kelab blogger ben ashaari, KBBA,

03 October 2012

sekitar majlis perkahwinan adik


assalamualaikum...wbt...

penghujung bulan lepas adik lelaki jaa kawin. adik lelaki jaa tu nama Mohd Noor anak ke-9 dari 16 beradik. jaa pulak yg ke-8, kira ni first time ler jaa dapat adik ipar... tu yang teruja wat persiapan sampai terlupa nak update dalam blog. hari ni jaa nak jugak tepek gambar sekitar majlis itu berlangsung semasa akad nikad dan rombongan ke rumah pengantin perempuan. (skema ayat aii kali nih)



F.Y.I , segala mak nenek di atas par tu, merupakan gubahan hasil dari tangan jaa sendiri tau. anda semua mesti wajib percaya ini. hahaha. masa ni kitorang duk depan musalla dah. tempat di mana akad nikad akan berlangsung. dekat jer ngan rumah pengantin pompuan. (ayat ni lagi ler skema, grrrr)


ni pulak, pulut kuning yang jaa sponsor khas utk perkahwinan adik jaa tu. istimewa jugak ianya dibuat oleh mertua jaa sendiri. rajin betul dia. mekasih yer MIL! aii lebiuu lahh! cuma part yang nak hias and cucuk bunga telor tu. my MIL kasi orang lain buat la. sebab dia kurang expert kot. kikiki...


akad nikah berlangsung selepas sembahyang jumaat. cer tengok yang duk belakang pengantin tu semua abang2 jaa ler...hehe... kunun nak bagi semangat ler tuuu....serius jer tengok! time ni pengantin mesti dup dap dup dap jer kan? ekeke...

 

ni ler tok iman nya....heeee
baju melayu purple tu pulak ayah jaa...
nasib baik dgn sekali lafaz jer terus sah!
 alhamdulillah...syukur sgt2....


bila dah sah nikah. part sarung cincin mesti la ado


salam siket...pastu cium dahi siket...ahaks!
takat tu jer la boleh, yang lain dalam bilik malam ni ler pulak yer
~ meowwww!! ~ 18sx!


masa utk mengiring pengantin ke rumah pompuan pulak
yang berjubah oren tu ler mak jaa
cantik tak? ngeeee..... >__<
fikri tido jer time ni....lenguh abahnya dukung!

masuk jer ke laman rumah pengantin pompuan. rombongan kami disambut dengan persembahan silat. seronok jugak tengok. ni first time tengok dengan lebih dekat dan lebih lama. sgt teruja. lain2 gambar tak sempat nak snap dah sebab sibuk nak makan kenduri dah... kah...kah..kah....

 


BERSAMBUNG........ di -->  entry sini




klik LIKE kalau suka!

20 comments:

  1. Laa..mana pix jaa ngan pengantin.xde ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. xsempat nak amik. jaa xjd mamarazzi la time ni...hehe

      Delete
  2. cantiknya gubahan jaa buat.. patutlah hari tu bz memanjang.. sibuk buat gubahan rupanya.. :)

    ReplyDelete
  3. jaa, adik beradik jaa semua memang adik beradik kandung ke? meriah kot. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer, adik bradik kandung la chic na. seibu dan sebapa. mmg ramai kan? heee....

      Delete
    2. salute lah mak & abah jaa. ;)

      Delete
  4. muka iras. hehe. jodoh2. cari jugak mne sis jaa? ngee ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. jaa takde masa ni. org lain jadik mamarazi. jaa sibuk duk tambah gulai...heee

      Delete
  5. waaaa......
    meriah nyer...serba hijau....
    comel sangat2 pengatin

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.... kalo pgntin tau ada org puji kata comel. ada gak yg xmandi rasanya hari ni..hehehe

      Delete
    2. Tahniah jaa , dapat adik ipar....moga bahagia dalam baitul muslim yang dirahmatiNYA..

      Delete
  6. tema hijau ye? hehe. tahniah kat adik yang kawen tu :D

    ReplyDelete
  7. ramaiii nye sibs jaa :-)
    btw congratz k ^_^

    ReplyDelete
  8. wahhh. dh slmt adek jaa ye. next motnh adek kite pulak. ;)

    ReplyDelete
  9. Selamat ngantin baru untuk adik jaa...Jaa nye mane ni..tak de pon...huhuuu

    ReplyDelete
  10. wahh.. pengantin lelaki semyum ada makna tu...hahahhaa

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...