kelab blogger ben ashaari, KBBA,

17 September 2012

restoran kahfi wakaf bharu


salam dears!
edisi jalan-jalan cari makan JJCM (versi jaakechik corner)
kali ni menyinggah di :

Restoran Kahfi di Wakaf Bharu
lokasi : dekat roundabout wakaf bharu
no. tel : 019-9392001




jaa singgah sini malam kelmarin masa otw balik dari pasir puteh
jaa gi melawat ayah ana di hospital tg. anis
pkul 10 baru sampai umah




2 mangkuk tomyam puteh,
kailan ikan masin, telor dadar
1 ekor cencaru dan 1 ekor tuko (bakar)
2 mangkuk laici kang 
honey dew blended ngn teh o ais


TOTAL : RM42.80

makanan kt sini mmg sedap tau...
kalo di wakaf bharu laaaa. hiks!
area ni takdo kedai makan sgt,
sini ler tempat jaa selalu makan2 ngn my en.suami...
restoran pebret jaa di area wakaf bharu....ngee




baru perasan gambar laki aii takdo laaa
huhu...jgn marah ya lalink...lupa nk snap....
kalut ngn fikri yg langsung tak gheti nak duk diam
hrmm..sabar je lahh!

41 comments:

  1. makan lagi?hehe..dh boley jd pgacara jln2 cari makan dh jaa ni..

    ReplyDelete
  2. memg sdap sini k.jaa..ore rjin g doh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bilo nok gi pulop? nok tumpang sekaki payung ni..hihi...

      Delete
  3. wah wah wah..

    sedap kemain makanan tu..perut zul bunyi dh nie..ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. jemput menjamu mata yer zaxx...ekekeke

      Delete
  4. err serius tak pernah g walaupun dekat ngan rumah cik na. hehe.. betul ke sedap?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti kita gi dinner berdua plak yer chicna....hehe

      Delete
  5. huhu sedapnya makan2 kak jaa.. ikan bakar tu =)

    ReplyDelete
  6. tirah xdae nk g make2 gini...bestnyeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom laa luangkan masa time mlm2 tu....hjung minggu ko..hihi

      Delete
  7. hahaha
    teruk2..trs lupa nk snap pic laki kan :)
    nmpk pun mcm menarik je,bila la boleh smp klate lg ni..boleh la sggh sni plak ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kali ni dia rajin snap kitorang, selalu jer jer yg nyebok snap pic...hehehe. letih sgt sbb dh lewat mlm!

      Delete
  8. syoknye make!! hihi...

    p/s : dear, hadiah yg kamu kirim tu hubby deqla dah pegi pos office nk amek tp org tu kata hadiah tu dah hantar je pos office lain..pelik betol la..hubby pun xtau kat mana pos office tu...hukhuk..deqla risau la kalo2 hadiah tu dipulangkan blk kat jaa...xde rezeki deqla la tu kan.. :(.. camne ni dear? padahal awal2 lagi tau hubby deqla p amek..tp hampeh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik semuanya dah settle kan? syukur alhamdulillah!

      Delete
  9. Eh boleh tahan murah juga la tu kan? ;D
    sedapnya nmpk ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira berbaloi byar harga tu sbb sedap!

      Delete
  10. wah jaa..siap ade JJCM versi jaa lagi yer...mmg penchenta makanan sungguh! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jaa suka mkn diluar (sebab malas masak dirumah) hahahahhahahaa.... kena aku sebijik, kali nih!

      Delete
  11. menu yg boleh buat orang jadi lapor..nak2 tengah hujan macam ni hah...

    ReplyDelete
  12. tu dia depa...hebat no..makan..sedap sungguh tu..harga pun berbaloi..

    ReplyDelete
  13. perghhh.. sedapnye.. dah la tgh lapar ni.. haha

    ReplyDelete
  14. entri pasal mkn jekan lepas2 puasa dan raya nih heheee ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehe....mmg itu jer la keje dia time ni,

      Delete
  15. nak makannnn.....lapar...huhuhu :)

    ReplyDelete
  16. betol betol kat round about ko?

    kat kedai beki tv tuh?.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupp kat roundabout tp, nusuk alah dlm sikit. bkn hok betul2 tepi rounabout tuu...

      Delete
  17. kat mane ehhhh kedai ni. mkn kat kelate mmg murah kan. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat wakaf bharu, ada gqak sstgh kedai yg mahal....

      Delete
  18. dio ado 2 cwgan, 1 lagi sebelah dgn car wash lepas lmpu isyrat cbg 4 tuh,ms ado kedai wakaf bharu dulu sokmo jln kaki je g beli megi sup kahfi,huu sedak,tomyam putih dio pun sedak jgk

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...