kelab blogger ben ashaari, KBBA,

23 June 2012

menghitung hari...


jaa sekarang selalu termenung sambil dok menghitung hari... ermm... tak lama mana dah nie... alahai... cepat sungguh masa berlalu. tup tap tup tap.... 17 hari lagi.... ermm.... hati jaakechik yang bergelar isteri dan mama kepada fikri dah berbelah bagi!  

10 julai ni bermula lembaran baru dalam hidup. hope keputusan yang di ambil itu, betul! Ya ALLAH engkau permudahkanlah segala urusan ku.... cekalkan hatiku dalam menghadapai segala dugaan yang mendatang.

tanggungjawab semakin bertambah, dari seorang isteri menjadi ibu! dan kini bertambah lagi tanggungjawab sebagai PELAJAR! hrmmm..itulah yang di bimbangkan sangat. macam-macam yang duk pikir. boleh ke? pandai lagi ke? dah berkarat ke belom otak aii nih? adoii... banyak sungguhh persoalan.



lama tak ngadap buku. lama tak menulis. rasa cam susah pulak. tapi kalo tak belajar sampai ke tua akan di takuk yang sama kan? orang lain berduyun naik pangkat, kita? masih ditakuk gaji yang sama. walaupun gaji gomen every year naik. (walaupun ciput.) tapi kos hidup semakin tinggi! harga barang makin hari semakin mahal!

P/S : hope keputusan jaa ni betul dan jaa berjaya dapatkan segulung DEGREE nanti! doakan ya....

19 comments:

  1. good luck! semoga dapat perbaiki taraf kehidupan u nanti...

    ReplyDelete
  2. all da best jaa...be strong k...tirah pon nk final exam nie...huhu...tp stdy tak...hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengkiu tirah! and gud luck ya! x study xpe sbb dah genius kan? hehehhee

      Delete
  3. wahhh. tahniah. bagus smbg blaja ni. ;)

    ReplyDelete
  4. gud luck jaa :D kt mana sambung? meh la kita pakat belajar bln 9 nh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengkiu pet! jaa pjj usm. hehe. pet belajar kat mana?

      Delete
    2. usm kampus penang ka jaa? pet blaja obesi :D tp kt sarawak ja la :D hehe

      Delete
  5. Replies
    1. lapor diri kat usm penang 10 julai nanti. tapi belajar di kampus kota bharu.

      Delete
  6. selamat menjadi pelajar jaa. jaa bolehh!! hehehe.. PJJ eh jaa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengkiu chic na! yupp..jaa amik pjj di usm.

      Delete
  7. oic, gud luck.. harap2 berjaya mcm kak mia ^^

    ReplyDelete
  8. Good Luck ye..
    Insyallah..moga dipermudahkan segalanye..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...