kelab blogger ben ashaari, KBBA,

21 July 2012

hari 1st puasa 2012


hai dears...hari ni pagi2 lagi jaa dapat call from pakcik kie jaa, katanya nak mintak temankan dia gi kb mall untuk beli laptop anaknya yang masuk U. plus hari ni jaa tak keje, so, dapat ler temankan. kitorang keluar tadi jam 10.00 pagi. huh, awal betul. ingat baru nak rest utk 1st puasa....hehe.

makcik/pakcik, saya pon posa hari ni tau...
  pukul 5 tadi saya bangun sahur jugak..hehe...saje nak menyemak

hajat hati lepas beli laptop nak balik umah awal....rupanya my en.suami dah pasang angan2 nak shopping baju raya dia ngan si fikri. so, lepas beli laptop, kitorang pun berpecah arah ngan pakcik jaa tuh. diorang terus balik, kami pulak duk usha2 baju raya di kb mall... hari tu janji nak beli 2 minggu lagi.tapi berubah ler pulok...

  dukung la fikri nie abah. please.....

dugaan betul duk berjalan2 dalam kb mall tuh di bulan puasa, nafsu shopping pun melonjak, lapar dan dahaga pun sama naik. amboii...complete! hari ni kan, hari 1st puasa.so, rasa letih betul... padahal nak beli baju beberapa helai jer. tapi kemain lagi memilih, itu tak berkenan, itu tak kena. leceh betul nak cari baju yang sedondon nih!

 tadaa...skrang saya dah boleh lepas tgn siket2 dah...
 encem tak abah saya?
  testing...testing...omeii tak?

orang kata cari baju melayu baby ni senang.tapi, sangat payah rupanya untuk baby under 1 year. satu kb mall duk pusing yang besar nih jer paling kecik saiz 14. very besar and labuh utk fikri yg berusia 9 bulan ni.! tapi nak tak nak kena la rembat jugak. dah la hitam tu tadak choice sgt. siket jer pattern yang ada. last2 jumpa gak yg hitam berbelang2 sedondon yang si abahnya.. hehe...nak tengok..tunggu raya okehh.... 


p/s : menu berbuka hari ni, singgang daging + ikan tuka bakar air asam home made!

32 comments:

  1. awal shopping baju raya... tp kalau lambat2 nnt habis size pulak lg susah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik beli awal, nanti kalo last minute jadik kelam kabut, dan x sedondon...hehe

      Delete
  2. shopping baju raya dah? utk baby mmg susah nak cari baju melayu. kalau ada pun kena alter balik. baju raya jaa da beli ke? tema ape taun ni? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. baju jaa awal2 lagi dah beli.. haha.. selfish ka? muahaha... tema hitam tahun nie...

      Delete
  3. ika g kbmall kelmarin, kemain ramai org..last2 masuk xsampai setengah jam, terus balik. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ika ore kelate gak ke? duk alik mana tu?

      Delete
  4. puas la pusing2 satu kb mall...hihi...salam ramadhan kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pusing jer...haha.. beli 2-3 helai jer...

      Delete
  5. wawaaa .. tak sabar lepas ni nak tengok fikri pakai baju raya . mesti comel nyee

    ReplyDelete
  6. hm,comeynya ank jaa,very tembam,geram tol tgk.rsa nk pcit2..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhee... tu pun dah x chubby mane dah.. dia aktif sgt, berat badan x naik..

      Delete
  7. alololo..manis tol senyuman si kecik tu..bukan main suka testing baju raya.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. senyum manis kejap jer.. duk x lama, mgamuk dah, maybe rimas baju over besar kot..hehe

      Delete
  8. selamat berpuasa..


    makneng follow kamu
    jom follow makneng...=)

    ReplyDelete
  9. sis jaa, nape omei sangat dak kecik tu. tegoda i tgok die senyum. ^^

    ReplyDelete
  10. Dugaan hari pertama.. sabo jela ye.. MM yang MC ni pon tergoda.. Haih..~~

    ReplyDelete
  11. waaa cutenya si fikrie..meh cini kat uncle..nk cubit pipi tu..geram..:) hehehe

    ReplyDelete
  12. comelnya.. nasib xda anak perempuan XD klu xdh suh fikri ngorat.. hehe :D

    ReplyDelete
  13. ika dok kb je kak. dekat dgn billion. hikhik

    ReplyDelete
  14. alolo comeynye pakai baju melayu..sweet senyuman dia.. :)

    ReplyDelete
  15. Wah ni kira sambil mnyelam minum air la ni hehe.. Banyak sale x? hehe

    ReplyDelete
  16. comey nye baby tu... suke~ !!!! :D

    ReplyDelete
  17. ⋎´✫¸.•°*”˜˜”*°•✫
    ..✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
    ☻/ღ˚ •。* ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥♥ ˚ • ★ *˚ .ღ 。
    /▌*˛˚ღ •˚ Selamat Menyambut Bulan Ramadhan ♥♥ ˚ ✰* ★
    / \ ˚. ★ ˛ ˚ ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。✰ •* ˚
    / \ ˚. ★ ˛ ˚ ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。✰ •* ˚

    ReplyDelete
  18. kami, sebelum puasa dh sesia..hiihih..

    ReplyDelete
  19. wwwoooo comelnye dieeee berbaju melayu..comel budak ni sengih..kirim cubit buleh?hihi
    salam ramadhan :)

    ReplyDelete
  20. wah...comil sangat tu pakai baju melayu...ngurat boleh..hehehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...