kelab blogger ben ashaari, KBBA,

24 July 2012

Di bukit bendera

salam untuk semua!

seperti pepatah melayu : sambil menyelam minum air dan tangkap ikan sekali...amat kena dengan jaa kali nih! haha. sambil ke orientasi, sambil dapat kawan baru dan sambil melancong sekali! haha. 1 pakej lengkap! 

first time datang bukit bendera, muka teruja giler.
cam jakun pon ado!
kitorang datang bertiga jer ke sini. kak shikin yang bawak kete. 
selepas bersarapan di kedai Nasi Campur Awet Muda di Sungai Dua
lebih kurang stgh jam perjalanan kitorang pon sampai sini, 
tak jauh pun ngan USM.

kebetulan pada 14/07/2012 tu cuti umum sempena Hari Yang Dipertua Pulau Pinang
dan jadual orientasi kami hari tu memang free, takdak aktiviti
rest timeee.....tido...makan....dan tido...
so, kitorang planning untuk jenjalan laa... nak wat ape kat asrama kan?

tapi bila dah cuti umum biasa la kan, tempat ni memang full giler. 
jenuh nak beratur untuk beli ticket masuk
belom lagi citer bab nak cari parking . huh, memang jauh kaw-kaw punya.
nak tercabut tumit rasanya, jauh betul tempat parking
atas bukit lak tuu...fenatt....

bila naik tren pulak...tak boleh nak duduk pulok.
semua seat full! berdiri la kami dari perjalanan naik dan turun
nasib kejap jer sampai ke puncak...so tak sempat nak lenguh lerrr
ramai geng mat saleh ngan orang arab hari tuh.
naik jer atas tu, wahh..teruja betul..sejuk jer udara..bersih dan nyaman kejap..

pandangan dari atas puncak...see? 
subhanallah...semua nampak dari sini.... indahnya ciptaan MU ya ALLAH!
udara kat sini kencang dan sejuk betul....
harga tiket tren ke bukit bendera murah jer RM8.00 naik dan turun. 
bagi yg suka kan pemandangan boleh ler kesini
masa ni ada hujan light2
teropong utk tengok pemandangan penang dgn lebih jelas..berbayor okeh!
RM1.00 untuk beberapa minit..tapi..tak jelas jugak pon! hrmm...
nasib ada akak ni yang sudi bawak kita, sporting betul!
kalo tak, alamat nya terpaksa menapak bas la kitorang hari tuh!
si keding nak try jadik american's next top model!
 letih dah heh....senyum kambing dah tu...fenatt...
^_^  peace yoo.. ^_^
nak ais krim? flying kiss aii dulu...hikhik...
semuo nampak!
 
 hrmm....baru boleh snap bertiga..
hrmm....2 kpg jer gambar kitorang bertiga. tu pun nasib baik ada 
orang yang sudi snap kan. kalo tak memang payah ler...
asyik muko samo jer kan? hik..hik...
dah selamat sampai bawah dah...
posing blkg tren pulak sebelom balik..wink..wink...
coming soon nak bawak my en.suami dan fikri pulak kesini...
 bila laa tu eh...?? hrmm....
jaa akan ke USM lagi januari 2013 utk kursus intensif selama 3weeks
maybe masa tu kot... haha.... insyaALLAH....
bye-bye bukit bendera!

22 comments:

  1. train tu memang laju giler kan..bdebar je rasanye masa naik..

    ReplyDelete
  2. menarik sungguh aiskrim tu :D hehe.. mesti xsabo nungu 2013 nk bwa mereka berdua.. hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhee...ais krim jer yg ada pon..sbb kami dah kenyang dah masa naik atgas nie...

      Delete
  3. gua yg dah 3 tahun jadi menantu orang penang pun belum penah sampai bukit bendera lagi... 2 kali pegi tp tiket habis... nekad nak naik gak nnti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti pegi ok. takde pape pon atas tu just utk view keindahan alam..

      Delete
  4. best nya dia jalan2. nak ikot jugak cemtu. huhu ;))

    ReplyDelete
  5. eh .. ehh... kami sekeluarga pun ke bukit bendera gak pd 7/7/2012.... malas nak tulis N3...

    sampai kt foodcourt tu jer... tk tau ape yg ade lg kt atas nun...


    ada jugak SIL yg tulis kt http://shasfamily.blogspot.com/2012/07/jelajah-janji-ditepati-penang-kulim.html

    ReplyDelete
  6. lama uncle tak naik bukit bendera..hari tu teringin naik ..depa tengah renovate pulak...rasanya bila lepas tengok entry jaa ni..nak bawak anak sekali naik lah lepas raya nih hhihihi

    ReplyDelete
  7. nak naik bukit bendera lagi..:)

    ReplyDelete
  8. wah entry ke penang je ye kak sejak dua menjak ni....

    ReplyDelete
  9. wah wah..bukan main lagi ye berjalan..mcm menarik la tempat tu jaa....


    Jaa,kite ingat makan tepung tu boleh jadi awet muda..hehehe.Unik je nama die..hehehe

    ReplyDelete
  10. cantik view kat sane..jaa pun comel! :)

    ReplyDelete
  11. alahai comeynyeee cik jaa kitew nih...hihi

    ReplyDelete
  12. selama ni dok p penang tak pernah naik lg bukit bendera. next vacation. huu.. aiskrim tu jaa mkn sorang2 ke? nak satu. hehe..

    ReplyDelete
  13. wahhh.....cik siti last gi bukit bendera masa tren yang lama ada lagi...so tren yang baru ni tak pernah lagi la naik...hehe

    ReplyDelete
  14. best nye jaa blh g jln2 (^___^)
    dah abis study, nk g derak sederak yg blh..haha

    ReplyDelete
  15. Bestnya jenjalan.. MM pernah pegi skali ke USM.. Masa tu ada program NSC kat sana.. MM jadi fasilitator.. Disebabkan program pack, takleh nak tinggal2 makanya tak merasa nak naik bukit bendera.. Sempat duk kat bawah bukit tu jer ha.. Nak naik tren ke atas, ari dah senja.. Langsung tak merasa.. Sobs! Lain kali ajak hubby plak lah gi sana.. =)

    ReplyDelete
  16. wahh, btul2 mnyelam minum air tgkap ikan skali ni, hikk...

    ReplyDelete
  17. pernah gi tak ehhhhh sini. lupe dah. hehe.

    ReplyDelete

  18. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...