kelab blogger ben ashaari, KBBA,

20 October 2012

demam pulak dah...


anak dah fully sihat. si abah pulak D.E.M.A.M. benornya dari semalam lagi dia duk hint kata dia batuk. si bini wat boo layan jer.. hukhuk.. bukan ape. kengkadang, sakit tu sikit sgt. tp saje banyak bunyik. kunun tak sedap badan laa..nak demam laa... hrmmm.. ngengada tau!

pagi tadi sibok dia duk tanya "panadol ado? panadol ado?"
jaa lak wat-wat tanya la.. "nape, demam ka?" terus jaa letak tgn di dahi dia.
~huk aloh D.E.M.A.M kura... (ckp dlm hati laaa..) hehe.
terus bagi panadol. "jgn lupa makan tau..."

pastu 6.40pagi jaa sent mesej fikri umah pengasuh. then terus masuk ofis kul 7pagi. tinggal ler en.suami terkulat-kulat sengsorang kat umah. sebab dia masuk 'ofis' kul 8.30. masuk kul 8.30 pg, pkul 1 t/hari dah balik dah..best kan 'ofis' dia..kikiki...

jaa lak hari ni abis kul 3 petang, malam tadi tu sebelom tido dah planning dah esok (jumaat)  lepas balik keje nak ke Gunong. kazen en.suami ada wat majlis doa selamat. before balik keje tadi, jaa call ler en.suami :

''bersiap-siap sekarang tau...jap lagi jaa singgah amik''
dia lak jawab : ''abang tak sihat ni, balik la dulu. bincang pasni''

jaa pun terus drive laju2 amik fikri. masuk jer umah.... puas duk ponnn...ponn... aikkk nape dia tak kuar ni? selalu okeii jer datang angkat fikri dlm keta? eh..teruk sgt ke? tetiba hati jadi dupp...dap..dupp..dap...  saspen! buat org risau sajooo...

masuk jer umah.....ooomaigod...kesian nya dia..melepek jer tido. dah sah-sah tak gi sembahyang jumaat tadi nih. terus jaa letak tangan kat dahi... uikkk...panasnya... dia betul-betul D.E.M.A.M laa.. bukan demam kura lagi dah... panass giler....


alamakk..acaner ni? dah ler hari ni hari jumaat mana nak carik klinik? last friday pon masa fikri sakit, dah kelam kabut nak mencari klinik (entry ini) kali ni kena hari jumaat pulak dah..adoii.. cobaan..cobaannn....

 

melaju jaa google no.tel klinik sekitar kota bharu... (~kelass kau jaa...) dekat ngn 10 kali nombor jaa call akhirnya ada gak laa klinik yang bukak... Klinik Ramzi di Panji Kota Bharu... tak kisah la jauh pon asalkan adooo...  kan? terus booking Q utk kul 8.30 mlm. online guna phone 09-7651803. hehe. so, nanti takyah nak Q pjg-pjg...cerdik tak aii? ~termasuk bakul, terangkat sendiri, ekeke....

 

kitorang sampai ngam-ngam kul 8.30. dalam 2-3 minit terus dia panggil...waahhh besttnya... sgt cepatt! padahal ramai betul orang. kikiki. masa en.suami nak masuk bilik doktor...sume org pandang semacam jer... maybe ingt kitorang potong Q kot..muehehe... maaf yer pokcik-mokcik kitorang dah booked awal...

 

masuk dalam, doktor check.. aiyoo.. suhu tinggi woo.... 38.5'C! aiyarkk.... terus doktor injected kat bontot dia seketul...adehh... sedap tak? hihi... >__< hope besok demam tu kebah la ekk... kalo tak memey takleh nak masuk 'ofis' ler dia... aii pon maybe sama gak laa.. maybe kena amik EL...


ekceli kat kelantan skang ni dah 3-4 hari hujan tau. even tak lebat mana, but non stop. cuaca sejak dua menjak nih, mmg tak brape nak comeyy... sidai kain pon dalam rumah jerkk.. eh, tempat korang lak camana? tak hujan mcm kat sini ke?


update sabtu : entry ini ditaip tengah malam td (lepas gi klinik) utk dipublish semalam gak. tgh duk tggu upload gambar, fikri duk tarik2 lengan mak nya suruh stop ketuk keyboard. aiyarrrkkk! so jaa stop menaip bajet nk publishkan lepas fikri tido, pastu ngn mak nya skali bantai mentidooo... muahaha... so jgn pening ya pada ayat yg jaa tulis, hari ni, pagi ni, smyg jumaat ke hape, sebab hari kejadian adalah pada kelmarin. ~malas nak edit semula!)


15 comments:

  1. nampak nya litlle mama sorang ni sungguh risau ttg encik suaminya tak sihat. hikhikhik!

    semoga cepat sembuh ye suami akak. :)

    ReplyDelete
  2. la sianyer suami jaa...moga cepat sembuh yer

    ReplyDelete
  3. siannye. abahnya pulok demam. nasib baik wifenya terer. cekap & pantas la jaa. leh jadi polis ni. hehe..

    ReplyDelete
  4. kat tempat nik pun tiap2 ari ujan..cuaca tak menentu, so ramai la yg tak sihat kan

    ReplyDelete
  5. memey uje sungguh 2 3 hari ni kae kak? hari ni jah napok ceroh sikit.

    ReplyDelete
  6. alahai..sian cik abam dy demam. smoga cpt sembuh ye sis jaa. skrg mmg musim hujan. kt sini pon sme. kdg2 non-stop :)

    ReplyDelete
  7. owh mcm tu..
    mmg klinik pun boleh booked jgk eh?aiyakkk xtau pong selama ni.haha teruk..terukk
    musim demam kot skrg sana sini ramai org demam..jgn maknya plak demam sdh..lg haru nti.
    byk2 minum air tau :)

    ReplyDelete
  8. memang sekarang ramai yg demam jaa..agknya mmg musim demam.. cuaca kat sini pun hujan je jaa..
    pagi moleh panas nyer.. masuk tgh hari dah mendung..

    ReplyDelete
  9. semoga cepat sembuh untuk suami jaa :D haha..

    p/s : alo.. pet dh xjadi pengomen setia.. haha

    ReplyDelete
  10. kalut jugok kalu jadi gini deh? isteri mithali jaa ni,,hehe

    ReplyDelete
  11. kite pun demam jugak ni. phew~~~

    ReplyDelete
  12. lorh..cian... xpe isterinya kan ada menjaga...huhu..so, dah sihat lom ni?

    ReplyDelete
  13. tgk blog lyapun semuanya sakit nie nurul pllak berjangkit..anak2 dua2 demam n hubby sakit kaki.huhu..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...