kelab blogger ben ashaari, KBBA,

02 June 2012

fikri di taman tengku anis



salam untuk semua. selamat berhujung minggu ya! jenjalan dimana korang minggu ni? mesti seronok kan. tapi mungkin sikit terbatas dengan kesibukan undangan majlis kawin betul tak? cuti jumaat kelmarin, jaa dan en.suami bawak fikri pegi Taman Tengku Anis. 

 
 taman perbandaran tengku anis pengkalan chepa kelantan


sini best! boleh jogging, ada mini zoo, ada playground, ada taman air jugak. bayaran masuk ke tempat ni free aja! cuma untuk mandi kena bayar RM2.00 tapi free untuk baby dan free untuk dewasa juga! 



sedikit cekci disitu...hehe...

lencun kena simbah ngan kanak-kanak ribena 

1st time bawak fikri kesini, mula-mula tu just nak pegang fikri pastu biar air kena kaki dia aje. tapi tak sangka pulak fikri ok jer bila lepas dalam kolam tu, pandai jer dia merangkak. suka je tengok! 



bodyguard yang jaga fikri tu opkos la me! ahaks!

makin disakat, makin laju fikri merangkak


tak sesuai untuk dewasa sebab air pun takat lutut aje. haha. khas untuk kanak-kanak je. kalo ada dewasa yang gi berendam pegi la kalo tak malu! nggeee.... tapi kengkadang fikri suka jilat air tu... eeee.... yakks! manis kot! muahaha...



wah..wah...sonok kan dia! 


 bersama pok su hafiz (adik bongsu jaa)

 ni masa mula-mula try letak fikri

fikri sekarang dah 7 bulan. dia memang suka mandi ni. febret! dalam duk biarkan dia bebas meneroka bimbang gak di hati sebenarnya, kot-kot mana la tahuu....ter 'meniarap' dalam air ke. hape ke. tak ke haruuu namanya tuu! tapi alhamdulillah fikri ok je.



sepupu fikri : along dan angah (anak abg dir)


bersama bibik kelas A++ (poksu hafiz)


boleh bawak lagi fikri ke sini len kali. tak rugi datang. sesapa yang nak datang ke kelantan. boleh la berkunjung ke sini. nanti bagitau jaa ek. kalo nak datang nanti kita jumpa! hik..hik...



en.suami sedang bagi instruction!

abaikan pampers yang dah besar gedabak itu ye!

letih bermain, kitorang makan-makan pulak. jaa buat bekal, mee goreng, keropok keping, bubur jagung dan air mirinda hijau! ermmm...best...bestt....jom layan gambar lagi....dan...lagi....



mee goreng homemade! tapi takdak lauk! huhu


wahh..serius betul! 3x en.suami ngappp mee tuu.

posing macam ni baru ayu + shomel....kan nenek kan?


korang pun dah naik mual tengok gambar-gambar sume ni kan...hahaha....jangan korang muntah darah pulak...okeh kita stop kat sini dulu hari ni. nanti ada masa jaa sambung lagi yer... taknak la gara-gara gambar-gambar yang banyak ni korang jadik juling mata! haha....ok adios babai....


22 comments:

  1. seronoknya main air ye. cik na xpernah lg p sana. abg selalu la p bwk anak buah main playground. boleh piknik kat situ ke? hikhik.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala...duk klate x penah gi..rugi laa...nanti gi sama2 nak?

      Delete
  2. bestnya.. lama xg piknik.. bestnya g ngn family :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...jrg je dapat. kita cuti en,suami lak bisnes. bila boring sgt kitorng kuar la. ttup kdai.

      Delete
  3. alolooo sukenye muhammad haziq fikri main air..tomey!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboii....siap nama penuh lagi tuh...hehe...

      Delete
  4. wah bestnyer main air.. hehehehe... save bajet bawa bekal..kalau ckj pun suka bawak bekal dri rumah... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kitorang pegi ramai, 2 buah keta. kalo just bertiga mmg x berbekal dah. bila ramai dah jd piknik x syok plak x bwk bekal!

      Delete
  5. seronoknye jalan2 bawak baby comel tu . Gmbar akak yg last sekali tu cantekkk :)

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. lagi best kalo kita jadi budak2 semula kan.
      bila dah tua ni malu dah nak berendam!

      Delete
  7. ala paras lutut jer..ingtkn ada kolam yg dlam..huhu

    ReplyDelete
  8. wahh, dia suka main air laa, siap ada bibik kelas A++ lagi, hikk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...bab mandi mmg hepy la dia! lama2 pun xpe.

      Delete
  9. belajar kat kelantan. tiap pagi jumaat mesti p jog pas jog da senamrobik.hehe kalau petang2 free pun p jog gak :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...