kelab blogger ben ashaari, KBBA,

10 September 2012

blurrr and blank!


sejak dua menjak nih, jaa always busy, takdak masa sangat utk blogwalking. entry yg ado ni pon semua di set auto publish since beberapa hari yg lalu lagi. banyak spent time utk 8 assignment yang giler byk! deadline 3 assignment dah semakin hampir, satu apa pun tadak lagi. arghh.... gabra betul!


Rabu lepas, ajak ana ke library USM lepas balik keje. carik buku for assignment. kitorang sampai pukul 4.30. masuk jer sana. alamak aiiihh... terpegun dan terkaku sebentar.

bila tgk buku yang over banyak tersusun di rak2 yang bersih, tinggi lagi cantik tuh. tetiba jadik jakun! bagai tikus tengok besi! (almaklum ler lama tak masuk library kekdahnya) 

blurrr and blank time nak pilih buku. belek punya belek, nasib baik ado yang menjadi pujaan hati malaya. tapi ntah ado ke takdo apa yang dicarik dalam buku tuh, wallahualam..... tawakal jer laa..... aduhh...sabar jer laahhh....

assignment individu bagi pengantar sains politik (JKP) by Dr. Ramanathan.
"tajuk : teori plato mengenai negara" amacam, lawa tak tajuk? huhu....

grab 2 buku and terus chow! tapi sebelom tu melantak la dulu.... kitorang singgah isi perut di Kedai Nasi Kerabu Golok di lundang. hehe. best ke? sedapp ker?

" hrmmm...bolehhh laaaa " sambil kipas2kan tgn. (tiru maria dlm iklan RIBENA!)



2 pinggan beserta 2 air sirap limau RM13.00.
jaa bagi 5 bintang utk ayam & daging bakar
utk nasi kerabu, 1 bintang pun jaa tak berapa nak kasi...huh!
sbb ape...? luuu try ler sendirik!


~ cekidouttt !! ~

50 comments:

  1. super duper busy la mommy ni sejak jd student.
    tak sedap eh, tak mau p la camtu. huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xbx jugak, alasan! hahaha... mmg x sedap... (xsedap hapah!)

      Delete
  2. eh ada terselit nasik kerabu pulak..nakkkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. tetiba ada nasik kan? cam pelik jer...hehe

      Delete
  3. Jaa , mmg pening lah .. fiza pun sama la .. assment ! satu pun xstart lg.. adehh .. sabtu lepas br set group ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. assignmen mmg byk, dah la kita ni pening lalat lagi..huhu..sabar je lah!

      Delete
  4. err..terus lapo tengok ayam n daging tu..
    nak try jauhlah jaa oii..hihihi.. :)

    apapun, selamat berstudy.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. xyah try la xsedap pon...wat rugi jer..huhu...
      btw tq cik nur!

      Delete
  5. serius! masha suka nasi kerabu....hehe...dah boleh jadi prg kelantan kan? hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. buleh jer....nasi kerabu kan ado budu...hehe

      Delete
  6. Sop pun bz :)
    Kadabg susah nak cari time utk blogging

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu sop. tgn gatal nk login dan update, tp masa amat mencemburui...hrmm...

      Delete
  7. Hani pun busy .. same laa gan jaa .. selalu set auto publish kan entry .. nasi kerabu tuu sodappp :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasi tu tgk jer sedap..rasa dia langsung x sedappp tau..huhu....

      Delete
  8. best nye nasi kerabu tu, golok hk dkt rntau pnjg tu ea? xprnh g pn situ,,huhu

    ReplyDelete
  9. cian kak jaa, busy ye =) mesti pening kepala nk manage masa kan kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat2 busy je sbnarnya baby comel..hehehhee

      Delete
  10. kat kelantan ada 1 kedai tu. cawangan kot

    ReplyDelete
  11. kat kelantan ada 1 kedai tu. cawangan kot

    ReplyDelete
  12. Nasi kerabu dia x sedap ke? Saya memang x minat makan nasi kerabu..

    Wah! Besar perpustakaan USM..bleh sesat x ? :)

    ReplyDelete
  13. layan nasi kerabu.. best gak nih.. nyum2. lupakan blank dan blurr itu dulu.. hehehe

    ReplyDelete
  14. haha tapi xpernah tengok kedai yang ni..cawangan mana ni?

    ReplyDelete
  15. tak paham langsung dgn teori plato plato tu.haha ape tu?
    tak nak kasi share ke yg enak2 tu?????????

    ReplyDelete
  16. lorh..
    x sedap ke?
    nmpk cam sedap sgt...
    tambah2 ayam tu..bikin kecur liur nih =)

    ReplyDelete
  17. tuan umah bz giler rupanya.. hepi2 dgn assignment ok, hikk...

    ReplyDelete
  18. saya pun dah lama amat xmsk pustaka.. hbs belajar terus xpnh masuk..

    ReplyDelete
  19. nasi kerabu lapar tengok pepagi ni.. hehehe.. salah satu makanan kegemaran saya ni.. :-)

    ReplyDelete
  20. nak lompat sini etek eh...toink2..sabtu ni ore xdop kg la k.jaa..balik kedah..

    ReplyDelete
  21. blog kak jaa skang ni dah macam jalan2 cari makan lak.. aum nampak menyelerakan sgt2.

    ReplyDelete
  22. haha.. kna relax2kan diri dlu baru r bleh pilih buku dgn tenang.. hehe..

    ReplyDelete
  23. wah ade assignment yer jaa...moga sukses semuanye yer...

    ReplyDelete
  24. sempat lagi bergambar tue kira banyak jgk masa tue...:)

    nasi kerabu dy nmpk mcm x berpa nak biru je...btl ke nasi kerabu tue??

    Nak Sihat? Jom Berbekam

    ReplyDelete
  25. nape...x sedap eh nasi kerabu..nasi kerabu fav kite...hii

    ReplyDelete
  26. wahh kenapa kak?? xsedap ke?? hehee...camne nk pi cari jauhh hehee..kak bg jela tahu ^_^

    ReplyDelete
  27. pehh cam sedap lah nasi biru tuh :D

    jom lah join segmen saye yang sempoi ni.. ^_^'
    http://funnyzoneads.blogspot.com/2012/09/segmen-ashadi-mencari-top-fans.html

    ReplyDelete
  28. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

    ReplyDelete
  29. selamat ber asigment jaa...err ada nasi kerabu..sedap..

    ReplyDelete
  30. awat? nasik lembik ke keras. huhu.

    ReplyDelete
  31. waaaa...nasi kerabu..
    lama tak makan

    ReplyDelete
  32. cik na takde sini. balik kg. tok ayah meninggal semalam. T_T

    ReplyDelete
  33. amboihhhhh bz nyohhhh ..
    nsi krabu golok? err .. org ckp best tp tak best pongggg -_-"

    jaa , insyaallah esok jadi ..

    ReplyDelete
  34. nasik kerabu!! wahhh dah lama x mkn....huhuhu

    ReplyDelete
  35. apa plak terselit nasi kerabu erk??haha..

    ReplyDelete
  36. tak pernah makan nasi biru ni. menyelerakan nampak :)

    ReplyDelete
  37. penatnya nk wat asgnmt..huhu, telur masin tu macam sedapp jee

    ReplyDelete
  38. sama la dgn tirah....ni pon bru on9...bz cket

    ReplyDelete
  39. Nape takde bintang? Nampak sedap je. Hehehe. Memang lawa la tajuk assignment tu. Haha. :D

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...