kelab blogger ben ashaari, KBBA,

03 September 2012

ANI SUP UTARA, kubang kerian


sabtu lepas, selepas sejam kelas sidang video PJJ di USM kitorang ada masa rehat utk solat/makan selama 1jam, sebelom sambung utk 2 jam lagi sidang video. so, kami laju jer drive kete ke Restoran Ani Sup Utara yang pemes amos tuh! hati terasa nak try Nasi Ayam Penyet. tapi takdo! branch Berek 12 jer yg ado. huhu.


heppy jer memula masuk! hikhik....


masa tu hujan lebat, so, terus tukar plan and pilih set nasi sup! muka kemain lagi happy dan gumbira, senyummm jer masa mengoder makanan.....nak pulak suasana disitu memang rilex dan comeyy jer... lagi laa kitorang suka! tunggu...punya tunggguuuuu...dalam 12 minit...

zaaapppp....sampai jugak la hidangan utk kami bertiga.
tapi......sekali sampai ini haaa..... 'special' punya......




 nasi yang secoet! ---> nak nangis aku tgk!
sesuku pinggan pon tak penuh
suap 5 sudu , terus licin. huhu. SEDIH!




bersama isi sup yang karam 'tenggelam' <---- siriyes, yg ni lagi sedih!
10 slice jer kot...ngam2 ngn nasik yg secoet tuuu..
sebijik mcm hidangan utk kanak2 ribena!


sedih sungguh hidangan kami malam tu, lapar punya pasal plus lagi nak cepat. terpaksa gak laa layankan jugak. tak sampai dua minit satu minit, terus licin. bukan sebab aku gelojoh ok, tapi sebab nasi yang seciput dan secoet! serius mmg tak berapa nak kenyang! nak tambah order lain tak sempat dah. sedih..sedih...


p/s : hari tu member yg bayorkan. utk 2 set nasi sup, 1 bihun sup, 2 teh o ais, 1 milo panas total RM22.80  maybe dlm RM6-7 kot nasi sup tuh!
      

13 comments:

  1. kalo entri psl mkn ni kan, wat deqla kecur air liur je la!

    ReplyDelete
  2. tak pernah lg try ani sup utara ni kak.. ramai yg ckp xbest dan xsedap.. huhu

    ReplyDelete
  3. feveret kot ! sikit tp sodap ! dekat kk mmg cmtuh .. g la berek 12 puas hati :)

    ReplyDelete
  4. sikit nya . klo debab rupa deqja mkn . sekali sumbat je tuu ! ahha

    ReplyDelete
  5. kitaa ada hak... kalo korn da lama complain.. huh ukhuh

    ReplyDelete
  6. patut makan kat cafe harmoni or murni je..kenyam pn kenyam..ehe...=P

    ReplyDelete
  7. makanan kat situ mmg ciput2 aje jaa. sesuai utk yg nak diet tu. huhu..

    ReplyDelete
  8. eiii... mahal nya... dah laa sikit ... tak puas ati tul...

    ReplyDelete
  9. mahalnya..tengok pun macam tak lalu je kan

    ReplyDelete
  10. adoiii nk nangis tgk...sikitnya.xsmpat nk rsa dh abs he...

    ReplyDelete
  11. kire okeylaaa kawan belanje. takdela terase sgt bile tak kenyang kan. hee.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...