kelab blogger ben ashaari, KBBA,

02 September 2012

pesanan sang suami!



setelah 2 bulan jaa balik dari orientasi PJJ di USM julai lepas. Baru semalam kelas (sidang video) diadakan di kampus wilayah kota bharu (USM-Kubang kerian). dan sebelom ke kelas, jaa dapat pesanan yang terbaekkkk terhebat dari my en. suami tau! 

                      pesan dia :
             *  jaa...gi kelas nanti, ingat-ingat sikit.
             *  jangan duk bercakap ngan lelaki lain pulak.
             *  orang jantan ni, kalo suka...main redah jer...
             *  bini orang pun dia tak peduli!
             *  org laki ni, kalo kita layan sikit pon, dia salah fhm dah.
             *  dia akan ingat kita ni, nak kat dia....
             *  ingat yer jaa, jaga kelakuan! jaga pergaulan!   

hahahhahaa..... banyak sungguh pesanan my en. suami untuk aii 2-3 hari lepas. rasa nak tergelak pon ado. tapi aii tahan...tahann...dan tahannnn jerrr laaa..... <---- cemburu ler tuu, hehe!

   hati berbisik :  " syg jugak dia kat aku ehhhh?? "   Ngeeee!

bukan niat nak rendahkan suami, tapi terasa lucu pulak. macam zaman bercinta pulak lagaknya! mcm ler bini dia ni jenis gataiii....hoho, sorryy ok! aii ni, kalo gataii pon, aii gataii ngan you jer..hikhik....

dalam hati jaa, takdak orang lain dah... percaya lah!

"HANYALAH KAMU DIHATIKU!"  <---- sila nyanyi okeh!  T___T 

alahh, abang jangan risau laa... jaa tau la jaga diri....
dun worry bebeh...aii levviu so much more than everything!
ahaks......ayat bodek ke hape nih?

eh, jaa nak tanya korang ni,
kalo suami / isteri / bf / gf korang gi blaja ke keje jauh ke,
apa pesanan korang kat dia ekkk??
gini jugak ker? huhu....


p/s : smlm tak sempat bw, balik lewat ler dear....

7 comments:

  1. haha.. cm lawak la plak kan... tp org laki kalo dah syg mmg cam tu kot.. kuat cemburunye... yang peliknye, kt org pompuan akn rs syok / suke plak bile diorg cemburu cam tuh... ye la, mesti terasa diri tu disayangi kan kan kan? hehehe...

    ReplyDelete
  2. hehehe, pesanan penting tu sis jaa. slmt kmbali belajar ^^

    ReplyDelete
  3. dah bini nya come lote mana la cik abam tak risau. huhu.. ingat tu jaa pesan cik abam.

    of cos la cokelat come mcm tuan dia. takde la jaa, cik na demam sebab malam raya tu g shopping balik lewat, dok berembun lama sgt. huhu.. takde kena mengena ngan coklat jaa ok. no worries sayam. ;)

    ReplyDelete
  4. hehehe...sweetnya...tu tanda pesanan syg kat kak jaa...:)

    ReplyDelete
  5. rase tergugat la tu kot? huhu. pesanan si die pendek je, jgn nakal² katenye. hee.

    ReplyDelete
  6. tentu la suami jaa risau, bininya cun macam retis.. :)

    soalan jaa nur xde jawapan, sbb nur xde bf..heheheh

    ReplyDelete
  7. Pesanan2 kna pegang kemas2..memg Allah sentiasa menguji hambanya hanya keimanan sbgai ptahanan diri..memg skang byk benda pelik blaku.tp akak rasa ja ingt pesanan2

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...