kelab blogger ben ashaari, KBBA,

20 July 2012

yes, esok puasa!

hai salam jumaat untuk semua! 

Besok dah masuk  1 ramadhan, bermakna dinihari nanti kita dah start bersahur untuk menjalani ibadah puasa kan? so, apa persiapan korang untuk ramadhan kali ni? bagi para isteri...barang2 dapur semua dah standby ke? 

jgn lupa check/spare gas ya, sebab...
 
kalo habis time nak masak sahur dinihari nanti...haru weiii

jaa tiap2 tahun 1st day for sahur wajib ado daging goreng. hehe. so, hari ni jaa usaha gak mencari daging 1kg termasuk perut lembu (muda) for my en.suami. yes, itu pebret dia di bulan puasa. di rebus dan dicicah ngan air asam. best woo... for sure hari ni setiap pasar sesak ngan ramai orang! huh...konfem meriah cam pesta!
 
 tadak daging goreng tak sah, utk 1st sahur kami

tahun ni kali ke-5 jaa berpuasa ngan en.suami (from 2008). hehe. tak sedar dah lama kami kongsi hidup bersama kan? dah nak masuk tahun ke-4 perkahwinan kami. yang best nya aniberseri tahun ni disambut sehari sebelom raya. kira pakej 2 in 1. haha. sehari sebelom raya, orang kelate akan panggil, -> hari wat ketupat! ^__^

ketupat 3 bucu,
kalo 4 bucu? (tuu..mengumpat namanya..muahehehe)

ok. di kesempatan ni jaa nak pohon beribu kemaafan sekiranya ada tersilap kata atau terkasar bahasa yang menyinggung mana2 pihak, sepanjang jaa ber blogging... semoga ramadhan kali ni penuh keberkatan dan semoga bukan ramadhan terakhir untuk kita semua... amin...

 

" selamat menyambut ramadhan al-mubarak dari jaakechik corner "




p/s : semua gambar diambil from google!

12 comments:

  1. jom2 puasa same2 ! :D selamat menyambut kedatangan ramadhan :)

    ReplyDelete
  2. ketupat palas tu febret korn.. susah oo nak dapat kat perak,,,,

    ReplyDelete
  3. perut lembu cicah air asam mmg terbaik sis ja. meleleh je bce ni. hehe. spare tong gas bebanyak taw.

    selamat berpuasa to sis ja n family. Maaf dipinta jika ad kesilapan selama kenal2 alam maya ni :)

    ReplyDelete
  4. selamat berpuasa juga buat jaa sekeluarga..

    ReplyDelete
  5. selamat berpuase...beshnyeee ketupat :)

    ReplyDelete
  6. selamat berpuasa jaa.. meriah la.. dh kali ke 5 beraya bersama org tersyg :D hehe

    ReplyDelete
  7. selamat berpuasa juga jaa. wah sambut anniversary time raya la ye. hihi.. :)

    ReplyDelete
  8. salam ramadhan & selamat berpuasa yer ^^

    ReplyDelete
  9. dah mcm ucapan raya je ni....hhihi...selamat berpuasa ye kak :)

    ReplyDelete
  10. erkk , lapar nyaa tengok ketupat tu ..

    salam ramadhan ! :)

    ReplyDelete
  11. ⋎´✫¸.•°*”˜˜”*°•✫
    ..✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
    ☻/ღ˚ •。* ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥♥ ˚ • ★ *˚ .ღ 。
    /▌*˛˚ღ •˚ Selamat Menyambut Bulan Ramadhan ♥♥ ˚ ✰* ★
    / \ ˚. ★ ˛ ˚ ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。✰ •* ˚
    / \ ˚. ★ ˛ ˚ ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。✰ •* ˚

    ReplyDelete
  12. huhuhu. mmg haru. tgh masak. tibe tadok gas.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...