kelab blogger ben ashaari, KBBA,

24 June 2012

ikan bakar air asam

 assalamualaikum.

setelah beberapa kali duk pujuk si en.suami gi makan kat luar, semalam baru dapat! huhu. sekarang bukan main payah kalo diajak dating! (amboi gatai) sayang nak tutup kedai katanya! huh, alasan! boring gak selalu makan kat umah. pastu kengkadang tapau jer kat kedai sebelah umah. sesekali nak jugak merendet...keh..keh...keh.. :D

time gini la fikri buat onar..ishkk geram betol!

tengah elok duk pesan makanan, si fikri pulak sibuk meragam. nangis nak tido. hrmm.. kacau program betoi! hancur leburrr mood nak makan.. huhu... jaa gi makan ngan abang sulong jaa ni. dia singgah umah pastu terus plan ke sini untuk menyantap ikan bakar... apa lagi, tutup kedai la semalam! yahoo... berjaya gak kuar malam nie...  weeeeee.....

kalo fikri tak meragam mau nya 2 pinggan aii bertambah nasi

tapi... fikri menangis tak berhenti la pulok, terpaksa laa jaa makan sehabis laju... huhu... tangan kanan duk makan, sebelah kiri dukung fikri. kalut betul! gambar ni pon dicedok dari FB abang jer. tak menyempat nak snap pic banyak2... mood da hilang beb! kelam kabut ngan si fikri nak melalak tak tentu pasal... maluu aiii!

habis idea duk bodek, tapi tak makan saman

niat hati nak ke KFC untuk mencuba resepi baru tapi tak jadi. so, kitorang makan di Kedai Ikan Bakar Air Asam di Jalan Pengkalan Chepa... jaa belom penah makan sini. ni abang yang suggest! tapi...memang puas hati sedappp sangat.... jaa bagi 4 bintang plus-plus hehe....


p/s : oopet nanti datang kelantan eh? boleh jumpa chic na ngan jaakechik.
kita makan kat sini okeyy?

24 comments:

  1. sekali sekala mkn kt luar best kan hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. opkos best dear.. xpyah masak..hehe

      Delete
  2. hehe. siannye sis jaa. nk mkn pon susah. sabar2. :)

    ReplyDelete
  3. nampak menyelerakan je. sian jaa xdpt menghayati makanan tu semua. huhuhu.. oopet sila dtg utk sesi detim bersama jaa & cik na. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe,,,, jom chic na kita kuar! haha

      Delete
    2. haha.. jom2 :D malam nh kita jmpa dlm mimpi.. pet siap sedia dh :D

      Delete
    3. jaa tak berapa nak lena mlm ni, hati tak tenteram

      Delete
  4. Replies
    1. cikgu pon boley jgk...hehe.. next entry nk letak nama cikgu plak. hehe.

      Delete
    2. haha.. cikgu merajuk dh :D

      Delete
    3. alolo..jgn ler gitu cikgu... hehe... nanti kita jumpa ek... haha

      Delete
  5. ckj da lama tak makan kat luar.. teringin la pula.. huhu..

    ReplyDelete
  6. ikar bakar my fveret,huhu..lg2 ikan pari or ikan terubok..wowwww

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kite. tapi smlm pari ngn terubok takde sbb dah lewat. habess sudahh

      Delete
  7. saje la tu si fikri x bagi jaa makan banyak2..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hrmm.. saje nak dengki ngn mama dia kot!

      Delete
  8. jaa.. kfc baru sedap.. flamming ape ntah.. pet dh mkn.. mggu lepas.. hehe.. esok pet ade menu baru.. entry pukul 10 pgi XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. jaa belom merasa lagi neh... hrmmm... x sabar nk tggu esok...hehe. nak tgk menu apa yg best sgt tu!

      Delete
  9. Replies
    1. takde la besar sgt pon caliph, ngan family abang jer... order pon biasa2 jer..

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...