kelab blogger ben ashaari, KBBA,

24 October 2012

happyy 1st besday anakku!


Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Muhammad Haziq Fikri
Allah selamatkan kamu......

anakku, birthday, family, fikri, celebrate besday, hadiah hari jadi untuk baby, kek, kek keju sedap, resepi kek keju, kek keju meleleh,

22 oktober lepas adalah hari ulangtahun kelahiran fikri yang pertama. so, masuk hari ni, umur dia adalah 1 tahun 2 hari.... hehe... gigih aii kira tau... wakaka... kalo orang lain bersuka ria di hari besday tapi tidak bagi kami. sebab tuan punya besdayy tak sihat. demam pada hari kejadian..huhu...

anakku, birthday, family, fikri, celebrate besday, hadiah hari jadi untuk baby, kek, kek keju sedap, resepi kek keju, kek keju meleleh,

so, tengah duk nak potong kek, dia dah bantai muntah atas baju dia, termasuk baju pak nya skali. so, tergendala aktiviti potong kek sebentar. mood maknya pon terus kelaut merah! takdak hangin nak bergambar bagai lagi dah. spoiled! terus pengasuhnya amik alih tugas tipu lilin...

anakku, birthday, family, fikri, celebrate besday, hadiah hari jadi untuk baby, kek, kek keju sedap, resepi kek keju, kek keju meleleh,

majlis wat kecik sajo. jaa tak panggil family jaa pon. just jamuan kecil utk pengasuh fikri dengan jiran2 dia yg terdekat sajo. kitorang gotong royong masak laksa lemak, laksa penang dan bubur kacang hijau....



insyaAllah pada hari raya nanti akan disambut bersama mak pak sedara nya pulak. maybe di chenderong batu or di gunong (belah en.suami) belom putuskan lagi. tgk keadaan dulu macam mano..hihi... yang best nya diorang sepakat mai bantu time nak wat kuah laksa tuu... memang syok laaa... cepat jer masak.... padahal utk 20 kg laksa tuu.... even tak banyak tapi kalo wat sensorang maunya fengsan.. kikiki...


en.suami hadiahkan beskal untuk fikri. (tah apa nama dia) ~tak gheti nak panggil. memang seronok dia mula-mula tuu..tapi maybe sebab fikri tak berapa sihat so, dia main kejap sajo. pastu wat dunno jer...pandang pon taknak. takdak mood kot... jaa tak sempat nak snap pic banyak, tu jer yang sempat sebab fikri bantai meragam sampai ke petang. merengek jer tau. takmo berenggang ngn jaa and pengasuh nya. ngan orang lain lagi laa dia takmo duduk.

 

makanya, mood celebrate besday kali ni, tak berapa nak happy laa... hati duk risaukan dia sajer... hrmm... takpa la dah tak sihat nak wat camana, ye dok?! nanti kita sambut ngn tokmek, tokwan, and ngn mok gunong pulok yer sayanggg... semoga kamu membesar dengan sihat, cerdik, taat pada ALLAH dan hormat ibubapa....aminnn.....



nota kaki : alhamdulillah, hari ni fikri dan abahnya dah sihat...syukur!

16 comments:

  1. hepi besday sayang.. moga membesar jadi anak yg sihat ye...

    *** dah boleh jalan ke dia... nampak steady je.. si kembar tu tak leh jln lagi

    ReplyDelete
  2. happy birthday haziq fikri. harap2 jd anak yg baik utk mama & abah.

    *sodapnya kek. :)

    ReplyDelete
  3. Heppy besday fikri...wah meriah majlis dia hehe..ala auntie nk sikit kek tu nampak sedap la...semoga fikri menjadi anak yang soleh utk mama n papa yer sayang :)

    ReplyDelete
  4. hepi besday haziq..semoga membesar dengan sihat dan kuat=)

    ReplyDelete
  5. alahai,cian birthday boy demam pulak..sib baik dia tak muntah kat kek tu..hahaha

    ReplyDelete
  6. happy besday si budak comel..ngee.. wahh meriah yer sambut besday!

    ReplyDelete
  7. aloloo..cian fikri tak sehat yer..moga cepat2 sehat nanti leh celebrate lagi sekali :)

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah semuanya dah sihat...wahhhh sonok ye fikri sambut first birthday ye.. hehehe... comel sgt2!.. btw, selamat hari raya aidiladha sis... raya elok2 ye..

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..fikri dah sihat ye.. :)

    selamat ulangtahun kelahiran sayang..!

    Jaa..20kg..? byk tuuuuuu..!

    ReplyDelete
  10. lama xonline,fikri blom sihat ke?

    ReplyDelete
  11. happy belated birthday untuk si comel :) muah!

    semoga cepat2 sembuh ye sayang...:)


    ReplyDelete
  12. Happy birthday Muhammad Haziq Fikri :)

    ReplyDelete
  13. Happy bday fikri...
    moga jadi anak yg soleh :)

    ReplyDelete
  14. suka la fikri dpt basikal gak...hihi

    ReplyDelete
  15. hepi belated befday fikri. seksinyeeeeee befday boy. hehe.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...