kelab blogger ben ashaari, KBBA,

29 June 2012

bukan salah jaakechik


hai  dears..selamat petang! jaa ada masalah siket ni.

malam selasa lepas, akak jaa dari KL call, katanya member dia nak order lens 2 pairs. ingat nak pos pagi esok (selasa), tapi busy siket terpaksa la gi lewat. dalam 2.15 petang baru pos. hope hari khamis sampai la kan? tengkiu kak norizuana masnan sudi order sini....

tapi....tengah hari tadi dapat call dari akak, lens yang jaa pos tu tak sampai2 lagi kat kawannya...  aduuhaii.... musibah ape pulak kali ni nih? selalu nya elok jer sampai. belom penah bermasalah. cepat2 jaa cuba trace tracking no. ngan pos malaysia. tengok status :

" item successfully delivered to nurul aini." 

eh. eh. apa ni? send kat orang lain, delivered kat orang lain. naya weii....

berkali2 jaa call pos laju cheras dari pukul 2.30 ke pukul 5ptg, tapi tak angkat. entah kenapa. takkan 1 pejabat tak keje kot? jumaat sana kan keje. lain la kalo kat kelantan, jumaat memang cuti. adoii... camana nak tanya ni? nak taknak kena tunggu jugak ahad ni untuk tanya di pos ofis pengkalan kubor. kalo tak, kena tunggu isnin la baru boleh berurusan ngan pos laju cheras... adoii... masalah betul!

nak kata jaa salah tulis nama, alamat, very impossible! ni bukti...

sebab jaa ada snap pic sebelom dipos. salinan pendua pon ado.


p/s : very sorry to norizuana masnan. tu salah pos laju bukan salah jaa..hope faham oke.
jaa akan usaha. kalo takde jugak, jaa akan pos yang lain.

18 comments:

  1. aik...posmen tu salah baca nama paa..heee

    ReplyDelete
  2. ish.. pelik ja posmen tu.. huhu.. check balik jaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah. tak psl2 bt customer tak caya ngn kite.

      Delete
  3. larhh..np jd cm tuh,sabar yee jaa, isnin nih call lagi,hope d permudahkan segala urusan jaa,amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengkiu cik eyra... tahu lah! mnyusahkan org aja.

      Delete
  4. kdg2 perkara cmni mmg menguji kesabaran kita & customer kn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. kdg2 customer tu bila beli diorg nak guna pd tarikh2 ttntu. kesian diorng.

      Delete
  5. harap2 xde pape la. diorg ni main hantar je kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah la. skng ni masih blom settle. dlm proses lagi...

      Delete
  6. enchek posmen tu rabun unta kot . tak pon dia terslah bg surat .
    hat kwn ni p bg kat kwn ni . kan ? kan ?

    ri tu ade request doodle kan ??
    amik la http://i1197.photobucket.com/albums/aa433/deqja90/doodle-1.png .

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi xde lak kt kwn tu smapai apa2 brg dari posmen... btw tengkiu for doodle tuh ok..

      Delete
  7. Hrmmm...saya pun pernah kena macam ni. Masa tu skynet bg bungkusan org lain kat saya, saya nyer kat org lain...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pon penah guna sky net. tapi so far so good. belom penah bmasalah. cuma mahai la siket.

      Delete
  8. Replies
    1. betul maybe TUHAN nk uji kita kan?

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...