kelab blogger ben ashaari, KBBA,

20 June 2012

ekspo perdagangan islam dan konvensyen halal 2012


 Assalamualaikum buat semua!


apa saja, cerita, info, festival makanan di kota bharu, festival thai, food festival, makanan, makanan best, makanan sedap, pesta makanan

sape sini orang kelantan? angkat tangan tinggi-tinggi...eh..eh..takdok ore kelate ek sini? kalo ada ore kelate. jaa nak bagitau ni kat stadium ada buat ekspo! ekspo perdagangan islam dan konvensyen halal berdasarkan dinar dirham. start pada 15-21 jun 2012. jom la cepat-cepat pergi.

jaa singgah situ kelmarin lepas buat medical check up. hospital kan berhadapan ngan stadium. so, apa lagi mengular la aii ngan si ana. tapi bukan sesajer mengular tau...kitorang gi makan lah! kebulur tahap dewa dah. duk menunggu prosedur medical check up. from pukul 10 sampai kul 1.30 baru habis! lambat betul!

kat ekspo tu macam-macam ada! boleh berjual beli ngan dinar atau dirham. kalo nak beli duit dinar pon boleh. ada kaunter kat situ. ada jual macam-macam barang jugak. nama pun ekspo kan. opkos la macam-macam ada. yang jaa paling suka ada festival makanan thai lagi! besttt...........!!

apa saja, cerita, info, festival makanan di kota bharu, festival thai, food festival, makanan, makanan best, makanan sedap, pesta makanan

jaa tak penah tengok ni, tapi penjual tu kata ni kuah laksa!
haisshh cam pelik jer

apa saja, cerita, info, festival makanan di kota bharu, festival thai, food festival, makanan, makanan best, makanan sedap, pesta makanan

bebola ayam goreng...best jugak ni...tapi rege mahal ler sikit kat sini

apa saja, cerita, info, festival makanan di kota bharu, festival thai, food festival, makanan, makanan best, makanan sedap, pesta makanan

 sume jenis kerabu hado! kerabu suhun, kerabu sotong!
kerabu megi pon ado! pilih, pilihh, pilihhhh....

apa saja, cerita, info, festival makanan di kota bharu, festival thai, food festival, makanan, makanan best, makanan sedap, pesta makanan

ni gerai laksa siam. macam-macam kuah ado.

apa saja, cerita, info, festival makanan di kota bharu, festival thai, food festival, makanan, makanan best, makanan sedap, pesta makanan

jaa ni hantu laksa. nak lagi kalo laksa thai..hikhik.. memang suka! ni la laksa siam kot ada yang tak kenal. laksa dia halus sangat. lembut pulak tu....ermm...sambil cerita pon jaa dah meleleh liur nih..huhu... harga laksa ni RM6.00. untuk rasa dia jaa bagi 4 bintang! sebab belom boleh lawan yang bonda aii masak lagi. laksa siam bonda aii 5 bintang! haha.

apa saja, cerita, info, festival makanan di kota bharu, festival thai, food festival, makanan, makanan best, makanan sedap, pesta makanan

ni pulak gerai tomyam kung! udang ngan sotong besar dan segar!

apa saja, cerita, info, festival makanan di kota bharu, festival thai, food festival, makanan, makanan best, makanan sedap, pesta makanan

ni pulak jaa tak tau apakebenda dan apakenama. tak sempat nak tanya. akak tu busy ramai pembeli. maybe sedap laa kot. tepung yang digoreng pastu letak lauk, letak tauge....pastu ape lagi jaa tak tau laa... tak sempat nak skodeng betul-betul. nak try jom datang sini sekarang!

apa saja, cerita, info, festival makanan di kota bharu, festival thai, food festival, makanan, makanan best, makanan sedap, pesta makanan

nasi daging dimakan bersama sup kosong. RM6.00 jugak.

apa saja, cerita, info, festival makanan di kota bharu, festival thai, food festival, makanan, makanan best, makanan sedap, pesta makanan

nasi daging tu menjadi pilihan hati ana (ofismate). katanya sedap jugak la kot! haha. jaa tak sempat nak try. dia telan cepat sangat. lapar tahap dewa kot! hahahaha.....bila lapar sume yang ado telan joo.... sedap tak sedap belakang kira! jaa tapau mini pizza 2 bijik. tapi lupa nak snap pic! balik terus telan! hik..hik... 

apa saja, cerita, info, festival makanan di kota bharu, festival thai, food festival, makanan, makanan best, makanan sedap, pesta makanan

pakat serbu..hehe..bab makan sape tak suke kan? 
cer cari mana satu ana?

apa saja, cerita, info, festival makanan di kota bharu, festival thai, food festival, makanan, makanan best, makanan sedap, pesta makanan

gerai tu pun best, ada pulut mangga, pulut doyan, macam-macam lah! banyak lagi makanan lain ada kat situ sebenarnya cuma jaa segan la pulak nak snap banyak-banyak. kita bukan pelancong luar pon. huhu. wat malu jer. mat saleh yang ado kelmarin pon tak macam aii ni...cam jakun pon ado! hahahahahahaaa....


p/s : chic na dah pergi ke belom?? nak pergi ajak jaa ek..haha..


25 comments:

  1. bukan org kelantan lah :-( hahahah

    ---------------------------------------


    http://ryazuin.blogspot.com/2012/06/school-holiday-giveaway-xoxo.html

    lomo , cupcakes & topup utk dimenangi . tipu lahh kalau awk tk terliur kan hadiah tuuuuu . :D apa lagi , jom terjahhhhhhhhhh !

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn org kelantan ek..hehe
      btw tengkiu sudi invite.
      ada masa jaa join okeh.

      Delete
  2. sedaapnye tgok mknan2 tu. sedap x laksa siam tu sis jaa? :D

    ReplyDelete
  3. saya saya. huhu.. dh pegi malam ahad lepas. nnti nak wat entry jgk. amboiii jaa nampak sgt g cari mknn je eh? hikhikk.. esok dh abis cepat sape lum pegi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo dah pegi ek..eleh...x ajak pon!

      Delete
    2. tetiba je pegi sbb mak ajak. hehe..

      jaa, nak tanya camne prosedur utk wat check up kat hrpz tu? check up yg biasa je ke or kita boleh request nk checkup yg advance sket. mcm scan ke ultrasound ke? cer citer..

      Delete
  4. sy org penang,hehe...1st tgk laksa siam,xpnh tgk n tahu seumur hdup nih,kesiankn...jaa belanja lah cik eyra laksa siam tuh..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la eyra dtg jenjalan kelantan nanti jaa belanja okeh... hehe...

      Delete
  5. ok.. terus lapar tgok gambar kt sini :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala.. zz dh hbes belajar kt kelantn.. kalau x, jnji ade expo je, mmg zz akan pegi ngan kwn2.. sob2..

      Delete
    2. oopet : jemput jamu mata ya pet..hahha...

      zz : dulu blaja kat kelate kat mana?

      Delete
  6. Replies
    1. hehehhee... xper cuci mata jer la ek..hehe

      Delete
  7. laksa ape tuu.mcm pelik jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. laksa siam1 best ni cikmai... jaa suka...my pebret!

      Delete
  8. mak aihhhh. byk nyeee mknn. slurppp. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best..besttt...bab makan jaa sukaaa.... haha

      Delete
  9. kali pertama tgk laksa cmtu, huh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. laksa ni sedap tau caliph... hehe...sana tadak eh?

      Delete
  10. saya ni bukan dok kelantan..tak boleh nak terjah..huhu

    ReplyDelete
  11. hihi Cendol dtg sini nak tengok mknan !!! chic na kate kat sini ade makanan!! bak sini aummmm!! haha

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...