kelab blogger ben ashaari, KBBA,

19 July 2012

posmen pos laju cuai!

salam untuk semua. 

baru ni ingat tak jaa ada citer pasal jaa pos barang tak sampai kat owner tuh?
refer entry > INI <okey untuk lebih jelas
masa tu jaa puas call pos laju cheras dan siap ke pos laju kota bharu 
untuk maklumkan hal nie, pastu pegawai pos laju kb 
faks kan slip yang jaa simpan tu ke cheras.

pastu, datang la posmen pos laju cheras tu ke alamat sebenar
dia duk kata yang dia memang hantar kat tempat yg betul dah
siap tunding jari kat salah seorang member owner (si A)
dia kata si A tu yang terima parcel hari tuh.
amboii..kemain konfiden dia tuduh orang!
si A tu tak mengaku la, sebab masa hari kejadian dia tak ada pun
haishh.....sedap2 dia main tuduh

 
hope kes ni tak berulang lagi

 selepas kejadian tuh jaa ada call owner tu yg jaa akan ganti 
lens yang baru cuma mungkin amik masa siket sebab
takdak pattern yg dia nak. so kena tunggu
tapi dia cakap tak payah sebab pos laju tengah siasat dan
posmen tu akan ganti dengan lens yang lain

tapi tunggu punya tunggu, kitorang call jugak habis habisan
last2 semalam terjawab sudah segalanya...
owner tu mesej jaa, katanya..dua pegawai pos laju (bukan posmen)
datang hantar lens yang sebenar tuh.
katanya posmen tuh ter'hantar' ke tingkat atas.

nasib baik barang tu tak terusik langsung cuma sampul luar je yg koyak
isi dalam belom di usik, maybe diorang takut parcel tu berisi BOM kot
hahahahhaaa.....giler betul.
dah tau bukan milik kita pon dia terima tu apesal?
posmen pulak sama jer bengong nya.
tak nak ngaku lak tuh

"hrmm... sabar jelah...."


p/s : sumber rezki yang halal, insyaALLAH akan ada keberkatannya...

 
jom belajar cara trace & track pos laju --> disini

11 comments:

  1. Hoho. abg posmen tu pening kot time tu. kihkih~ eh. tp pelik jugak. kenapa org yg terima tu tak hantar kat pemilik dia. kan kat tingkat atas je. apa la salahnya turun bwh bg ke pemilik sebenar. ye dak. huhu.

    ReplyDelete
  2. owh ada gak ea kes2 macm ni..hope tak berulang lagi..

    ReplyDelete
  3. alahai, posmen ni kes teringat awek le tuu. haha. wt naye org je. sabar ye sis jaa :)

    ReplyDelete
  4. boleh pla posmen tersilap anta.. aiyoo

    ReplyDelete
  5. huhuhu..sabar je la dgn posmen .

    ReplyDelete
  6. sabar jelah kan..
    nur pun rasa posmen sini pun ade masalah...samapi ke hari ni barang belum smpai..!
    geram je dgn posmen...!buat kerja tah ape2..!
    serik oo..!

    ReplyDelete
  7. nasib baek posmen tu ensem...
    eh? ade kne mengena ke komen ni? hahaha

    ReplyDelete
  8. bukan ada no fon penerima ke kat slip pos laju tu? posmen & penerima yg salah tu dua2 agak vangang. huhu.. sabar jelah. main belasah je kot diorang ni. lega lah semuanya dah ok. ;)

    ReplyDelete
  9. klau kes surat penting lagi laa naya org kn...

    ReplyDelete
  10. kite ade beli tudung, tapi tak sampai sampai lagi ni haaaaa. saket hati toksah ckplah.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...