kelab blogger ben ashaari, KBBA,

22 September 2012

pameran aadk di SK. Telok Jering Tumpat

assalamualaikum.

salam sejahtera untuk semua pengunjung jaakechik corner!
pernah tengok pameran AADK? tipu kalo kata tak penah tengok kan?
masa di sekolah dulu AADK selalu jer datang wat pameran, ceramah laa kan?
so, meh kali ni jaa nak share gambar2 masa aadk wat pameran di
Sekolah Rendah Kebangsaan Telok Jering, Tumpat
ni anjuran AADK Tumpat dan dibantu AADK (UAS) Pengkalan Kubor


semoga kegiatan pameran dan ceramah yang dijalankan pihak aadk
dapat memberi input yang baik untuk semua orang
mencegah itu kan lebih baik dari merawat.
untuk itu sama2 kita mengajar anak-anak dan ahli keluarga kita
dengan memberitahu ttg bahaya dadah sejak dari rumah lagi



bertepatan dengan slogan ini :
" kehidupan yang berkualiti, bermula dari keluarga yang harmoni "
tanpa sedar, kdg kala keruntuhan akhlak anak2 muda sekarang
byak dipengaruhi oleh latar belakang keluarga yang bermasalah
perceraian ibubapa dan juga masalah kemiskinan (kewangan)


kalo ditanya mana2 individu yang terlibat dengan najis dadah
itulah penyebab utama, kerana akan merasa tersisih
dari situ mereka akan mencari rakan untuk meluahkan masalah
kalau kebetulan dapat rakan yang bagus, alhamdulillah
tapi segelintirnya , mereka akan mendapat rakan yang sebaliknya



bersama-samalah kita memerangi dadah
kerana anak-anak muda sekarang merupakan bakal pemimpin
dimasa akan datang. kalau kita tak bantu, siapa lagi?
sekiranya terdapat apa2 masalah berkaitan penyalahgunaan dadah
sila hubungi pejabat AADK berdekatan anda!

 

sentiasa ingat :

" dulu KOMUNIS, musuh nombor satu negara
kini, DADAH menjadi musuh utama negara kita! "



 anda mungkin terlepas entry sebelum ini --> merdeka-raya aadk kelantan


 klik like kalau suka.

3 comments:

  1. dadah ni.
    once kita dah terlibat.
    amat payah untuk kita tinggalkan owk?

    ReplyDelete
  2. pernah kot tp tak ingat. jaa dah brp tahun keja kat aadk tu?

    ReplyDelete
  3. baru jr smlm ade aadk dtg sekolah. hee. best. ade pameran sume. ;)

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...