kelab blogger ben ashaari, KBBA,

11 August 2012

berbuka puasa di sri tujoh


salam dears. hari ni kita layan gambar makanan ek... jangan ada yang terbukak puasa pulak eh.. saje jer jaa nak kongsi menu iftar beberapa hari lepas. setelah 3 minggu kita berpuasa, pada hari rabu lepas baru jaa dapat berbuka diluar bersama my en.suami dan fikri. hehe.

selalunya, masak atau tapau jer kat bazar ramadhan tapi hari tuh kitorang bertukar angin ke Restoran Terapung Pantai Sri Tujoh. tempat ni tak jauh pun ngan umah jaa, dalam 12km gitu . kalo ngan kete lebih kurang 12 minit jer pon. 


jaa suka makan kat sini, sambil tengok pemandangan, hirup udara segar, lagipun makanan dia pon okayy. sedapp jugak... kalo korang datang jenjalan ke Pengkalan Kubor-Tumpat jemput la datang sini ek? sini bersih dan harga pun berpatutan macam kat kedai lain jugak. 


kitorang datang bertiga ngan fikri so, kami order siket aja. untuk menu hari tu : tomyam, daging masak merah, kailan ikan masin dan telur dadar harganya RM23.00 sahaja termasuk teh o ais dan jus kiwi. untuk hidangan tu jaa bagi 4 bintang. pelayan pon ok, sangat friendly.


kebetulan jaa datang tu ada orang dah booking meja. kalo tak silap jaa dari jabatan veterinar negeri kelantan kot! jaa tak sure jugak sebab nampak di kenderaan diorang jer. hehe. tak sempat nak berkenalan! ngeee.... nasib baik masih ada banyak meja kosong. so, kitorang pilih sudut tepi. memang best. dapat tgk air!



p/s : aii sibuk ler dear..... malam ni okeh aii jenjalan ke 'rumah' kamu...... ^_^

12 comments:

  1. Wahh mcm menarik jekt sane... teringin nk pegi tp jauhnye dr cni :-)

    ReplyDelete
  2. tak pernah makan sini. bleh try nih.

    ReplyDelete
  3. sedapnya,tgk tomyam ..nih tak bley tahan ni..heheh

    ReplyDelete
  4. adakah itu kailan ikan masin????? feveret!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  5. bestnya tempat makan tu..!
    tenang je tengokkan..!

    nape jauh sgt dari taiping nii.huhu

    ReplyDelete
  6. klau kuar makan cmni sy pilih menu siakap 3 rasa ^^

    ReplyDelete
  7. shu bru 2 kali smpai kelantan. hehe. nk try jauh sgt la sis jaa ^^

    ReplyDelete
  8. air kiwi tu nmpk menyelerakan. slurppppp. ;)

    ReplyDelete
  9. Lamo benar x make sini..... dh belas tahun.... last make sebelum terbakar dulu... kelik ni bolehlah bawa keluarga gi make sini.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...