kelab blogger ben ashaari, KBBA,

31 July 2012

fikri dah tumbuh gigi pertama!


salam untuk semua. sekian lamanya duk menanti bila laa fikri nak tumbuh gigi, akhirnya skrg gigi fikri dah tumbuh! ada satu di bahagian gusi bawah. cuma tak nampak jelas aje.. hehe...orang kata kalo baby nak tumbuh gigi dia akan demam. tapi alhamdulillah fikri okey jer. so far belom demam lagi... :D

 posing ngan baju dari PENANG. hehe.

fikri dah masuk 9 bulan sekarang. siket lagi boleh la suap dia macam-macam. tak perlu lagi nak lenyek sgt dah. sudah pandai bergantung / berpaut dimana2 untuk berdiri sendiri. hehe. suka tengok perkembangan anak yang satu nih! even kdg2 rasa tension kalo dia meragam. tapi kalo malam2 dia tido awal sgt rasa rindu pulak nak main2 ngan dia...

 di KB MALL jumaat lepas!

sekarang dia susah nak tido dari ptg hingga ke malam. main aje kerjanya. bila dia mgantuk sgt ke, over letih ke. mula ler meragam. itu tak kena, ini tak kena. hrmm... cabaran sungguh membesarkan anak. terfikir pula sejenak. camana la mak jaa membesarkan anak2 yg seramai 16org tu ekk? 16org, 16ragam kan?

nak tgk gigi dia susah sgt, dia tak kasi!

bila dah ada anak sendiri, baru sedar pngorbanan seorang ibu. kita skrg lebih moden/canggih. anak di hantar ke rumah pengasuh/nurseri/bibik. nak masak guna dapur gas. tak perlu nak cari kayu api bagai. nak kan air tak perlu ke perigi dah. berbanding ngan ibu-ibu dulu2?? hrmm... tak sanggup nak fikir situasi tuh. pengorbanan diorang terlalu besar!


" YA ALLAH  lindungilah anakku dalam apa jua situasi...amin... "

19 comments:

  1. Err.. saya rasa saya dah lama dah tumbuh gigi. Yg dh luruh pun ada. Haha.


    btw, tahniah fikri. Bleh ggt org pasni :D

    ReplyDelete
  2. skrg ni mesti keja nak menggigit je kan. hihi.. kiutla baby yg ada gigi sebatang.

    jaa 16 org adek badek? ramainya. jaa yg keberapa?

    ReplyDelete
  3. waaa dh leh gigit kuih raya la nnti..:)

    ReplyDelete
  4. wahh..comey nye budak kecik tu..huhu..geram tgok..heeeee

    ReplyDelete
  5. tumbuh gigi dah lepas ni leh makan macam2 ni..

    ReplyDelete
  6. harap2 fikri tak demam la yer..gatal gusi la tu nanti asyik nk menggigit..hehe

    ReplyDelete
  7. walopon entry dari kelantaan, tapi tetap ade jgk terselit penang kat situ.. hehe

    ReplyDelete
  8. besnya ada baby,boleh main2 gn dia kn...

    ReplyDelete
  9. hehe. fikri tgh best ade gigi tu. nanti msti semua bnde die nk gigit :D

    ReplyDelete
  10. seronok nye....^___^..dah ade gigi,,boleh la die menggigit..haha

    ReplyDelete
  11. jgn risau, birthday jaa ada dlm list. :)

    ReplyDelete
  12. lepas ni aksi menggigit plak hehhehe..

    geram tengok dak comel ni

    ReplyDelete
  13. Tumbuh gigi ? heeee , serius , mesti nmpak comel:)

    ReplyDelete
  14. saye pulak baru cabut gigi. hehe. geraham pulak tu. sabor jelah.

    ReplyDelete
  15. jaa...nk cubit fikri bleh dok? hihihihi

    ReplyDelete
  16. jaa.. ke mana anda? long time no see.
    baca sini k. sedikit penghargaan utk jaa. :)
    http://thecoklatblog.blogspot.com/2012/08/terima-kasih.html

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...