kelab blogger ben ashaari, KBBA,

17 June 2012

campak-campak?


hari ni niat hati nak buat sup ayam! sup kan menu yang senang. main campak-campak je kan. tapi en.suami nak sup sayur...hrmm....kena la tukar menu tuhh...tapi takpe coz tu pun menu senang jugak main campak-campak jugak...ye dok?

 sayur + fishball + bilis + bihun (ganti suhun style my MIL)

tapi untuk entry kali ni bukan jaa nak cerita resepi sup ayam ke resepi sayur air yang campak-campak tuh! tapi nak citer about my son lah! huhu. tajuk je yang melalut lebih. kah. kah. actually fikri kena DEMAM CAMPAK !! huwaaa... sedih aii you..


muka fikri berbintik merah start hari khamis lepas. ingat kan kenapa...rupanya kena demam campak! hrmm... that's why la dia demam beberapa hari lepas....always merengek aja. ingat kan sesajer nak bermanja.


mulai kelmarin campak dah berkurang. tapi demam laa pulokk..merengek memanjang, sume tak kena. dukung pon takmo dah. tak berapa nak aktif dah. risau pulak fikri tu tak naik berat badan dia. esok appointment di klinik. hope baik-baik sahaja!

ni sehari sebelum kena campak. merengek memanjang..

 rupanya dia bagi hint nak kena campak. kita je tak paham. haishh.

kelmarin dan hari ni jaa dah mandikan dengan air kelapa. itu petua orang tua kasi! hehehe..beberapa hari lepas baru je terbaca entry mama kembar3 pasal si Fahmi terkena chicken pox ni.. alih-alih... fikri pulok terkena campak... aduiii... baru baik dari campak, demam pulok..bila nak naik berat badan? btw hope anak mama cepat sembuh! mama sayang kamu nak!

24 comments:

  1. kesian fikri demam campak. semoge cepat sembuh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengkiu dear..mmg kesian sgguh.. nangis jer tau...

      Delete
  2. dalam dok nangus pon boleh lagi die posing kat camera yer? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahaa....like mama like son kot...keh..keh...

      Delete
  3. aisey, kecian dia.. smoga cpat sembuh yer ^^

    ReplyDelete
  4. siannya fikri. moga cepat sembuh. campak sekali je kan seumur hidup?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengkiu cik na...ntah le org kata mcm tu , tapi ada jgk yg naik 2 kali... mitos kot!

      Delete
  5. tape kecik2 kena demam.. besar2 tak kena dah kan..

    moga cepat sihat ei..

    ReplyDelete
  6. siannya.. xpe2.. moga cepat sembuh :)

    p/s: comel la anak jaa :D

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. ermm..mmg kesian... sedih memanjang

      Delete
  8. kesiannyeeeee. moge cepat baik.

    ReplyDelete
  9. bace selawat syifa byk². ;)

    ReplyDelete
  10. Siannye Fikri..Moga cepat sembuh ye..

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. mmg kesian. x samapi hati tgk dia cam tu

      Delete
  12. masa mula2 kena mmg demam2 dulu.. pastu baru kuar ruam.. tu baru kita tahu dah kena campak..
    kena masa kecil ada baiknya.. dah besar x kena..
    parut dah boleh hilang bila besar.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm..betul tu. hope tak naik dah lain kali.

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...