kelab blogger ben ashaari, KBBA,

04 October 2012

majlis sambut menantu


assalamualaikum

entry kali ni sambungan dari entry yang semalam. yang terlepas boleh jenguk semula yer. entry sekitar majlis perkahwinan adik. hari ni nak kongsi kisah sambut menantu di rumah pihak keluarga jaa pulak.


benornya aii segan nak show pasal ni, takut terkecik hati blogger ni pulak. nak tau kisahnya kenapa. boleh refer entry ini. dah mintak maaf tapi dia request suh belanja kenny roger laaa pulokkk....huk aloh..... buleh sgt ler.... hehe.. set tarikh molek2... aii on jer kalu kebetulan ngn off day... ngeeee.....


majlis di rumah jaa berlangsung very simple. just menunggu rombongan pihak pompuan jer. plus lagi laman umah jaa memey sempit sgt, sebijik khemah pon tak leh nak letak. oohh...susah betul bila nak berkenduri kendara nie.... takdak ruang!


sana sini penuh ngan tetamu


semua jemputan kena makan dalam rumah jer la.
padat betul, tetiba 1 rumah jadik hot
full ngan rombongan pengantin pompuan
 

yang geng lelaki pulak makan depan rumah jer la
takdak meja pun
ado kerusi sajo2.....haha...pakat bantai makan gitu jer...


pelamin memey tak sewa
so, reramai pakat serbu dalam bilik untuk bergambar
jenuh tunggu turn.


ni ler pengantin pompuan nya...heee
cadar ni, cadar warisan masa kawin jaa tau
haha...diperturun utk adik jaa pulak...ekeke..
nak tengok pic kawen jaa boleh klik sini


majlis kawin family jaa memang belom penah lagi guna khidmat ketering, semuanya gotong royong adik beradik bersama ipar duai. dah kata adik beradik ramai kan?16 tuuu...memey cukup korum untuk menumbuk, menumis, menggoreng bagai. 16 org, seibu dan sebapa yer....no tiri-tiri! yang baju biru kat atas tu anak yg ke-2...


eh....eh....gambar ni pon ado ehh? eksyen jer tuu.... my. en.suami pulak tetiba jadi deejay tak di iktiraf memula elok jer, main lagu pengantin baru laa bunyi kompang laaa pastu bila balik jer rombongan pengantin pompuan terus pakat duk melalak sampai ke petang. yg berbaju melayu hijau tu pulak anak yg ke-7. tua 2 tahun jer ngan jaa...belom kawin lagi tuuu. single and still available kot! hahaha
 

ni designer bilik pengantin
awww...cekci! tutup mata plezzz....
T__T



p/s : gambar jaa sendiri tak byk. jaa tak jadik mamarazzi pada hari tu
sibuk duk tambah gulai....hehe...



dah baca? LIKE laa....

11 comments:

  1. amboi jaaa..bukan bizi nmpknye tu..yeke bizi..hehe

    ReplyDelete
  2. ad pon pic empunya bdn. hehe. nyanyi lgu ape sis jaa? ^^

    ReplyDelete
  3. hahaha.. tak kecik hati pun la. org memain je. serius pulak dia. kalo jaa jemput pun konfem cik na tak sampai sbb cik na mmg xtau jalan ke rumah jaa tu. xmakan gulai, makan langsat la kot. hukhuk..

    nanti tunggu masa sesuai kita berjimba2 okeh. ;)

    ReplyDelete
  4. ish macam meriah je. teringin pulak nak kawin :p ehehe

    ReplyDelete
  5. beskan law knduri gotong royong cmni.baru rsa kemeriahannya kan..

    ReplyDelete
  6. kenduri ni kalau gotong royong, mmg terase meriahnye. lps dah abis majlis, baru rase penat kan. ;)

    ReplyDelete
  7. oh...patut la gambr jaa tak da...praktis jadik mak ngantin ea jaa....hehhehee

    ReplyDelete
  8. meriah...siap karok lagi tu..lagu apa jaa nyanyi? patot la mendung je hari tu...haha

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...