kelab blogger ben ashaari, KBBA,

19 July 2012

RUMAH TAMU USM


salam dears. hari ni jaa nak citer pasal rumah tamu pulak. hehe.

jaa ke usm hari tu naik bas sehari lebih awal sebelom tarikh lapor diri orientasi usm. so, nak tak nak kitorang terpaksa sewa rumah tamu USM sebab nak mudah sebab takmo la sewa hotel kat luar nanti kang susah nak masuk dalam ni pulak, sampai jer sini. harus ler posing dulu, untuk tinggalkan memori..hehe.. jom layan entry bergambar.




peewwiitt...cam anak dara tuu..wakaka...
  jaa amik teksi untuk kesini, dari sg.nibong ke rumah tamu USM RM12


 cer teka umor cik ninie nih?


ni jaa kenal masa kat stesen bas, nama dia ninie kerja kat lab masterskill kota bharu. haha.. dalam sibuk jaa ngan ana duk borak pasal USM rupanya dia duk pasang telinga duk dengar citer kami. sampai jer sg. nibong terus dia tanya, eh..akak nak ke USM gak ke? nak gi ngan apa? nak tido mana? so, nak jadikan cerita terus naik teksi ngan kitorang dan check in di rumah tamu jugak.




ni my ofismate..jaa datang berdua ngan dia laa
still single and available..haha..




peace yooo!! ^__^




ni ler rumah tamu USM tuu... haha. banglo tuu... satu banglo ni ada 4 unit. 2 atas dan 2 di bawah. kitorang punya unit kat atas belah kanan. 2 king + 1 single RM200/night. so kitorang duk berlima, jaa, ana, ninie dan 2 orang staff aadk hulu tganu, syikin dan k.hani. so, bila bila di share berlima kira murah laa RM40/1org.




si ninie tu main lambak jer bag dia kat atas katil..hehehhe..
jaa share katil ngan ninie, coz ana dah pecah kongsi kunun nak duk katil single!




beg tergolek di merata tempat..tak dan dan..




ni katil syikin dan k.hani diorang sampai lewat siket, so,
 that's why ler katil nya kemas dan comel ajer..hehehe




 katil king kitorang menghadap tv ni ler, tapi sayang takdak astro!
niat budak2 ni nak tengok final master chef terbantut mlm tu..huhu..cian tul..




kat belakang tv tu, terdapatnya katil single, kira ada room sendiri cuma tak berpintu, kira ber privacy ler siket. tu yang ana rela curang ngan aii.. huhu... tapi nasib sungguh si ana tu. bila dah siap memilih baru tau aircond nya rosak...muahahahaa. padan muko engko..curang ler lagi!




ada meja solek, almari dan lampu meja bagai, complete!
cuma silap air cond rosak jer..




rumah tamu yang kami duduk ni, masa mula2 masuk kita akan masuk laluan kecik dulu, i mean bukan masuk tuh terus nampak katil laa..kena lalu kat rak kasut, ada kerusi 2 set bersama meja kopi, pastu hujungnya ada mini kitchen nih. kira ada benteng la antara kitchen ngn ruang katil tu. siap ada freezer, kettle, teh dan kopi, dapur gas jer tadak. wifi pon ado heh. senang nak ber tenet bagai. aii jer malas nak layan. letih weii...




 kira memang selesa la duk sini, kebersihan jaa bagi 5 bintang
selesa giler! puas hati sewa RM200 pun. berbaloi..


 baru nak amik gambar bilik air, dapat call dari syikin lak
katanya tak jumpa cari rumah tamu, adoiiyaii...kacau program betul!


so, pada sesapa yang nak menyewa di rumah tamu ni, jangan risau ok. semuanya memang best dan selesa. tak boleh nak pertikai dah. terlalu best jika dibandingkan ngan desasiswa (Asrama) kitorang menginap semasa seminggu orientasi di usm.. huhu... sedih giler... di tilam siap ada peta dunia lagik... tak lalu nak landing2... over betul bila bercerita kan? hahahaa... padahal tido lena jugak!

no.tel rumah tamu USM : 04-6532030
rate sewa : RM110-RM230


P/S : hope info ni dapat membantu pada yang nak ke USM nanti...


jom baca entry penang yang lain :

11 comments:

  1. Comel sgt jaaa nih! Mmg cam ank dara sungguh:-)

    ReplyDelete
  2. memang nampak selesalah rumah tamu tu..

    ReplyDelete
  3. peeewitt.. merahnya mak ngah. huhu..
    bestla rumah tamu tu. complete sume.
    bila jaa nak p penang lg? nak itott.. ;)

    ReplyDelete
  4. menarik la umah tu.. sewa pn xmahai sgtkn :)

    ReplyDelete
  5. sepanjang study kat usm xpernah jejak umah tamu tu
    cantik btl kat dlm umah tu ea

    ReplyDelete
  6. amboi akak berposing sakan die naa...

    ReplyDelete
  7. banglo punyelah besor tapi takdok astro. dok rok cetong. hehe.

    ReplyDelete
  8. Besar jugak rumah tamu ni... :)

    MJ tak pernah duduk pasal dah rumah dekat je ;D

    ReplyDelete
  9. Bru wat pjj bru ni.sbb 1st time g usm xtau mana2 hotel terdekat nk x nk terpaksa duk kt asrama dia.tilam je duk ada.bantal sendiri.fail sguh.ni nk g intensif duk luar r plok

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...