kelab blogger ben ashaari, KBBA,

10 June 2012

kenangan di bukit gambang waterpark

salam untuk semua! jaa nak kongsikan kenangan lama di bukit gambang waterpark. walaupun cerita ni dah agak lama tapi jaa nak kongsikan jugak sebab dah janji dalam entry INI dulu..hehe...

tangan sape kecit kemetot tu?

wajib pakai tag ni kat tangan kalo nak masuk okeh. jaa dapat tiket masuk free jer ni. sebab berkursus disana. maybe dah tersenarai dalam pakej kot! sebelum masuk dia akan check semua barang yang kita masuk tu, makanan sama sekali tidak boleh dibawa masuk. so, spare le duit banyak-banyak yer sebab makanan dalam tu mahal gilo! ngeee....

 ...peace...

posing kat map kat dalam tu pulak nak tengok kat mana tempat untuk dewasa bermain. tapi.... jaa tak tengok pon....hahaha... eksyen jer lebih! haii.. cam budak sekolah le pulak bila jaa pakai tracksuit ngan beg sandang tu.. hehe...pinjam ngan my niece tuuu....


hahaha... burok la kau saiful azzam!

lupa nak bagi tau, kat dalam ni kita tak boley membeli ngan duit cash. kita perlu topup gelang khas yang dia akan bagi kat tangan tu RM50 ke RM100 ke, pastu bila nak beli atau sewa pelampung dia akan scan le gelang tu. nilai kat dalam tu akan di tolak. make sure topup lebih sikit sebab kalo lebih takpe dia akan pulangkan balik.

 yang lain rilex je, aii yang melebih-lebih

 

ni bersama geng-geng aadk jugak. aadk daerah mana tak hengat laa pulok. yang jaa hengat 2-3orang je, from kuala lipis, puspen bachok, yang lain sorry ye aii lupa maa.....ramai sangat yang datang. macam-macam daerah lak tuu..

pelampung tu lebih tinggi dari jaa lorhh...huk..huk...

main kat sini memang seronok, air dia berombak-ombak. kadang ombak kecil. kadang tu ombak besar. boleh bergerak dan hanyut sampai ke hujung. makin jauh makin dalam! sampai jaa tak boleh nak kembali ke darat lagi dah. nasib baik ade orang tolong tolak..hehe..buat malu je..

hamboi posing terlebih manja laa pulok...

ni la teman sebilik masa kursus, ore kelate jugok. umor pun samo!

sonok penginap kat carribean bay tu... jaa duk cam apartmen gitu. dalam tu ada ruang tamu, tv, kerusi set, mini kitchen lengkap ngan kettle, peti dll.... pastu pulak ada dua bilik. setiap satu bilik tu ade 2 katil...bestt.... cam takmo balik jer...hihihihi.... mahal gak kalu sewa tapi jaa dapat f.o.c je, hehe.. makan 5x sehari lakk tuu..mana tak syok!

 terlebih sopan laa pic ni

 selamat datang ke bukit gambang waterpark!

ni masa balik dah. tengah tunggu tram mai amik. tram ni kena bayar tau. pergi balik RM2. haha. padahal dekat jer. tapi saje je malas nak daki bukit... snap gak gambar dalam tram tu, tapi takdo laa daa hilang! sape delete baik angakat tangan cepat!

sejak bila aii minat pink ni? hadoii laa...


kitorang kursus seminggu kat sini. ni hari terakhir kami bergambar bersama pihak urusetia dari ibupejabat. berapa ramai tak hengat le pulok nak kira. hehe. ape pon memang best lah! mana tak best siap ada paintball ngan flying fox lagi you....haha....tapi takmo la upload banyak sangat gambar nanti korang jemu lak kan??

 

27 comments:

  1. Replies
    1. opkos la best. tiket free kan..hehe

      Delete
  2. bukit gambang tempat mandi ja ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup tempat mandi ja. bkn cam sunway. sunway sumenya hado.

      Delete
  3. wah bestnyer main air.. ckj da lama tak pergi tempat yang macam ni... huhu..

    ReplyDelete
  4. wah bestnye..kwn sy kata gambang ni seronok..tapi tu la,xsmpi pon lagi..hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti pegi nanti ya. hehe. bestttt...

      Delete
  5. Best nye kak.. xpernah sampai lagi BUkit Gambang nie... Jauh laa nak sampai sana... happy je akak pi sana... besttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana x hepi, dah tiket pon free, hotel pon best..hahahaa....

      Delete
  6. seronoknya berkursus sambil bercuti.
    cik na tak pernah sampai lg.
    kena g try gak ni. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom kita pergi besok nak..? hihihihi

      Delete
  7. hehehe..akak ni tak nampak cam mak budak pun, maintain je tau.. apa rahsianye eh?
    syok tu dpt main air ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa...nape nampak cam budak2 ek?? hahhaaa.. aii muda lagi maaa....

      Delete
  8. Replies
    1. xpe nanti kalo ada masa pegi la ek, bwk anak2 mmg best

      Delete
  9. tingin main paintball tp blom ada pluang, huh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..jaa sebenarnya tak leh nak main jgk sbb masa ni jaa peknen 2 bln. so, melepas la jgk...

      Delete
  10. wahhhh..seronoknya..lama saya tak main air ni..

    ReplyDelete
  11. pernah gi jugak sini. ade kursus. tak dan nak mandi mande la. hehe. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kursus gak ek? hehe best kan, nape tak mandi? segan ke?

      Delete
  12. paling suka gmbar kak ja no4 . comel gilerrr . hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekeke..gambar gedik tu ehh? nampak gatai kan? hiks!

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...