kelab blogger ben ashaari, KBBA,

16 July 2012

hari pertama orientasi usm





Minggu Orientasi PJJ USM... meriah giler! macam pesta pulak. seramai 1600 orang berpusu-pusu duk beratur sakan untuk pendaftaran pjj. mengikut step dan 3 kaunter jer dibuka, mengikut abjad di pangkal nama. jaa huruf N, so memang ramai giler orang. cam nak fengsan pon ado.

            step 1 :  semak sijil-sijil.
            step 2 :  daftar kehadiran.
            step 3 :  amik gambar untuk kad matrik.

nampak aje kesemua 3 step tu semudah ABC. tapi Tuhan aje yang tahu betapa azab nya menunggu Q yang beribu riban orang yang ntah datang dari mana ler sume tuh. lenguh abis segala urat sendi kaki. macam nak tercabut tumit! plus pulak ada yang angkat puak, acara potong Q beramai2..huh! sakit pulak hati aii nih!


 ni pon sedang menunggu Q lagi nie...


setelah check in asrama. jaa sampai dalam dewan ni pukul 11.00 pagi, memang awal kan? tapi bayangkan hanya setelah pukul 4 petang baru segalanya settle! bayangkan...bayangkan... penat giler! semua kaunter full ngan Q. perit berdiri!

 muka hepi dapat bag pack usm....teruja aii tau...


p/s : sesapa yang nak daftar pjj usm untuk tahun akan datang 
sila la merasa nanti yer...



23 comments:

  1. best je jaa.. men Q pnjg.. hehe :D nnti kena buli la org tu.. hehe..

    ReplyDelete
  2. Heee.. bab puak tu memang best. Sorang beratur , kemudian beribu msuk.Hehe

    ReplyDelete
  3. hihi...bestnyer...soronok lagi dapat pack tu kan :)

    ReplyDelete
  4. oh..jaa pun smbg wat pjj jgk ke?

    ReplyDelete
  5. pjj kt usm eyh?wahh,leh la roger2 nti..hak3

    ReplyDelete
  6. jaa jd student semula ya... selamat belajar k!

    ReplyDelete
  7. mesti kaki lenguh gile kan sis jaa. hehe ^^

    ReplyDelete
  8. nasib baik ada member. pernah merasa waktu daftar belajar dulu. serius penat. :)

    ReplyDelete
  9. adatlah student baru, pasti kene orentasi. hehe.

    ReplyDelete
  10. best ek dpt beg baru..tp bila dh letak buku2 yg br dpt tu yg x best..senget bahu nk angkat.. Huhu.. Apa pun selamat mjadi student pjj..:)

    ReplyDelete
  11. welcome to usm..tahun nie 3 minggu intensif..lama gile..tahun lepas 2 minggu ja..anyway..gudluck..saya pelajar tahun 2

    ReplyDelete
  12. Salam,cikjaa..masa dpt thu kptsn dpt usm tu bila?bulan mei ke?sbb sy mtk biology,xthu la dpt ke x...kptsn tu dia bgtahu katne?nk cek katne?

    ReplyDelete
  13. @Anonymous dia akan sms dan boleh check di https://pohon.usm.my/ kena masukkan i/c dan ID yg dia bagi tu ok. jaa dulu dpt keputusan pada 24 may 2013... lepas tu bulan julai terus orientasi...

    p/s : gud luck utk anda. apa2 pertanyaan boleh email saya di :

    jaakechik@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. tahun ni tak da dah. dah terlepas..

    oo.. jaa, keja dengan AADK ye.. :)

    ReplyDelete
  15. Semoga sekses sumernye...

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum .. akak ... Saya baru plan nak sambung sarjana muda perakaunan this september.. Banyak saya nak tanya dengan akak. Boleh tak akak add saya di fb? Nanti saya approve. terima kasih akak.. Terimakasih banyak-banyak.. itupun kalau akak berkesempatan lah ya.. saya tak memaksa. saya cuma berharap dapat sedikit ilmu dan pengalaman daripada pakar yang dah melalui kehidupan belajar melalui PJJ..

    FB : am_irasy10@yahoo.com.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm. U amik akaun ni under pjj usm ke? Ada apa-apa soalan boleh jer email pada saya.

      Email : jaakechik@yahoo.com
      Facebook : www.facebook.com/jaakechik

      Delete
  17. Skrg hanya tau keputusan sama ada berjaya diterima kah tidak kan ? Bila boleh tau pusat wilayah yang kita belajar nanti?

    ReplyDelete
  18. Usm ada pjj akaun mehhh??

    ReplyDelete
  19. Salam nk tnye. Kalau kerja kerajaan kene brape lame keje bru boleh buat pjj? Denga cite kene keje 3 tahun bru bole buat. Btul ke?

    ReplyDelete
  20. hahaha tak sabra rasanya nak rasa kihkih ogos ni aku pula mendaftarkan diri sronok jer acara potong Q tu kihkih

    ReplyDelete
  21. jgn sampai potong Q saya plak nnt ye en ramli roslan...

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...