kelab blogger ben ashaari, KBBA,

27 June 2012

dah beli baju raya?

assalamualaikum semua...

dua hari blog sepi tanpa update. entah takdak mood. ekoran dari peristiwa eksiden hari tuh! mood jatuh merudum, hancur leburr... sudahh.... plus pulak fikri dua hari ni meragam aja. 

pandai nak merajuk dah bila kite ignore dia. nak manja-manja laa pulok dia. tapi terlebey manja sampai satu tahap hangin jugak aii huhu... tak tau la apa yang tak kena.

dalam mood tak berapa nak oke, pandai jugak my en.suami bodek aii ! di ajaknya cari baju raya... yeppii.. aii suka.. sape tak suka kan? tapi beli 1 jer dulu... yang lain next month ler... tunggu bonus raya dari PM.. hik hik..

macam yang jaa bagitau dalam entry INI dulu, tema kami tahun ni hitam legamm tau.. biar laa apa orang nak kata.. hitam tak lawa ke hape. tu pilihan en.suami aii tuu.. belom penah dia yang pilih tema.. alih-alih, tahun ni sibuk lakk dia! haish.. 

**************************************************************

lepas shopping kitorang singgah kepci pulak, 
jamu en.suami bagi muncitt hehehe !!

 

 fikri sebelom masuk kepci dah buat perangai dah. tapi nasib baik bila masuk aja..
 okeyy jer diam. siap gelak-gelak lagi ramai yang duk tergur dia. hehe. 

 ermm..yummy..yummy...


 eksyen jer tuu.. hikhik.. kecit-kecit takleh makan ni, sejukk.. aircond dah la tahap beku.
sejuk sampai ke tulang hitam aii... si fikri tu konfem lagi sejuk ngan baju cenggitu.


akceli datang nie nak merasa resepi baru kepci.. flaming crunch! hehehe.. sedap ker korang rasa? boleyy laa kan? tapi takde la sesedap dan secantik rupe iklan dalam tibi tuu... hehe..


jaa tak amik pon set flaming crunch tu. jaa pilih nasi sebab memang perut lapar! so, si manis kat kaunter tu cakap boleh tukar ngan ayam perisa baru tu cuma kena up 20sen untuk seketul.. kira ok laa kan.. tak mahai ponn...

 gaya terkejut ke hape nih? uuk..uuk ek?
 hai makcik, pakcik... skodeng saya makan eh?

jaa tak suka sangat ngan kepci ni, tapi dah en.suami nak jugak kena laa pegi. tu pebret dia nak wat camano kan? tapi seriusly,  jaa memey lebih suka pizza... entah kenape! even regenya mahal, plus pulak ade servis caj la, gomen tax laa.. jaa tetap suka! ketagih gile.. ada yang volunteer nak belanja jaa tak? hehe...

 ni menu wajib kena amik, pebret nie.. nak goreng sendiri tak menjadi!
 ni laa nasi ayam! dimakan ngann sup bebola ayam...

korang sume mesti dah lama try resepi baru ni kan? jaa aje yang terlambat dan terlewat.. kan? kan? hrmm.. takpe laa asalkan merasa laa jugak... hari tu baru jer pegi kepci rasa nya... tapi en.suami kemaruk betul ngan kepci! sungguh aii tak paham.... kalo esok-esok fikri pon peberet ngan kepci.. makna nya ada geng ler diorang tuu... konfem takmo kalo mama ajak gi pizza kan?


11 comments:

  1. Hohohoho..
    Pandai suami amek ati^^
    ary tak merasa pun lagi kepci baru tuh..
    macam lama dah tak pi kepci^^

    ReplyDelete
  2. sodapnyooo.. makan tak ajak. katanya pedas kan flaming crunch tu. tu yg tak teringin nak try.

    ok pe, hitam itu menawan. hihi.. :)

    ReplyDelete
  3. sedap la kfc flamming tu :D *promote* haha.. ritu pet mkn, meleleh ayaq liuq woo :D

    ReplyDelete
  4. shu xtry lagi. hehe. bape bintang sis jaa bagi? :D

    omeiinye fikri. nk culik boleh? hehe ^^

    ReplyDelete
  5. kita dh 2-3x dh makan kepc tu.. okeyla, tp lidah ni kata spicy dia yg dulu better kot ;)
    akak, kita pun ske piza, kita belanja akak nk x?? kita belanja, err bila akak dh rasa kenyang akak bayar okey ;) kehkehkeh..
    p/s:kalau tak kenyang jgn bayar tau

    ReplyDelete
  6. Sedap eh kfc baru tu...tk pernah mentry nye lagi .hehe

    ReplyDelete
  7. dah gi tempah dah pun baju taye. hehe.

    ReplyDelete
  8. tak suka pedas...tpi masa g kepsi ari tu sempat merasa secubit laa juga drpd sibongsu...hehehe...emmm not bad laa rasanya... :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...