kelab blogger ben ashaari, KBBA,

07 October 2012

di selera cik siti, kota bharu


salam dears!


hehe. memula nak menulis entry ni jaa rasa nak tergelak dah. pasni konfem korang marah kan? sajer jer wat korang rasa lapar ngan entry makan sokmo! kalah jalan-jalan cari makan! ekekeke... sory lah yer...bukan nak jadik JJCM tapi just nak tepek citer jaa masa makan kat sana jer..... haha.


kedai makan menarik di kelantan, chicken chop sedap di kelantan, makan-makan di kelantan, review makanan selera cik siti


sejak dua menjak nih, tekak jaa gataiii jer nak merasa western food. hari tuh baru jer celebrate besday kat SR ngn chicken cordon bleu. kali ni nak makan chicken chop pulak dah...ekeke... keje pagi ke petang, petang ke 'malam'. sesekali nak merasa makanan sedap2 jugak kan....? tak gitu?


makanan, makanan di kelantan, restoran selera cik siti, tempat makan best di kelantan, tempat makan di kelantan, chicken chop di kota bharu,


sajer jer singgah makan sini. dah orang sibuk duk pot pet..pot pet...yang chicken chop kat selera cik siti ni sedap. portion besar. harga murah. so kebetulan masa kuar hari tu, ter'lalu' pulak kat situ. alang2 dah perut lapar time tu...singgah jer la kan? and try ler order apa yg org duk kata best tuuuu....


makanan, makanan di kelantan, restoran selera cik siti, tempat makan best di kelantan, tempat makan di kelantan, chicken chop di kota bharu,

 CHICKEN CHOP RM9.90


sekali bila sampai saja....zasss...memang besor gilo la pinggan nya! terkejut tengok. pastu bila dirasa... ermmm ok laa.... sedapp laa jugak. 7/10 kot! tak lah sesedap mana. sos dia macam kurang menyengat siket...hukhuk... rege dia pon berpatutan gak laa. tak murah, tak mahal. biasa2 sajo. tu pandangan my en.suami laaa sbb dia yang makan...


makanan, makanan di kelantan, restoran selera cik siti, tempat makan best di kelantan, tempat makan di kelantan, chicken chop di kota bharu,

 NASI AYAM PENYET RM7.90


jaa pulak order nasi ayam penyet. rasa dia jaa bagi 7/10 gak laa.... biasa2 sajo. boleh makan laa... tapi memey tak abih gak la. sebab ayam dia banyak sangat.


makanan, makanan di kelantan, restoran selera cik siti, tempat makan best di kelantan, tempat makan di kelantan, chicken chop di kota bharu,

 jus kiwi for en.suami RM3.50
milo tabur for jaakechik RM3.50


bagi sesapa yang datang kota bharu jemput ler singgah makan kat sini yer.... bila jaa kata sedap atau tak sedap, tak semestinya korang makan akan rasa begitu. yang pasti belom cuba belom tau...tak gitu? heheheheheee......


makanan, makanan di kelantan, restoran selera cik siti, tempat makan best di kelantan, tempat makan di kelantan, chicken chop di kota bharu,


fikri sebelom masuk sini sampai la balik umah, membuta jerkkk.hee.. 
bagus2x...boleh aii makan ngan tenang....wakaka...



jom cuba makanan disini :
1. di restoran terapung pantai sri tujoh
2. di restoran kengsom, lembah sireh
3. di food village, pengkalan chepa
4. di secret recipe, kb mall
5. di ani sup utara, kubang kerian


suka makan? LIKE laa.

19 comments:

  1. penah makan kat situ ! hohohoho.
    ika suka somtam je kat situ.hikhik

    ReplyDelete
  2. tmpt ni, rjin lalu tpi xpernah singgah,,nmpk alik luar mcm rstrn mhl,trus ajak ayh mkn kdai mmk jer,hee..tpi ibu prnh kata yg org2 smua ckp tmpt ni sdp,nnti nak try lah bila ayh dpt gji,hee

    ReplyDelete
  3. shida mmg geramm kalo entri bbaur mknan nih..arghhh daku cepat lapa dehhhh ^_^

    ReplyDelete
  4. pernah mkn chicken chop kt situ, memey gravy dia xbest, manis. huhu.. cer try hayaki. lagi best. ;)

    ReplyDelete
  5. wan pernah makan situ!

    semua list kat bawah tu ambo kenal.

    ReplyDelete
  6. kopitiam ye kak jaa? cantik tempatnya

    ReplyDelete
  7. wallaa.. teliur tgok chicken chop tu sis jaa. lme beno x mkn nye :|

    ReplyDelete
  8. alahai,kesian fikri tidur pun kena usung merata..sabar jer lah dia..hehe

    ReplyDelete
  9. mee smpai skg tak jejak restoran cik siti sebab sakit hati dgn JUS YANG DIBUAT DENGAN PERISA. Jus mcm tu patot singgitsposen je . jus dy tak freshhhhhh langsung!! kalau chicken chop tu agak fail bg mee . sb dy guna isi lain ckt. TAK FRESH jugak. Fail3. HAHAHA. Tapi dengar2 MEGY KETAM kat situ kegilaan ramai ..

    ReplyDelete
  10. bagus review mcm ni, nanti senang nak mkn2 kalau ke kelate.. :)

    oklah harga diakan.. nasik ayam penyet nu nmpk mgiurkanlah jaa...dan milo taburr tuu..ya ampunnn..!

    terliorrr..!

    ReplyDelete
  11. kenape perut ni tibe2 berbunyi je..ni mesti kes tgok pic makanan kat blog jaa ni...hehehhehehe

    ReplyDelete
  12. asik klik jupe makanan...dah bertambah dangdut dalam perut ni hah

    ReplyDelete
  13. alamak. tak penah nmpak lak kedai ni.
    kena ushar ni!

    ReplyDelete
  14. nok kena singgah ni bila balik kelate nnt.tq untuk info ni

    ReplyDelete
  15. aru nie nak kenal ngan jaa..tuh anak jaa ek ingatkan jaa nie bujang agi.mcm bujang kekdahnyer.hehe..nak tahu nurulpun baru jer weekend barunie..makan sama mcm jaa tang western tuh..sedap ciken cop kat situ..nurul nyer MIL yang bawak..sedap ciken chop2 tapikan kuah dai manissss..heheh

    ReplyDelete
  16. french fries tu nmpak macam kering jer... huhuhuk

    ReplyDelete
  17. cikji kalu makey sini sokmo xhabis,banyak sgt dekpung.btw,fllow jaakechik jgk :)

    ReplyDelete
  18. tak menahan tgk ciken cop ngan milo tabur tu..sedapnye...

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...