kelab blogger ben ashaari, KBBA,

23 July 2012

NASI CAMPUR AWET MUDA


salam dears..

hari ni jaa tahu semua sedang berpuasa.so, i'm sorry kalo entry ni buat nafsu makan korang melonjak sekarang! muehehehe....tapi kali ni jaa takmo letak gambar makanan banyak2. jaa letak siket jer ok.. jangan marah yer. aii sayang u sume. ahaks!

masa jaa di penang hari tuh. (jgn boring ngn entry penang aii okeh) ^_^ jaa ada singgah makan disini. jaa tak tau ler samada kedai ni femes ke tak kat penang tu. tapi lauk pauk dia memang banyak giler yang disediakan.


gulai kijang pon ado heh...tapi sorry aii tak suka kijang!


nak makan apo? semuo ado! bermacam masakan kampung, sup gear box, gulai itik, nasi ulam, pelbagai jenis ikan bakar dan segala jenis makanan bercelup tepung, kat sini semua ado! memang kelabu mata nak pilih lauk. tapi jaa ni jenis penggermar sup sejati so, jaa pilih  SUP lah!! hrmmm..... meh temgok gambar siket ok...





banyak ulam2 kat sini, thats why nama nya awet muda kot! haha




 pergghh... fresh giler!


 


kedai AWET MUDA ni terletak di sungai dua.
hyppe..! jangan telan liur banyak2, makruh posa tu tau! peace..



 
sila layan diri sendiri okeh...taruk byk mana pun takpe, asalkan bayor..hkhik..


bagi jaa suasana kedai ni memang syok, makanan pun bnyak choice dan sedapp ler jugak. ^_^ mesti ramai customer rasanya nih. tapi masa jaa datang ni dalam pukul 10.30 pagi, orang tak ramai lagi. maybe sebelah petang ngan malam ramai orang kot.


akak yg belakang tu la yg bawak kitorang kat sini. kak shikin namanya.
kenal kat usm jugak nie.. inspektor bukit aman tuu.


tang rege pulak aii think mahal siket kot, berbanding kat tempat lain.. huk..huk.. bagi jaa laa... bagi orang len tak tahu ler pulak. tentang sup dia pulak. okey, cuma tawar siket. cerewet!  jaa siap mintak tambah garam lagi! tapi best laa..sume layan diri..main rembat, sumbat mulut dan BAYAR! hehehheehe...

cuma satu yang paling best jaa nak bagitau pasal debu CELUP TEPUNG AWET MUDA yang dijual di kedai ni memang best giler.. jaa nak bagi 6 bintang plus2 lah...! haha.. serius, memang sedap dan rangup. jaa beli 1 paket tu RM4. amat senang nak guna. jaa dah penah cuba 2 kali dah. just celup ayam/udang/cendawan/sotong dlm telur, pastu golek2 dalam tepung awet muda tuh! confirm menjadi!


 cendawan celup tepung home+made! 
(goreng di home, tepung made in penang. haha.)


semenjak posa, 3 mlm b'turut2 my en.suami suh goreng mende nih! dia kata sedapp sangat! aii dah naik muak duk goreng makan benda sama hari2... rasa gmbar tepung tu ada snap. tapi carik x jumpa laa... hrmm...


p/s : sesapa datang ke kedai ni, jgn lupa beli tepung tu okeh....bestttt!!


15 comments:

  1. serius nama kedai ni awet muda? hihi.. menarik. kalo selalu mkn situ mesti awet muda ni. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer la chic na..kena gi makan hari2 ler kalu gitu..kikiki...

      Delete
  2. tengok ulam tu memang terliur :)))

    ReplyDelete
  3. mak ai....sedap tue, terliur nieh....aayoyoyooyo

    ReplyDelete
  4. nama tepung tu tepung awet muda eh..boleh jadi muda remaja la eh..heheheh

    suke gak cendawan goreng...nyum....huuu

    Selamat berpuasa Jaa

    ReplyDelete
  5. korn pon x penah dtg kdai ni.. hehehe

    ReplyDelete
  6. uiks..mmg segar2 semua ulaman tu..!
    dan terliur tgk cendawan goreng..!

    ReplyDelete
  7. waaa.. tak sabar nak berbuka rasa. hehe ;))

    ReplyDelete
  8. lapo aih tgok pic gambo bnyok2 :D hehe.. sedap tgok ulam.. fresh gitu.. :D

    ReplyDelete
  9. Kena selalu g kedai ni, baru awetmuda sentiase hehee

    ReplyDelete
  10. mau x fresh, letak ais skali kt ulam2 tu, hukk...

    ReplyDelete
  11. perghhhhhhh. awet mude sokmo la puan jaa. hee.

    ReplyDelete
  12. Kedai ni mknan byk..cuma kebersihan jer teruk

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...