kelab blogger ben ashaari, KBBA,

12 June 2012

sekitar majlis hari bapa


salam ceria untuk semua! ini sambungan dari entry INI. gambar tak berapa banyak pun diambil, sebab kamera lupa cas so, amik ngan henset adik je. maaf kalau kualiti tak berapa baik...ngee...

selamat menjamu selera

antara menu malam tu ialah : gulai ayam, daging goreng, acar mentah, ikan kering, tembikai, ulam, budu dan sambal . puding gula hangus pun ado....kitorang masak gotong royong adik-beradik. buat sikit jer pon bukan majlis kawin....hehe...

yang budak tecik berbaju kurung tu sepupu fikri, alia

majlis itu 2 dalam 1 sebenarnya, kalo hari tu ingat dak dalam entry INI jaa ada bagitau mak jaa kurang sihat kan. so, sambil buat solat hajat untuk dia sambil buat hari bapa jugak. sebelom ni tak penah-penah celebrate bagai pon.... hehehe...

rombongan cik kiah pakat duk borak sakan 

yang tengah tu anak sulong abg long, haslinda

 
 sebelah jaa tu sarah, yang tepi tu la siti a.k.a snako chan

kiri tu mak jaa, yang kanan tu kak ipar yang sulong

mak jaa masih belom sihat, period nya masih datang tak menentu. hrmm...ajak ke hospital takmo gini la, jadinya. abis cara pujuk takmo gi jugak. hampir sebulan duk kat umah jer tak keluar meniaga.

orang duk makan kita sibuk duk bergambar

tak lekang ngan peace. ada apa ngan peace?

sementara menunggu pak aji, pak imam duk solat hajat, kitorang yang geng pompuan ni pon hapa lagi, borak sakan laa...kat dapur, buat ketumpat sikit sebanyak, snap pic ka hape ka, hehehhe..... cam biasa laa.... 

snako chan bersama abg long

tu la ayah jaa....hehe..ada coklat chic na disitu

dalam banyak-banyak gambar baru jaa perasan gambar lauk pauk tak hamek pon..huhu.... nape la boleh terlupa? hrmm..kalo tak boleh lelehkan air liur korang tuu....uikk...hik...jaa buat dessert puding gula hangus lagi youuu....jeles tak?

ayah jaa dikelilingi cucu, tapi tu baru separuh semuanya 17 orang you...

anak-anak ramai opkos laa cucu pun ramai ye dok? ayah jaa ni tak berapa suko bergambar sebenarnya tu yang malu-malu kucing jer....orang lama biasa la kan? cakap orang tua kang marah lak nanti!

happy father's day untuk seluruh bapa di dunia

coklat ni jaa order ngan chic na, memang sedap rasa dia. kalo nak beli boleh la behubung ngan dia ek. semua suka. especially yang mario tu. dah ramai yang berebut, last-last en.suami suh bagi budak-budak jer...sonok melompat-lompat bila dapat makan tu, dipatah-patahkan kecik2 untuk sume anak sedara rasa...hehe...

makan la sikit, makan laa coklat tu...hik..hik...

jaa simpan mario tuk ayah, ayah takmo yang tu, dia amik yang putih ade bulat-bulat warni warna tu... dia makan jugak tau, sebelom ni dia mana penah makan coklat bagai...penangan coklat chic na hebat!

muka samo joo ni

aii pelik ni, nape aii tadak?? bertudung hijau tu kakak jaa, suhaini.

 masa mana diorang amik gambar ni?

ramai ahli keluarga yang tadak ni masa ni, sebab buat majlis pon memang last minute, tak plan awal-awal. ramai yang tak boleh datang. hrmm...takpe laa pada yang takdo tu jangan sedih-sedih nanti kita buat lagi ya....


16 comments:

  1. Replies
    1. sekali sekala kumpul ramai2 gitu lah jadinya...

      Delete
  2. wah, akak smbut hari bapa. Husna x smbut pn. hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpenah2 nya sambut hari bapa kali ni ajae..hehehee

      Delete
  3. meriah betul family jaa. anak buah pun ramai. mesti seronok. kalo family cik na kumpul semua adik badik & anak buah pun tak sampai 15 org. huhu.. jaa paksa ayah jaa mkn coklat eh? hihi.. TQ jaa. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..ayah makan sendiri. tapi tu utk candid kamera je..hehehheehee....

      Delete
  4. Meriahnye..
    Bestlah dapat kumpul ramai2 mcm ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. adik beradik jaa ramai..mmg riuh dan best!

      Delete
  5. suka nyaa dapat kumpul ramai2 .

    bukan selalu dpt mcm ni :)

    ReplyDelete
  6. wah best nyer siap buat majlis lagi.. :)

    ReplyDelete
  7. wah.. meriahnye.. tp bapak relaks je nengok.. anak2 je yg overdose siket.. hahahaa

    ReplyDelete
  8. nmpk sgt meriahhhhhhhhh. coklat chic na paling menyerlah. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhee....coklat cik na mjadi rebutan ramai, 2 minit licin !

      Delete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...