kelab blogger ben ashaari, KBBA,

17 July 2012

asrama usm penang



salam dears.


hari ni jaa nak story pasal asrama pulak. sepanjang minggu orientasi ni, jaa tinggal di desasiswa aman damai. jumlah desasiswa ni banyak sebenarnya. yang jaa ingat adalah, aman damai, bakti permai, indah kembara, fajar harapan, cahaya gemilang, yang lain jaa tak hengat dah... setiap desasiswa ada kafe masing-masing. rege pulak very2 cheap. RM2-RM4 jer. kalo makan kat luar opkos la mahai siket. untuk 6hari, kalo just makan kat kafe tu 3x1hari rasanya dalam RM60 jer kot.... utk asrama ni, jaa dapat desa siswa AMAN DAMAI blok K03, ground floor bilik 008.




ni ler rupa bilik tuh, tak lalu den nak nengok...sob..sob.. setiap bilik ada 2 katil, 2 meja studi dan dua almari. tak lalu nengok tilam tuh kan? korang jgn lupa bwk cadar dan bantal nanti okeh? masa mula-mula sampai tu terkejut gak laa sebab bilik burok sangat2...  dah la masa tu sunyi lagi. scary pon ade... hehe.. tipu je... sini ok. tak takut sangat pon...




jaa dapat ground floor dan paling penting bersebelahan jer ngan tandas. takde la takut sangat bila nak ke tandas kan. sini best gak laa...tandas dia luas dan selesa. bersih lak tu.. sinki cuci baju, ampaian, mini pantry dan water cooler pon ado. so, kalo dahaga tengah2 malam pun tak risau sangat. penyapu, penyodok dan langsir yg duk ada dalam gambar tu, maybe pusaka student dulu2 kot... ngeee!




mesin basuh fully automatic pun ado, basuh dan keringkan. pastu terus boleh pakai, tak yah sidai dah. cuma kena bayor la... ko sape sume nak free? hukhuk... tapi jaa tak guna pun. jaa cuci pakai tangan sebab siket jer baju. sini gak ada iron dan iron board, tapi better bawak sendiri la kan. nanti tak pasal2 kena berebut. naya engko nanti! tapi...jaa tak sempat bermalam di bilik ni, sebab jaa temankan si ana di K07. sebab dia duk sensorang. so terpaksa la jaa berpindah malam tu, huhu. bye-bye bilik K03.




untuk check in sini pihak pengurusan dah letakkan nama setiap pelajar di bilik masing2 mengikut abjad A-Z. sume dah siap di list kan awal-awal lagi. tak boleh kata tidak. so, tak leh nak berangan nak dok skali ngan member kita. tapi ramai gak yang pindah suka sama suka. kira tukar senyap2 laa.. dia bukan tau pon...kan?




semua gambar ni jaa amik di blok K03, untuk blok K07 jaa tak amik sebab design nya sama jer. takdak beza! cuma letih siket ar, coz kitorang di K07, dok tingkat 2, memang fenat duk usung naik beg yang saiz super duper besor tuh... plus pulak time nak kejar masa, naik turun tangga memang perit sungguh! abis melecet kaki terkejar sana sini. nasib baik ada bas usm. free lak tuh.. jimat..jimat... ^_^




p/s : untuk minggu ni semua entry di penang, jgn korang boring lak ekk...

17 comments:

  1. nanti kalu kak jaa free boleh la jumpa korn ye.. jgn malu2 nak kontek... tp make sure hasbeng tau.. nnti xpasal2 kne ketuk kpale korn.. hehe

    ReplyDelete
  2. waa.. best je.. haha.. sorg2 ka berdua kt situ?

    ReplyDelete
  3. hehe, tgok pic2 yg sis jaa post ni jadi rindu plak time duk asrama dlu. ^^

    ReplyDelete
  4. slmt berorientasi cik jaa pasni...penang mari :)

    ReplyDelete
  5. akak ada kat usm ke? sy pun ada kt sini smapai khamis... ada NRIC (novel research and innovation competition) ..huuhuu

    ReplyDelete
  6. begitu la kehidupab ckj sekarang jaa.. huhu... so sad bila tgk katil huhu.. tapi kira ok la tandas luas.. ckj nyer tandas sempit..

    ReplyDelete
  7. wahhh....jeles tgk locker die...cm best je

    ReplyDelete
  8. besnya bca entry jaa...xcemuih cek baca..hahaha

    ReplyDelete
  9. aisey, siyes buruk bilik tu, hukk...

    ReplyDelete
  10. rindunya la pulak bila tengok hostel ni..

    ReplyDelete
  11. suka suka.. citer la lagi. tp bilik tu agak scary. hihi.. :)

    ReplyDelete
  12. mcm kat IPG jugaklah. bgnn dah lame. kalau duk sorg, takutla jugak. hehe.

    ReplyDelete
  13. saye 1 september ni bru register kt usm..dpt desasiswa tekun :))

    ReplyDelete
  14. wah...tilam tu. asal tersepit je di situ..

    kalau uum nama kolej byk nama bank..

    ReplyDelete
  15. hai kak jaa,actually saya dapat usm taun nie 2013 so saya nk tau mcm mana rupa hostel dekat USM,so dgn bantuan kak jaa saya dh dpt gambaran yg sbnar...tanx akak...anyway akak sy minat nk blogging tp sy mmg x tau papa pown so harap nt sy blh blajar dri akak la cbb blog akak mmg best...

    ReplyDelete
  16. urm sbnarnya saya pelajar yg bakal masuk USM sesi 2013 nie..so sy pown search pasal hostel n maklumt USM...smuanya dri blog akak...tanx akak sbb sudi share pasal hostel USM dlm erti kta yg sbnarnya..anyway akak sy minat nk blogging tp sy x tau..so harap akak sudi la share sikit dgn sy mcm mna nk dpt blog yg cntik n mnarik macam akak..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...