kelab blogger ben ashaari, KBBA,

20 September 2012

businessman



jom tengok gelagat
kanak-kanak RIBENA yang keriangan
bila dapat peluang main timbang2 keropok
lokasi : di gerai ciksu nya di pasar berek 12...
hehehehehee...




mai cik kak, mai cik abang....
saya wat bisnes keropok sekarang
di import khas dari besut




 sekilo sepuloh hinggit jer
amik 2 kilo 15 hinggit
kalo beli byk lagi, akan dapat diskaun
siap ada free gift lagi!




tapi jangan la borong semua....
nanti saya nak jual apa?


fikri : hehhehehe....saya tipu-tipu jer.......



27 comments:

  1. saya tak nak beli keropok, saya nak beli tukang jual keropok boleh? hehe..

    ReplyDelete
  2. hahaha. fikri ad bakat jdi bisnesman ni. comel nye lahai :D

    ReplyDelete
  3. kalo penjual gini comel, hari2 pegi beli pun i sanggup tau. haha..

    p/s : alhamdulillah, deqla dah dpt shawl dan kad raya jaa... hubby yg bersusah payah cari pejabat pos tu smpai jumpa! haha.. tq jaa.. :)

    ReplyDelete
  4. comell... jgn duk sepahkan sudah laa...

    ReplyDelete
  5. free gift? mee tahu free gift tu plastik kan3 ? haha

    ReplyDelete
  6. adik kecik, sy nk borong semua skali termasuk adik kecik, hikk...

    ReplyDelete
  7. bagi rm10.hehe..

    hana dah habis praktikal. skrang kat kota bharu. nak jumpa?? bleh je.. saya suka saya suka

    ReplyDelete
  8. alahai, comelnya la...
    x nak beli jadi nak beli kropok keping too

    ReplyDelete
  9. dear, nah entrinya... hihi

    http://norumara.blogspot.com/2012/09/akhirnya-dapat-juga_21.html

    ReplyDelete
  10. cheery rasa sweetlah entry ni..hehe

    ReplyDelete
  11. gmbar last tu ceria ye dia..nnt blh dh bt bisnes..comel2 gini rmai pelanggan nnt :p

    ReplyDelete
  12. sukenyer tengok dia ,main jual2

    ReplyDelete
  13. kecik2 dh ada potensi jd businessman..

    ReplyDelete
  14. aloooooo kiut sangat le! bagus kecik2 ajar business :)

    ReplyDelete
  15. hehe. amboiii siap menimbang kepok ye.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...