kelab blogger ben ashaari, KBBA,

29 October 2012

CERITA RAYA HAJI 2012


salam aidiladha untuk semua!
korang masih bercuti ke dah keje hari ni?
jaa hari ni dah start keje tau..hrmm... ~sedih..sob..sob... :(
this year, jaa beraya di rumah mertua jer. 
coz mak jaa takder...diorang beraya di over river obersea
di Pattani Thailand (nenek jaa org Thai)
makanya, beraya tanpa mak laa kali ni... ~sedih lagi :(
katanya, hari ni baru balik. maybe petang ni kot!

RAYA PERTAMA
tiap kali raya biasanya jaa akan ke masjid utk semayang raya
tapi kali ni Allah Bagi Cuti (ABC) T__T
plus pulak adanya fikri. so, duk umah jer laa..



 jejaka tampan en.suami sebelom ke masjid


lepas semayang raya, en.suami gi siang lembu korban abg dia
di Kg. Tapang, jauh gak laa...tapi jaa tak ikut pon...
just duk umah sajoo...jaga anak..muehehe...


juadah raya pada hari pertama adalah laksa!
air tangan dari adik ipar jaa, ct eaisah



tahun ni, jaa perasan, tak ramai yg wat acara korban
maybe sebab harga lembu yang mencanak naik kot...
RM430-480..mahal betul rege daging lembu utk 1 bhagian

RAYA KEDUA
pon samo, takdak beza. just duk umah MIL jugak.
cuma for second raya ni, giliran jaa pulak masak
jaa buat sup tulang/gearbox ngn 2-3 jenis lauk lain
diwajibkan percaya fakta ini okeii....kikiki :)


kul 11 malam jaa balik tido ke rumah mak jaa di Wakaf Bharu
jenguk adik 2 orang yang tak ikut mak balik THAI
kebetulan pulak ada kakak ngn abg jaa malam tu
sakan kitorang bergosip bersembang adik beradik
pukul 3 pagi baru benti, bentang toto dan mentido! hihi...

RAYA KETIGA
raya ketiga pulak, jadual padat ngn majlis kenduri
dua tiga tempat kena pergi
pukul 10.30 malam baru balik ke umah jaa sendiri
sampai aje terus landing! letihh woo....ngantuk!

cerita raya korang kali ni acaner pulak? meriah ker?
byk ke daging? kalo ada pos sini sikit yer...hik..hik..


ni pose istimewa 1st raya! santekk tak? kikiki....
jaa sibuk duk posing bak retiss, en.suami lak sibuk nak berdukung bagai..
jgn di tenung pic ni lelama tau...aii malu benornya ni....hehehhe....




klik like kalau suka.

44 comments:

  1. amboii..sampai terangkat!! haha..deqla xde citer raya haji la..sobs..mmg meriah kan kalo raya haji kat kelate!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelate mmg best kalu wat korban tp utk tahun ni MIL jaa tak buat pon... suram ler sikit.

      Delete
  2. Amboiii..siap kena angkat lagi..!
    Fikrinya mana..? tak aci...tinggal dia....hihihi

    raya nur biasa2 je..
    sini sebahagian korban RM400...

    insyaALLAH tahun depan cadang2 nak masuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. fikri kena tolak tepi dulu masa ni...kikiki....

      p/s :rm400 tu kira ok la nur. sini ada yg cecah ke 500 tau.

      Delete
  3. raya nik tak brapa nak meriah sebab tak balik kg.tapi ade la masak2 skit2. so ade gak la juadah raya tu :)

    ReplyDelete
  4. Tahun ni x meriah sbb mak ayah g haji. 1st raye kat rumah nenek, 2nd raye 1 family ikut blik kg abg ipar d penang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo gitu yer... xper la at least dpt beraya ngn family lain juga...hihi

      Delete
  5. banyak aktiviti jaa beraya. ke sana sini. nape tak ikut balik sana?

    ringan je kot jaa ni. muka hubby mantain senyum jek. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk gi mari. gi mari jah x meriah sgt pon.

      p/s : memey ringan ler cikna <40kg...kikiki....

      Delete
  6. ya Allah, cantiknyaaa sis.. maintain je bdn, macam anak dara lg.. wah wah.. sakan ye sis beraya, ena biase2 je raya T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik lerrr sangat! bdan terlebih maitain ni ena. underwight! ngeee....

      Delete
  7. amboihhhhhh. tak menahan² berdukung tu. hehe.

    ReplyDelete
  8. Cantiklaa kak jaja nie . kecik jea orangnya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah nama pon jaakechik kan? hehe.. jaa ni mmg kecik <40kg...hehe

      Delete
  9. pic last sweet sgt..hehe..comeylah kamo berdua..:)

    ReplyDelete
  10. nape x ikut g obersea,,hee...ag satu,,pic dukung mendukung tuh,,macam ringan je pulak tengok orang y didukung tuh..haha,,,salam aidiladha..mis u too..hii

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ikut sbb planning last minit... hehe...

      p/s : jaa mmg ringan. underweight! haha

      Delete
  11. wahhhh...cweet muet gitu an..hihih.:)

    ReplyDelete
  12. Amboi jaaa feeling hisdustan di pagi raye yer... so sweet!! :-)

    ReplyDelete
  13. Salam Aidiladha...
    Raya kita sederhana jer...pic pun takde..
    suka last pic tu..so sweet..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aidiladha jugak.... sweet yer.. haha... segan sungguh jaa rasa...

      Delete
  14. jaa ringan bleh la dukung...hehe

    tirah duk klate lg nie...cuti...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg ringan la doh mugo x smpai 40 kg pon..kikiki...

      Delete
  15. suka pic last sangat sweet... akak raya ni takde gambar pong :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... segan jaa! nape x de gmabar? busy sgt ehh?

      Delete
  16. raya tahun nie xbrapa meriah..:(
    bestnya dpat dkung..hehe sweet

    ReplyDelete
  17. comenyoo dk atah dukung kikiki.

    sy ore mache asalnya tp loni duk ketereh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ore mache ruponyo dia... loni duk tereh? sajo jer tnya..ingt duk area kb..hiihii

      Delete
  18. nanti check url blog kat entry nie :)

    http://ikapukpuk.blogspot.com/2012/10/special-entry-lucky-draw.html

    thanks ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah check! maaf x perasankan entry tu. jaa busy, kurg bw baru2 ini....

      Delete
  19. Salam. Ur blog really nice!=) Jom baca kisah penipuan lelaki durjana ni! http://www.aimisyahirah.com/2012/10/laporan-polis-telah-dibuat-terhadap.html

    ReplyDelete
  20. jaja ni cantik la hehehe,,banyak gak gambo raya wani ada 2 3 kpg jer

    ReplyDelete
  21. haha..ni posing maut pengantin lama ni..so sweet!!raya korban ni berat jaa xnaik ker?leh lg somi dukung bagai...

    ReplyDelete
  22. menu raya sy aritu pun laksa jgak ^^

    klau sy dh kawen nanti, sy nk tiru macam pic last tu laa, hikk...

    ReplyDelete
  23. pic last tuh senang jer suami angkat sbb isteri tecik molek..aah lah mmg harga korban mencanak2 naik..makinlama makin mahai

    ReplyDelete
  24. sweet aaaa gmbo last tu. hihi. sape la nk agkat i ye nnti? kikiki

    ReplyDelete
  25. kihkihkih
    cute la pic berangkat2 tuh..senyum ja hubby jaa.
    kalo ai rsnya..mau merah muka tahan nafas 60 kilo nih.hahahaha

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...