kelab blogger ben ashaari, KBBA,

11 October 2012

cara nak check saman guna SMS


korang penah kena saman ngn POLIS tak? ngan JPJ ke?
mana ler tau.. kot terkena masa Ops Sikap hari tu ke kan
kalo tak tahu, lupa or nak tahu korang ada saman ke tak
jom check sekarang. tak susah! boleh guna mesej jer.


CHECK SAMAN POLIS :

taip : POLIS <jarak> SAMAN <jarak> NO.PLAT anda
pastu hantar ke 32728

contoh :

POLIS SAMAN WDS1234
dan hantar 32728


 CHECK SAMAN JPJ :

taip : JPJ <jarak> NO.IC 
pastu hantar ke 37773



SELAMAT MENCUBA !!




suka? sila tekan LIKE.

19 comments:

  1. wah!mudah dan berteknologi..cewah! xyah check lah,cheery xde saman kot..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehee.. cer check yg partner...ade ke idok...ekekeke

      Delete
  2. selalu hubby check saman dekat website myeg.sebab free kan.kalau sms ni mesti kena byr kan.tapi nak cepat boleh la guna sms

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm mmg berbayar pon, tp xper lebih cepat...hehe

      Delete
  3. cek guna MYEG jer.... jimat kos SMS

    ReplyDelete
  4. Salam. Wah your blog sgt menarik & ohsem! =) Jom join.. http://www.aimisyahirah.com/2012/09/segmen-cik-misya-nak-follow.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengkiu dear! insyaALLAH kalo free jaa join nanti skang bz siket anak kurg sihat... btw, tengkiu invite!

      Delete
  5. takutla nak cek. huhu.. sbbnya dah tau mmg ada saman. tp belum bayar. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh ye ker? meh sini adjust ngn member jaa..kot boley diskaun/kautim....hehehee

      Delete
  6. hahaha... boleh lah tlg check saman tunang ena... Jahatnya.... terima kasih for the info.. ena setakat ni tak pgg kereta sepenuh masa, so tak adalah kot XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo xde untung laa... kdg2 xleh kira tau.. dia tak sekat pon byk jenis yg ada kamera tuu... tau2 da kena saman..nyampah betul! mahal lak tuuu

      Delete
  7. skg neh saman zaman tok nek tok yang pon dy bangkit balek . puih . selepas bagi ad je lah yg nak diambiknye . esok lusa habes miskin rakyat msia. puiii sekali lagi

    ReplyDelete
  8. hahahaha
    mmg ada saman daa!
    sj wat2 cek lg skali mana la tau tetiba xde kan,tp tetap ada jugak.huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa..boleh gitu ehh...?? kot saman tu nak bertukar jadi chipsmore?? ekekekeke

      Delete
  9. Ada saman..dah bayar, tapi entahlah..takut gak nak chek..huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. saman skrg ni semakin menjadi2 kan? selalu jer sampai surat. menciii!

      Delete
  10. tq info.skangnie byk sgt saman.yg polis lain.trafic lain,jpj lain,majlis lain.hahhhh tensi plak.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...