kelab blogger ben ashaari, KBBA,

18 July 2012

tak cemburu, tak romantik?

salam dears...ada cerita jaa nak kongsi bersama uolls!

pernah rasa cemburu tak? opkos la kan... tetiap hari jaa kita akan cemburu! especially bagi yang tengah hangat duk bercinta kan?? kan? eleh...takmo ngaku ler tu.... tak cakap pun jaa dah tau la... jaa pon bercinta gak.. bukan main kawin terus cam orang dolu2 nya pon. cerita cinta aii lagi best dari korang tau... hik..hik... nak tau next entry yaa... tunggu feeling mari.... haha....


jaa tertarik satu benda pasal cemburu nih, before jaa cerita lebih panjang, 
cer tengok kartun kat bawah ni :
 sumber : facebook

orang kata pompuan kuat cemburu if nak compare ngan laki2 kan? tapi... jaa rasa salah laa... yang sebetulnya orang laki ni lebih kuat cemburu nya tau! serius...jaa tak tipu nie... tapi segelintir je laa laki2 yang over cemburu ni... pada pompuan yang dapat pasangan yang jenis yang takdak perasaan cemburu langsung tuh, memang sonok laa kan....? bebas jer...hehe...

tapiii....statement atas tu tadi hanya boleh diguna pakai masa belom kawin jer. i mean masa bercinta la kan...dulu2 alwez he call, "kat mana tu? kuar ngan sape tu? sape kat sebelah tu?" haha..tapi.. bila dah kawin ni, plus pulak dah anak dua tiga ni, huh, takdak maknanya diorang nak cemburu dan ber'romantik' bagai ni... kita ke hulu kehilir tak dipeduli nya pon... adoiii...malang nasib aii...serius aii sedihh ngan laki aii weii...

bayangkan seminggu duk usm, boleh dibilang berapa kali aje yang my en.suami calling2... yang lain kita jer yang terhegeh-hegeh duk call... hrmm..memang tak aci ler kan? aii pulak hari2 makan hati berulam jantung sambil duk tarik muncung panjang duk membebel sengsorang. awat laki aii ni takdak perasaan dah ke? tak rindu ke? tak cemburu dah ke? alolo... sedihh...sedihh...langsung tak romantik!

kita separuh mati duk ingat kat dia dua beranak, dia rasa nya wat dunno jer ngan aii nih... pada laki yang ada bini nih, meh sini jaa nak pesan... toooolonggg lahh...alert siket okehh... bini ni bukan suh bergayut memanjang tapi at least sehari tu call la bnyak2 kali siket... baru la bini ni terasa di sayangi...tak gitu wahai wanita semua??

 
nampak gaya, kena beli novel ni untuk besday my laki

saper tak sedih kalo en.suami tak peduli kan? ni kalo call pon just to ask... " jaa... stok susu anak simpan kat mana?" kalo tak pon... "jaa seluar futsal abang duk kat mana?" pastu..bila kita jawab..duk kat bla..bla..bla... dan dia pon balas.. "hrmm.. ok, bye!" tuutt... terus letak... humang aih...sedih giler heh...cam nak wat mogok takmo balik pon ado...hrmm.... nasib..nasib...

 kan best kalo time kita merajuk, laki datang bagi bunga..
hehe.. berangan diri romantik!

balik dari penang terus aii lancar mogok takmo bercakap untuk 1 jam.... muahahaa... last2 kita gak yang pujuk diri sendiri and bercakap balik... aduiihai....sabar jer lah hati! "cemburu la siket bang oii... aii janji, tak melenting cam dulu dah...." hrmm... sob..sob.. teringat lak kenangan waktu bercinta dulu... caring maring jer..very romantik! auww! 


p/s : tapii..abang jangan salah fhm tau, jaa tetap sayang abang ketat-ketat...muahh2x..
--> entry bodek suh bawak jenjalan disember nie nih...hoho...aci tak?


9 comments:

  1. hehehe... kalo lelaki cemburu mesti rs berbunga2 je dlm ht yg gegirl tu... tp jrng sgt la... huhuhu... kalo yg gegirl memang cpt cmburu, kalo kol then nmpk phone die 'waiting' da mula pk bukan2... wakakkaa...

    ReplyDelete
  2. ni kira artikel utk en suami la ni? hehe.. tp lelaki klu cemburu nh mmg comel :D

    ReplyDelete
  3. hahaha.. boleh macam tu. komplen nampak. lelaki cemburu la, tp diorang tak tunjuk. control macho kan. hihihi..

    ReplyDelete
  4. alolo..omeinye sis jaa majok. hehehe. laki jenis x cemburu pon x best gak kdg2. hewhew. rsa cam x caring pulak. ^^

    ReplyDelete
  5. ni dah macam entry luahan hati kak Jaa hihi

    ReplyDelete
  6. lelaki mmg cmel kalau cmbru..hihi

    ReplyDelete
  7. heheh,,,kelakar tgk gambar katoon
    'lelaki klu mrajuk comey' 'pmpn klu mrjuk mcm perang yg xkan berakhir' hahaha

    ReplyDelete
  8. huhu. suami² ni kene alert. ikutlah sunnah nabi yg sentiasa romantik dgn isteri. ni asek² duk ikut yg poligami aje. ;)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...