8 bulan sudah...


ni masa fikri kena campak. pic dari entry INI

salam untuk semua. sihat ke? hehe. family jaa tak berapa nak sihat sekarang ni. en.suami pun turut demam dua hari dah. berjangkit ngan si fikri kot! fikri masih belom sihat lagi sejak kena campak hari tu. walaupun campak dah hilang, demam masih belom kebah. suhu dia hari ni 38.6'C. tinggi....tuuu....

sekarang dah susah bila nak buka or pakaikan baju!

 aii malu la cik misi...jangan la tengok...

pagi tadi ke klinik jumpa doktor. berat badan fikri naik sikit aja. last timbang masa umur 5 bulan dengan berat 7.5kg, tapi hari ni fikri hampir 8 bulan dah. berat just 8.3kg...huhu. nasib baik cik misi tak marah. biasanya kalo tak naik pot..pet...pot..pet la diorang tuu...

 siap timbang, ukur panjang plak. 76cm.

pakcik ngan makcik tengok ape? intai ber'bird' saya ehh?

camana berat nak naik, kalo asyik demam aja. hari tu campak. ni demam lagik! pastu sekarang dia buas sangat-sangat dah. takmo duk diam. pusing-pusing satu rumah. dah pandai usik-usik barang. aktif sangat. camana berat nak naik? main aje keje dia.hrmm...

p/s : maybe demam nak tumbuh gigi kot! sape tahu kan?


18 comments:

  1. doakan fikri cepat sihat ye...=)

    ReplyDelete
  2. tinggi tu suhu badan die. demam ni kene pantau elok².

    ReplyDelete
  3. cian fikri demam. maybe kot demam nak tumbuh gigi. takpun demam nak ringankan badan dh nak berjalan. ada ke? hehehe.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. belom boleh bjalan lagi. nak duk connggok' pun xleh lagi... hrmm..maybe nak tumbuh gigi kot...

      Delete
  4. alo..ciyanyer fikri demam ye...semoga cepat2 sembuh sembuh dear...

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. budak tgh aktif, kena jaga leklok ^^

    ReplyDelete
  7. lalala...tegap nyee fikri... :) sama laa dgn SHAKIRA...demam tumbuh gigi...4 sekaligus tumbuh...pening dibuatnya...makan takmo susu takmo...macam mna berat nak naik kan...kemarin klinik SHAKIRA genap 18bulan...berat 8.8kg jee...aduyaiii...sah laa kena klinik bulan2...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. 18kg 8.3? hrmmm susah nak naik skrg ni ka? aktif sgt . nak naik 0.5kg sevulan pun payah.

      Delete
  8. bdk2 tgh membesar mmg buas la..xdiam.ad je bnda nk bt.kdg2 dmam pon tak mcm dmam :) smga cpt shat yer fikri!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal. demam cam x demam je. main main main!

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...