kelab blogger ben ashaari, KBBA,

28 June 2012

apa kelebihan, ada blog?

assalamualaikum dan salam sayang untuk semua!

selama 4 bulan lebih serius berblogging, alhamdulillah jaa gembira sangat-sangat. walaupun dulu tak gheti apa-apa. tapi lama-lama jaa faham sendiri. ada blog ni banyak pekdahnya. kan? sekarang mungkin belom terasa, coming soon saper tau kan? jaakechik corner masih baru tau, kalo tak percaya boleh tengok entry INI.

walau tak seramai korang, tapi aii dah bangga tau,
tq sudi follow sini ya semua
 
walaupun penulisan jaa tak sehebakk orang lain. pengunjung pon boleh dibilang ngan jari. tapi jaa suka sebab boleh tambah ramai kenalan baru. ramai blogger yang sporting kat sini. mesra sungguh! terasa cam kita satu family pulak. entry jaa banyak berkisar pasal kehidupan seharian. so dah macam diari. kunun nya, esok-esok anak-anak boleh tengok camana mak diorang, besarkan diorang. (eh, berbelit lak ayat nie)

dari umur 2 hari ke 3 bulan
dari 5 bulan ke 8 bulan sekarang!

hari-hari tengok depan mata, membesar tanpa kita sedar pon,
mama dan abah sayang kamu nak, fikri sayang kami tak?
semoga jadi anak yang soleh dan taat pada ALLAH ya.

eh, eh, touching la pulak kan? continue pada tajuk asal, berblog ni pulak boleh tambah $$. melalui iklan ngan en. nuffnang dan churp-churp. even jaa belom penah merasa dari mereka tapi takpe, jaa akan usaha dan tunggu jugak sampai dapat macam kamu-kamu yang lain. lagipun jaa masih baru ngan nuffnang. baru 3 bulan dan tak sampai sepuloh hinggit pun lagi... huhu.. mereka yang berjaya tu pun bermula dari bawah kan?

ni yang jaakechik corner punya earning churpchurp terkini,
saje jer printscreen nak wat kenangan. macam mana susahnya nak dapat duit!

tau la siket..tapi jangan laa gelak. menci arr...
  
hyeep, korang kalo sayang jaa klik la nuff banyak2 oke!
muahh..sayang korang ketat-ketat tau...

korang dah penah merasa $$ en.nuff tak? tapi serius jaa cakap masa 'create blog' pada julai 2010 dulu, memang tak tau pon blog boley wat duit. yang jaa tau kalo buat bisnes jual kain ke hape ke ngan blog baru $$ masyukk... tapi sekarang jaa dah tahu... hehehe.... eh, jaa buat bisnes contact lens jugak tau, berminat? --> sila tengok sini.

pada yang belom ada blog cepat sign up dan cepat-cepat daftar ngan en.nuff ni oke. sambil-sambil duk merapu, tengok-tengok $$ naik. sape tahu kan? sape sini penah dapat BE? cer angkat tangan?? jaa pon nak jugak...en.nuff! bagi ler satu!

p/s : bodek cenggini agak-agak, en.nuff tu tergoda tak? :D

26 comments:

  1. comel baby jaa...saya xltk iklan pun.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengkiu.. tapi nape tak letak? utk side income sambil2 berblog oke ape?

      Delete
  2. Pelbagai faedah sebenarnya kita boleh perolehin dengan berblogging. Dan paling utama ialah, kita akan sentiasa berfikir dan membaca setiap hari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu saya sokong. dgn blogging kita dpt tahu isu2 semasa.. dan berita hangat, lebih cpt dari akhbar kan?

      Delete
  3. Jaa punye belog maju la.Cendol pne lagi hampeh.hehe
    aah kan..baguih jgk idea jaa tu..nanti anak2 boleh bace belog mama diorng kn..hehe cendol pn nk simpn belog ni smpe ke tua la! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. maju ke cenggini? en.nuff rm7 je. nampak sgt cam tadak org masuk sini kan? jaa pon nak simpan blog ni selagi mampu, selagi hacker x rosakkan..hehehehe

      Delete
  4. waa,, byk nyer :D
    gud luck, ow, baru sy tau, jaa pngkt akak,,hehe,,
    awet muda la kak jaa ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah.. mana tau ni? skodeng kt mana?

      Delete
  5. laju earnings churp2 jaa.. kdg2 bosan nk pomot sbb pihak diorg kira mcm x btul, erkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu pon lama dah jaa duk membilang hari. lambat sgguh nak naik ke rm100++ ... huhu

      Delete
  6. okla tu br 4 bulan dh ~1000 follower. gigih tul. cik na lak 6 bulan. xreti sgt nak approach org. huhu..

    xlama lg leh cashout la tu nuffnang. cik na sayang jaa jgk, so cik na klik sume iklan2 yg ada kay sini k. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm..gigih la sgt.. kdg2 tak berapa nk gigih jgk. sibuk anak asyik meragam... cash out nuff lambat lagi la kot, baru rm7.65 je ni..

      Delete
  7. waa.. pet chrup2 baru 10 hinggit :D haha.. xreti nk chrup2.. mkn pet pandai :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. eleh nak tipu ler tuu.. pet kn dah lama blogging mesti dah penah cash out byk kali dah kan?

      Delete
  8. e'in mule berblog dr tahun 2010.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah lame dah tu. jaa pon create dah lama tapi x aktiff... hehe.. bru 4 bln ni aktif semula..

      Delete
  9. hebat ar baru 4 bulan da 900 lbh folower..

    earning ckj tak naik2 4 inggit lebih je.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ckj blom penah cash out jgk ke?
      ckj kan dah lama dlm blogging mesti dah penah kan?

      Delete
  10. wahhhhh. kire okeylah ni, 4 bulan dah dpt 44 hengget. akan ku jafi pengelik yg seta di sini. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe..tengkiu sudi klik sini... haha.. jaa pon dah bls jgk...

      Delete
  11. byknye income sis jaa. churp2 shu bru rm1. errrk. haaha. share tips sikit sis jaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe bru singgit? eh ye ke? ke tinggal singgit sbb bru lepas cash out shu?

      Delete
  12. Alhamdulillah kak. rejeki. baby akak comel lah mcm mama dia. :)

    ReplyDelete
  13. Selamat maju jaya...

    Kami dari tinjau.net menjemput anda dan semua blogger-blogger seluruh Malaysia untuk menigkatkan lagi traffik blog anda dengan mendaftar blog anda sebagai AUTOMATIK PING & SHARE semua artikel blog anda bersama-sama kami di www.tinjau.net

    ReplyDelete
  14. belum penah g sebab baru pasang nuff ..dulu tak tau nak guna ehehe :D

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...