kelab blogger ben ashaari, KBBA,

18 August 2012

diary 4 tahun lepas....


Meh baca diary jaa 4 tahun yg lalu, pada tarikh 17/08/08 :

lebih kurang jam 9.00mlm...abang duk bersila depan tok kadi, berjabat salam ready untuk akad nikah. Jaa pulak malu-malu kucheng dikerumuni sanak saudara dari pihak abang. Saat menunggu akad nikah selesai, terasa…ohh lamooonya! Huhu..masa tu kita dua2 pakat nerbes. Menggigil abis seluruh badan. <--- citer sambil lap peluh!

Alhamdulillah ngan skali lafaz jaa sah jadi milik abang, dengan rasa gumbira tak hengat. jaa terus bertepuk tangan! Yeayyyy! Happy giler,  payah nak cerita! Sume pihak abang pandang jaa semacam jer..adoii wat malu jer. Tapi masa tu tak hirau orang lain dah, rasa nak terus lompat tinggi2…bangga yang abang memang hebat, skali lafaz jer! Hooreyyy…

kenangan terindah....18/08/08....tarikh bersanding!

Terpikir lak hati, eh, naper aku tak nangis macam orang lain eh? Orang lain biasanya sebak jer, bila dah sah nikah ni. Ishkk pelik nape aku tadak feel utk bersedih nih? <-- Tanya sambil angkat2 kening ^_^

Maybe rasa gumbira melebihi segala-galanya kot! Muehehe… 


*******************************************

tu citer 4 tahun dulu (17/08/08) dan semalam 17/08/12 tarikh tu muncul lagi...that mean dah masuk tahun ke-4 aniberseri kami. hehe... aii hepii tau... Even en.suami buat tak hengat…tapi aii tak kisah maa…becoz aii know my en.suami tu jenis yang macam mana! Bukan jenis laki yang stok caring maring…. Bukan jenis, aii labiuu u...u lebiu me!

Hukhuk…sebak! --> meh, tisu jap…

Abang macam tahun yang lepas2 jugak laa...? langsung tak hengat kan? Alaa… tak romantik laa kamo! <-- menulis sambil cebik kan mulut, kerutkan dahi. Huhu.

semalam jaa sesajer ajak abang berbuka di luar, jauh giler tau aii booking restoran…nun jauh di pengkalan chepa...jauh tuu dari rumah kita…..

hajat hati nak wat surprise….sambil2 berdoa dalam hati hope abang tau niat tulus murni jaa nie…huhu..tapi hampehh dia wat dunno jugak…tadak perasan sungguh! ni menci nie... rasa nak lari jauhh2x... rasa nak majuk jer....dah majuk dah ponn...

hadiah anniversary utk my en.suami, jaa order dari --> blog ini
happy 4th anniversary jaa love yie..omeyy kan..?
order ngan dia memey takkan kecewa...dulu jaa dah penah order utk hari bapa!

selepas ke rumah chic na, untuk amik coklat aniberseri yg jaa order 2 minggu lepas baru abang ferasan yang semalam adalah aniberseri kita. huhu…even, abg tak tengok coklat tu coklat apa, tapi abang dah teka!  hehe..baru ler muka aii naik seri siket! Mood tetiba jadik riang cam kanak2 ribena…hihi….

Tapi salah aii jugak kan? saper suruh sambut awal….? Biasanya sambut pada 18 ogos (tarikh bersanding) Kali ni sambut awal pulok! That’s why dia tak hengat! (ahh…alasan!2x)


p/s : kitorang bersanding pada 18/08/08 hehe.. ohsem tak tarikh tu? 
Nasib baik hantaran bukan RM8888.88 jer... ngeeee… kalo tak makcik kayo!


happy 4th anniversary  
untuk jaa dan abang...aii lap u so much! (wish utk diri sendiri)
hehehhee...abang sayang jaa tak nih?????? 


p/s : Tunggu entry makan2 di hari anniversary semalam pulak ok! 
malam nanti aii update! pjg giloo dah entry ni nih! hehe...



7 comments:

  1. happy anniversary kak dan selamat hari raya ! ^^

    ReplyDelete
  2. wah ! bestnye :)
    Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin :)

    #Kalau Sudi , Komen La Sini :)

    http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/08/alhamdulilah-dah-cashout-says-my-dalam.html

    ReplyDelete
  3. happy anniversary kita yg ke4, abg syg jaa dan fikri... kamu berdua adalah sgalanya bagi abg..

    ReplyDelete
  4. dia sayang dlm doa tu. insha Allah. ;)

    ReplyDelete
  5. mesti la abg sayang sis jaa. hehe. hepi anniversary sis jaa. lewat doh ni wish jugak. haha ^^

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...