kelab blogger ben ashaari, KBBA,

30 June 2012

jaa nak makan buah ni.

assalamualaikum... hai dears...
jaa terasa nak makan sesuatu laa...mana nak cari nie?
buah tu payah nak dapat tau,
dulu masa jaa mengidam, lama betul mencari
 hampir sebulan lebih baru merasa!

jaa nak makan buah ini :

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v


--tadaa--

buah nona!

teringin nya lahai nak makan buah ni. kenal tak buah apa kat atas tu? jaa suka makan, tapi payah nak cari la sekarang... hrmm.. teringin wehh.... ni pic yang jaa amik masa jaa pregnant kan fikri. jaa mengidam buah ni lah dulu. lama duk tunggu, tanya orang tu, tanya orang ni, lastly dapat jugak. ada makcik tua bagi. jaa tak kenal dia pon, tapi dia selalu duk lepak2 kat kedai yang jaa selalu pergi. bagus betul makcik tu. akan aii ingat sampai bila-bila...

ni pon anak beranak dia jugak, orang kelate panggil 'buoh loney'

jaa dapat yang 'buoh loney' ni dulu, baru lah dapat makan buah nona yang kat gambar atas tadi  tuh. dua2 buah tu lebih kurang jer isinya. manis-manis gitu.. tapi yang atas tu lebih sedap lagi... sape yang penah makan mesti tau laa kan? buah loney ni sepupu sepapat ngan durian belanda. tapi isi durian belanda ni masam-masam siket. penah makan tak?

durian belanda. gambar dari pak google! halal ek...

p/s : sape-sape ada tanam buah nona kat rumah tu sila la pos ke sini ek...
rasa teringat jer.. hrmm... meleleh liur dah nie...



10 comments:

  1. hehe, shu x penah makn buah nona ni. dgr2 gitu je. sedap ke? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap... mmg sedap.. hehe.rege dia biasnya rm7 1kg.

      Delete
  2. la.. kt umah pet ada buah nona dan durian belanda.. meh2 umah meh.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer ke pet? pos sini boleh... haha.. (muka tak malu!)

      Delete
  3. a'ah laa buah nona mmg payah nk jmp,rsanya cik eyra pon dh lma xmkn...jaa brithu ni baru persan

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm.. tu la jaa pon teringat jer ni bila godek2 gmbr2 lama

      Delete
  4. buah loney tu pernah la mkn. dulu ada pokok kt umah. tp yg lain2 tu tak pernah mkn & nmpak lg. uikk ngidam ke jaa?? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rugi chic na! buoh nona la sedapnyoo...

      Delete
  5. tak pernah tgk pun buah ni. rase apetah lagi. hee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiga2 tak penah tgk? ala rugi la. cer google cari info psl buah ni.. hikhik.. kena try gak skali... ni...

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...