kelab blogger ben ashaari, KBBA,

11 June 2012

apa khasiat acai berry?

hai dears! kelmarin jaa ke hospital kota bharu untuk medical check-up ngan rakan ofis, tapi tak sangka le pulak kena appointment dulu rupe nya...hrmm...tak settle gak la. kena gi selasa depan pulak. jam 8 pagi. ermm..wat penat jer..datang jauh-jauh...

terkejut rege mahal ke nie ana oii? haha.

kebetulan kelmarin di stadium kota bharu ada ekspo pertanian, banyak produk yang dipamer, so try le usha-usha apa yang menarik. lastly my ofismate jumpa booth acai berry ni.. hrmmm... teruja sungguh nak beli. nak kurang kan kolestrol katanya.

sidang tawar menawar sedang rancak berlangsung di situ..

" aii ler duta acai berry... " kekekkee...

ana kata ada baca dalam fesbuk pasal acai berry ni bagus untuk kesihatan. katanya untuk serap kolestrol. apakah khasiat acai berry ni? hrrmmm....jaa dah google tapi malas nak copy paste korang boleh baca --->> SINI

promoter ni kemain lagi duk puji produk dia

acai beri ni memang banyak khasiat rupanya. hrmmm...berbaloi la ana beli kan. haha. aii tak beli pon. sebab aii kurus keding, kolestrol tadak...hik..hik... harga biasa katanya mahal. sekarang promosi sekotak RM39.00 kalo 3 kotak lak RM100. sesapa yang jual lebih murah dari ini, sila bagitau ok.. asalkan produk ori! hehe.


ana beli gak laa sekotak

lepas rembat acai beri kitorang singgah makan di medan usahawan, hrmm..cari punya cari last-last terjumpa kedai yang cam ramai jer orang, orang kata kalo ramai customer, kedai tu sedapp... tekak nak sup tulang, tapi tadak! hrmmmm....lastly jadi menu lain.

gambar aii pon opkos laa hado...ngeee..

ana pilih nasi campur. sayur putih dan puyuh goreng!
sila abaikan ayam yang tak chantek, sangat comot!

jaa lak memang tak suka puyuh. bukan hape tengok puyuh, kering cam aii jer..haha..tadak isi! hehe. tapi ramai yang tergilakan si puyuh ni kan. jaa pun tak tau nape tak suka. so, jaa pilih nasi ayam!

tauge goreng pun hado dalam set nasi ayam ni, rangup!
that'why timun ngan tomato tadak kot!

nasi ditanak sedikit lembik.

walaupun ayam yang dalam pinggan tu tak berapa lalu nak ditelan, coz very very huduh, cam hancur dan nasi yang sedikit lembik. overall nasi ni memang sedapp tau...haha..so, don't judge the book by it's cover okeh! 

perut lapar giloo time tu sume yang ada aii ngapp joo..licin beb...

supplement apa yang molek untuk tambahkan selera makan? jaa nak tambahkan lagi, supaya aii jadi gemokk....takmo kurus keding sangat dah...en.suami aii dah pot..pet..pot..pet...doo... kalo korang tahu produk apa yang bagus, bagitau la ek!

26 comments:

  1. kurus keding tak semestinye takde kolestrol tau. ade kes yg kurus ade kolestrol lebih byk dr yg gemuk. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehe...perasan tadak kolestrol..hahaha...

      Delete
  2. pagi-pagi ni perut saya dah berbunyi tengok makanan...hihi

    ReplyDelete
  3. bila perut lapar, sume leh telan..hihi..

    ReplyDelete
  4. licin pinggan..hehe..acai bagus ye? jarang dengar,,huhu~

    ReplyDelete
  5. hehe... xpe.. biar tgk x elok tpi skali mkn nk lgi..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tuu... rupa indah tapi rasa x best buat apo...? kan?

      Delete
  6. xpernah dengar plak acai tu.hehe elok la makan banyak pas2 makan acai plak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa..camana kolestrol nak kurg kalo makan sume ngapp ye dok? hehehehe

      Delete
  7. ada dgr gak pasal acai berry ni.
    sedap ke tu sampai licin pinggan?
    hihi.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. opkos sedap..nanti kita gi makan sama2 eh..

      Delete
  8. nak g hospital lain pula perginya.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa..melancong a.k.a melencong! ngee...

      Delete
  9. terjumpa info ni, juga pasal acai beri… sharing is caring… :) - Khasiat Buah Acai Berry

    ReplyDelete
  10. Tak pernah dengar acai berry :D hee

    ReplyDelete
  11. singgah n follow.
    feel free to visit my blogshop ya!

    ReplyDelete
  12. acai berry skrg bnyk produkkn.. agak feymes la nama tu skrg..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...