kelab blogger ben ashaari, KBBA,

18 August 2012

4th anniversary di food village!


hai,selamat malam! memandangkan esok dan seterusnya kita akan menyambut hari raya. so, jaa terpaksa post kan entry ni secepat yang mungkin..hehe.... tengok tajuk pon korang dah tahu kan? so, tanpa cakap byk2 meh layan gambar2 kat bawah nie.....




kitorang celebrate berempat bersama adik ipar.
jaa booking di restoran food village pengkalan chepa...
tekak tetiba teringin nak makan chim chum!




first time datang makan kat sini, restoran yang amat femes di kelate
restoran ni menyediakan makanan secara buffet
dan makanan utama kat sini ialah chim chum!

bayaran utk dewasa : RM19.90 / kanak2 : RM13.90
sesaper yang nak datang boleh ler order di no.tel ini : 017-9239448
kalo nak datang tu booking dulu tau, kalo tak memang tak merasa ler korang
tempat ni memang ramai giler orang!




harga kat atas tu untuk sekepala dan boleh dimakan sepuas hati....
duduk dan makan jer la banyak mana pon, harga tetap sama...
berbaloi kan...??

kami bebas memilih lauk, dan buh jer banyak mana pon, 
dia takkan marah! sebab memang itu rule kedai tuu...
so tu lah antara yang sempat kami sambar semalam 
memang betul2 banyak
macam orang tak penah jumpa makanan, semua kami amik




kita just dibekalkan ngan 1 dapur dan secerek kuah sup!
yang lain kita boleh bantai jer, nak makan apa.
bukan chim chum aje ada, makanan lain pun ado
kami amik, nasi kerabu, nasi goreng cina, nasi air utk fikri
dan pelbagai jenis pencuci mulut spt bubur, ABC dan kuih muih



"gendang gendut tali kecapi
kenyang perut suka hati "


puas hati betul makan kat sini, kitorang sampai sini jam 7.00 malam. dan balik jam 9.00 malam. hahahha.. lama giler duk melantak. langsung takde rasa segan sebab orang lain pun gitu jugak..sume balik after kul 9.00 malam. masing2 pakat duk layan nafsu makan.

duk ler berlama2 pun, toksah risau sebab sini ada surau untuk nak bersolat, bergilir2 ler solat, pastu sambung ler makan lagi.... dia takkan marah punya! hehe.




ni pulak gambar yang betul2 mencuit hati kami semua. lepas buka coklat chic na tu, jaa suap ler kat fikri secoet, pastu sume pakat duk bersembang, sedar2 fikri dah jadi cenggitu rupe dia! memang burok! dia keluarkan dari mulut dia dan pegang kat tangan sendiri rupanya. abih comot2...

dah la baju baru jer tukar, korang perasan tak baju fikri tu tak sama? hehe. fikri siap dimandikan lagi di restoran ni, sebab...berpeluh satu badan. duk layan mak bapak yang lama duk melantak!


ni ler coklat untuk my en.suami semalam.......order from chic na..hehehehe....
tengkiu chic na, buatkan coklat yang sedappp dan cute tuh!!



p/s : gambar kurang menarik, plus pulak waktu malam..sorry yer kalo menyemakkan mata korang.... btw..selamat hari raya semua.....! tentu semuanya sibuk di malam raya nie kan?

8 comments:

  1. bestnya..chim chum tu apa? hehe. rasa macam pernah makan tapi taktau nama . makan dengan chopstick tu kan?

    ReplyDelete
  2. Wuutt ! Selamat Hari raya , Maaf Zahir dan batin , kalau yana ada salah dan menyinggungkan perasaan jaakechik selama ni , maafkan yana ya:')

    ReplyDelete
  3. waa.. meriahnya.. hehe.. selamat hari raya jaa :) ampun maaf dipinta kalau ada salah dan silap eh :)

    ReplyDelete
  4. ika makan kt food village kenyang sampai tak boleh bangun. hahhahaa

    ReplyDelete
  5. sedapnya mkn chim chum..

    haha.. comel lah jaa gambar fikri comot tu. huhu..
    happy jaa suka coklat tu.

    selamat hari raya. maaf zahir batin.

    *letih mcm nak pengsan*

    ReplyDelete
  6. kalau kt area utara steamboat yg ramai org tu just rm9.90 je ;) leh makan smpai pecah perut ^^

    ReplyDelete
  7. waaaaaaa. meriahnyeee mkn. nnt kalau dtg kelate, bwk mkn ke sini tau. hehe.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...